Annonce
Ugeavisen Vejen

Vejens basketelite med lidt af en scoop

John Klausen i midten vil i den kommende sæson primært bruge sin energi som sportschef, men har også træneransvaret for klubbens U15-hold. Her på billedet fra 2019 er han flankeret af formand Morten Jensen (til højre) og tidligere træner John Coffino. Arkivfoto: André Thorup
Tidligere bedste spiller i den danske basketliga er i sin karrieres 'efterår' hentet til Vejen som spillende træner. Sportschefen kalder ham et scoop.
Annonce

Vejen: Basketklubben i Vejen "BKV81" har i opstarten til den nye sæson i 1. division hentet en profil, som giver genlyd i dansk basketball.

Navnet er Johnell Smith, som to gange blev kåret til Basketligaens bedste spiller, da han over to omgange styrede spillet som guard for Svendborg Rappits.

Nu skal han tørne ud i Vejen, hvor han bliver spillende træner for førsteholdet plus ansvarlig for klubbens hold i aldersgrupperne U11 og U13, og det glæder naturligvis altsammen sportschef John Klausen, som selv har været afgørende for skiftets realisering.

- Jeg kender ham godt via vores fælles fortid hos Svendborg Rabbits, og han er helt klart et scoop, siger sportschefen, som på grund af den personlige forhåndsrelation ikke er bange for, at han bliver endnu et nummer i rækken af udlændinge, som er hurtigt væk fra klubben igen.


Jeg kender ham godt via vores fælles fortid hos Svendborg Rabbits, og han er helt klart et scoop.

John Klausen, sportschef i Vejens basketklub


John Klausen mener helt klart, at Johnell Smith er den hidtil bedste spiller, som har trukket en Vejen-spillertrøje over hovedet. Også selvom amerikaneren efterhånden er blevet 40 år.

- Der er ingen tvivl om, at han ikke er lige så god, som da han senest blev årets spiller i 2014, men han er længe god nok til os og er kommet hertil i god form, siger sportschefen og tilføjer:

- Vi forventer ikke, at Johnell Smith laver 60 point pr. kamp. Han skal nok tage det sidste skud i kampene, men vi er nødt til at udvikle hele holdet, så de også bliver klar til forhåbentlig at deltage i slutspillet.

Annonce

Meget ung trup

Johnell Smith er den eneste udenlandske profil i årets trup, og opgaven bliver således i høj grad at løfte niveauet generelt på en meget ung trup, som har mistet rutine i forhold til seneste sæson.

Udover den nye amerikaner er der ifølge sportschefen således kun en enkelt spiller i truppen over 25 år, hvis man ikke medregner langtidsskadede Anders "AC" Christiansen.

- Vi vidste, at der skulle ske et generationsskifte før eller siden, og det er okay, men så er vi også realistiske omkring, at vi ikke kan forvente samme niveau fra dag ét. Der skal nok bruges et halvt års tid på at få 'hår på brystet', siger John Klausen.

Selvom fremtidsvisionen stadig er at spille sig op i den nedre del af Basketligaen, og sidste sæson gav en pæn tredjeplads i 1. division, så er oprykning ikke et tema for den nye sæson, som for Vejens vedkommende starter ude mod Svendborgs andethold denne lørdag klokken 16.30.

- Det er ikke så vigtigt, hvor vi ender i grundspillet, så længe vi kommer med i slutspillet. Jeg vil ikke sige, vi er blevet dårligere, men vi kommer til at spille på en anden måde, da vi udover manglende rutine heller ikke har så meget højde i truppen, siger han og tilføjer:

- Vi bliver derfor nødt til at spille hurtigere, så vi bedre kan presse og stresse modstanderne.

Sportschefen anser i øvrigt Aalborg og Viby som favoritter til at vinde divisionen, mens de andre hold formentlig vil slå hinanden meget på kryds og tværs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce