Annonce
Vesterbro

Central gade komplet forvandlet: Får16 nye træer og 574 cykelparkeringspladser

Det er blevet lettere at parkere sin cykel ved Hovedbanegården, efter at Rewentlovsgade har fået en overhaling med 16 nye træer og 574 nye cykelparkeringspladser. Foto: René Mølskov
Det er en af de mindre, men alligevel meget trafikerede gader, der i denne uge er genåbnet efter en renovering. Rewentlovsgade har fået masser af nye træer og pladser til parkerede cykler

Det er blevet både grønnere og markant nemmere at finde en parkeringsplads til sin cykel omkring Hovedbanegården. På Rewentlovsgade er der nemlig blevet lavet hele 574 nye af slagsen.

- Hvis vi skal have københavnere til at vælge cyklen, så skal vi gøre det nemt for dem at komme af med den ved skift til kollektiv trafik. Derfor glæder jeg mig over, at vi har sikret cyklisterne lidt nemmere adgang til parkering ved en af de helt centrale færdselsårer i byen, siger teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsen (EL) i en pressemeddelelse og understreger, at det ikke slutter her:

- Vi er dog slet ikke i mål med at skabe bedre cykelparkering her og ved de andre stationer i byen.

Men de nye cykelparkeringsmuligheder i Rewentlovsgade som Københavns Kommune og DSB har skabt skal dog gerne afhjælpe en del af problemet omkring hovedbanen.

Hvis du tager toget fra hovedbanen har du muligvis prøve at komme en sen aften og lede forgæves efter en cykelparkering. Det skulle gerne være lettere nu, hvor Rewentlovsgade har fået 574 nye cykelparkeringspladser. Foto: René Mølskov

De 574 nye cykelparkeringspladser er placeret fra krydset, hvor Istedgade støder op til Hovedbanegården og ned til parkeringspladsen på Tietgensgade. Fremover er der dermed i alt 730 cykelstativer i området oplyser Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning.

Det hele er etableret i samarbejde mellem Kommunen og DSB og Metroselskabet har været med til at finansiere det. Men også politiet og gademedarbejdere har været med til at tegne fremtidens Rewentlovsgade.

Rewentlovsgade har fået en overhaling med 16 nye træer og næsten 574 nye cykelparkeringspladser. Foto: René Mølskov

Således har gaden fået 16 nye træer, nye cykelstier og efter anbefaling fra politi og gademedarbejdere har man undgået at lave hjørner og 'gemmesteder', der kan skabe uro og utryghed. Ninna Hedeager Olsen forklarer, at de altid lytter til de anbefalinger, de får:

- Det har vi også gjort her. Jeg er sikker på, at fornyelsen af Reventlowsgade bliver en gevinst for alle i området, siger hun.

Der lukkes desuden for gennemkørende trafik mellem Reverdilsgade og parkeringspladsen mod Tietgensgade. Arbejdet har stået på siden 1. april 2020 og blev vedtaget enstemmigt i Borgerrepræsentationen tilbage i august 2018.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Nu kommer der vand i springvandet

Annonce