Annonce
Erhverv

Anerkendt cafe fra Glasgow er rykket til Vesterbrogade med helt nyt madkoncept

Caroline og James er glade for deres nye café. Foto. Chili Djurhuus
På Vesterbrogade 122 er der åbnet en ny cafe, og den kommer fra Glasgow.

Hvis du tjekker Fylkir of Copenhagen inde på Trustpilot, er du ikke i tvivl. Caroline Lønberg Carlsen og James Donnelly kunne noget med deres cafe, Fylkir of Copenhagen, da den lå i Glasgow. Nu ligger den på Vesterbrogade 122.

Caroline har boet i Skotland i 10 år med sin kæreste skotske James. Her byggede de den anerkendte cafe, Fylkir of Copenhagen, op. Og selvom det lyder som et tøjmærke, så er det mad -  af den lidt lækre slags.

- I Skotland serverede vi blandt andet feinsmecker smørrebrød, og på Vesterbro er det bokse med tapas - bare lidt lækre og eksklusivt. Grazing, siger Caroline.

Annonce

Alt det du ønsker dig

Grazing hedder konceptet. Og kort fortalt er det masser af lækker pølse, oliven, charcuteri, frisk frugt, ost. Masser.

- Grazing er lig med overdådighed og tætpakket. Der er simpelthen proppet så meget i vores grazing bokse, som der kan være. Du får lidt den følelse af, at det bliver ved med at komme, siger Caroline og smiler. Hun fortsætter.

- Det er lidt ligesom, hvis du sad med et tapasbræt, hvor der var alt, hvad du kunne ønske dig - og lidt til. Så i stedet for at du skal vælge mellem forskellige tapasretter, får du det hele her, siger Caroline og smiler

Fylkir of Copenhagen. Til venstre ser du en Brunch Box og til højre en Grazing Box. Foto. Bodil Ott Chemnitz

Hvor mange er jeres grazing bokse til?

- Der er nok til to, ellers er det en appetizer til fire, siger Caroline og forklarer at grazing, som oprindeligt stammer fra Australien, er kæmpe stort i London.


Da vi kom ind på Vesterbrogade 122, blev vi forelsket i lokalerne med det samme. Vi havde den der følelse af at være hjemme. Her måtte vi bare være.

Caroline Lønberg Carlsen, medindehaver af Fylkir of Copenhagen.


Hvordan er det at åbne cafe midt i en krise?

- Vores koncept passer faktisk fint til take away, specielt fordi vi også har en brunch-box, og da mange af de cafeer, der normalt serverer brunch, er lukket ned, fordi det ikke kan betale sig at have åbent, håber vi selvfølgelig, at folk finder ud af, at vi eksisterer, når de får lyst til en lækker brunch. Og ligesom i vores grazing bokse er der er meget af det hele. Alt hvad du kunne ønske dig i en brunch, det er i vores bokse, fortæller Caroline, der egentlig ledte efter et køkken, hvorfra hun og James langsomt kunne starte op.

Annonce

Forelsket i Vesterbro lokaler

- Da vi kom ind på Vesterbrogade 122, blev vi forelsket i lokalerne med det samme. Vi havde den der følelse af at være hjemme. Her måtte vi bare være, siger hun med et stort smil.

Hvorfor Vestebro?

- Vi vil gerne ligge centralt, og igen da vi så lokalet, var vi ikke i tvivl om, at det er det. Derudover tror jeg, at vores grazing-koncept passer fint ind i de behov, der er på Vesterbro. Vi går op i bæredygtighed og gode kvalitetsprodukter. Og når det hele åbner op igen, vil vores brunch være meget mere Glasgow inspireret med lækre toppings og pocheret æg og selvfølgelig pandekager eller vafler. Og så kan man selvfølgelig også drikke en god kop kaffe her eller nyde et glas vin.

Fylkir of Copenhagen som cafeen så ud i Glasgow. Foto. Privat

På grund af krisen holder Fylkir of Copenhagen åbent fredag til søndag, da det er der behovet pt er. Men når Danmark åbner op ogen, åbner de også fuldtid.

På islandsk betyder Fylkir chef eller konge. Også er det navnet på en islandsk fodboldklub. Men det er ikke Island, der har inspireret Caroline og James.

- Fylkir, var navnet på min hund, som desværre døde efter 14 år. Og da vi gerne ville have et fedt nordisk navn til vores cafe i Glasgow, faldt navnet hurtigt på Fylkir of Copenhagen. Også var min hund jo også lidt med, siger Caroline. Hun smiler og siger afsluttende, og nu kommer Fylkir hjem til København, så er ringen sluttet.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Verden begynder for enden af Istedgade

Annonce