Annonce
Børn & Unge

AFUKs cirkusparade blev blokeret: I stedet sendte eleverne en kærlig hilsen

På AFUK har de lavet forskellige fine hilsner til dem, der har takket ja. Foto: Jacob Crawfurd. Foto: Jacob Crawfurd
Elever fra AFUK, Foreningen Ørkenfortet og FGU Vesterbro var klar med en storstilet nycirkusparade over to dage. Så slog Corona-restriktioner drømmen itu. Men eleverne besluttede at sende en kærlig hilsen i stedet.
Annonce

Det kunne være endt i ren hulk og brok og tristhed. For en lang planlægning af eleverne på AFUK Daghøjskole, Foreningen Ørkenfortet og FGU Vesterbro skulle have mundet ud i en ny cirkusparade over to dage.

Foto: Jacob Crawfurd

Her skulle eleverne på to store 14 meter lange lastbiler på parade gennem Bavnehøj og Kongens Enghave den 17. og 18. september.  Det var planen at afslutte den store parade med en optræden i byrummet. Alt var forberedt og eleverne glædede sig. Men så kom det indskærpede forsamlingsforbud i starten af september. Derfor kunne politiet ikke længere give dem tilladelse ti lat gennemføre eventet.

Foto: Jacob Crawfurd

Alt var klar. Kostumer og rekvisitter. De unge, der havde forberedt sig og stod klar til at lave en begivenhed for både Vesterbro og Sydhavnen.

Men den festlige 'bydelsopmuntring' måtte aflyses.

I stedet har eleverne overført deres ambitioner til et andet projekt.

Foto: Jacob Crawfurd

Alle kostumer og rekvisitter kom derfor i spil under temaet "Kærlig hilsen fra os på AFUK".

Eleverne satte sedler op på opgange og kulturinstitutioner på Vesterbro og Kgs. Enghave, hvor de inviterede til, at man kunne bestille et unikt, kreativt og virtuelt postkort til en ven. Blot ved at ringe eller skrive til elevernes "kærlig hilsen-hotline" med info om modtager, ønsker til kunstform, musik, og et par stikord om modtageren.

Foto: Jacob Crawfurd

Derfor har eleverne hele ugen produceret små film, kostumer, billeder, dukketeater og meget andet til at formidle de mange hilsner.

Foto: Jacob Crawfurd

Det blev altsammen sendt afsted på AFUKs instagram fredag, hvor eleverne i små flokke også gik ud på gaden i kostumer og lavede små - coronasikrede - kærligheds-happenings.

Se meget mere på AFUKs instagram; @afuk_official, og på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikonisk bygning

Forening med overskudsmad til socialt udsatte får lov at blive: Den ikoniske bygnings fremtid er uafklaret

Vesterbro

En snak om: At elske sig selv

Debat

Hvilken fremtid venter Fisketorvet?

Annonce