Annonce
Klumme

Frisør 'NO' på Vesterbro

Vesterbro

Kæmpe Galleri: Kødbyen i billeder

Annonce
København

Politi: Narkodømt styrede fra fængsel budtjeneste med kokain

Mens en ung mand afsonede en lang straf for narkotika i Vestre Fængsel, fordrev han noget af tiden med at dirigere fordeling af kokain uden for murene. Stoffet blev leveret af bude på cykler og knallerter.Det mener en specialgruppe i politiet, som har rejst sigtelse mod fire unge mænd og en kvinde.De fem fremstilles for en dommer med krav om varetægtsfængsling onsdag, oplyser Særlig Efterforskning Øst. Alle har forbindelse til det københavnske bandemiljø, lyder det i en pressemeddelelse tirsdag. Manden i Vestre Fængsel afsonede en straf på fængsel i syv år og seks måneder. Alligevel kunne han i efteråret indtage en "delvis styrende rolle i netværket af såkaldte hvide bude, der på bestilling fragter stoffer ud til køberne", hedder det.Vicepolitiinspektør Torben Henriksen ønsker ikke over for Ritzau at gå i detaljer med, hvordan manden kunne indtage en styrende rolle.- Vi er ikke færdige med efterforskningen, og de nærmere omstændigheder vil jeg ikke ind på, siger han.Vicepolitiinspektøren understreger, at politiet ikke ønsker at rejse tvivl om de forhold, som afsonere har i lukkede fængsler.- Vi har en god tradition i Danmark for, at afsoning sker under humane vilkår, og at man har ret til for eksempel besøg. Man sidder jo ikke totalt isoleret fra omverdenen, når man afsoner, siger Torben Henriksen.Nok så tankevækkende er det ifølge vicepolitiinspektøren, at den relativt hårde dom tilsyneladende ikke - såfremt sigtelsen holder vand - har afskrækket den 23-årige fra på ny at kaste sig ud i narkokriminalitet.Budene har ifølge sigtelserne haft travlt. Fra sidste sommer og frem til januar skal der være blevet distribueret i alt cirka fire kilo kokain.Politifolk har tirsdag ransaget ti forskellige adresser i København, på Midtsjælland og på den københavnske vestegn i forbindelse med anholdelserne./ritzau/

POLITIK

Endnu en politiker forlader Alternativet - og rådhuset

Alternativet må sige farvel til endnu en folkevalgt på Københavns Rådhus. Efter godt tre år i Borgerrepræsentationen har Badar Shah valgt at melde sig ud af Alternativet. Det oplyser han i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Nytårshilsen

Mere frihed til naturen i 2021

LEDER

Færre gratis omgange i 2021, tak

Annonce
Corona

Øksnehallen forvandles til et af hovedstadens fem vaccinecentre

Øksnehallen på Vesterbro er et af de fem steder, hvor borgerne i Region Hovedstaden kan blive vaccineret i 2021. Det er dog ikke første gang, at lokationen tager del i den samlede indsats mod covid-19: Hallen har nemlig fungeret som et pop-up testcenter i løbet af december.

Byliv

Godt nyt for badeglade københavnere: Endnu en dyppezone klar til brug

Nu kan badeglade københavnere glæde sig over, at endnu en dyppezone er åbnet i Københavns Havn. Den kan benyttes året rundt - faktisk allerede nu for dem, der nyder en iskold dukkert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Kødbyen skal være et trygt område for alle