Annonce
Politik

Cykel-general vil være Vesterbros nye spidskandidat til Folketinget

Det er en rutineret herre, der nu går efter at blive spidskandidat for Radikale på Vesterbro. (Arkivfoto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix)

Københavns tidligere borgmester Klaus Bondam har besluttet sig for et politisk comeback efter mere end ti års fravær på den politiske scene. Det skriver Dagbladet Politiken.

- Jeg søger opstilling i Vesterbro-kredsen og har fået kandidatudvalgets nik til det. Forhåbentlig bliver jeg på onsdag kredsens kandidat, som endeligt skal godkendes på årsmødet 8. maj. Jeg håber at blive en del af et stærkt radikalt hold til næste folketingsvalg, siger Klaus Bondam til Politiken.

Claus Bondam blev valgt ind i Borgerrepræsentationen for Radikale første gang i 2001.

Annonce

Fire år senere sikrede han som spidskandidat med små 12.000 personlige stemmer posten som teknik- og miljøborgmester og samarbejdede tæt med daværende overborgmester Ritt Bjerregaard (S), skriver Politiken.

Skarp kritik internt

Efter kommunalvalget i 2009 fik Bondam både internt og i offentligheden skarp kritik for at være gået i valgforbund med Venstre og Dansk Folkeparti for at sikre en borgmesterpost til sig selv.

Efter et år på postens som beskæftigelses- og integrationsborgmester meddelte han, at han trak sig ud af politik til fordel for et job som direktør ved Det Danske Kulturinstitut i Bruxelles.

Siden 2014 har han været direktør for Cyklistforbundet siden 2014.

Annonce

Farvel til Auken og Rohde

De 12 radikale kredse i København vælger de kommende uger hver sin folketingskandidat. Hvem af dem, der skal være spidskandidat, besluttes på årsmødet for De Radikale i København. Opstillingskampen er relativt åben efter Ida Auken og Jens Rohdes farvel til partiet.

De Radikale står ifølge et vægtet gennemsnit af meningsmålingerne til at kunne hente to mandater i København i modsætning til de tre ved seneste folketingsvalg.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Købte en pistol og 50 patroner i København: 24-årig får ti års fængsel og udvises for terrorforsøg

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Alarm112

Mand stukket med kniv i lår og skulder i København

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Nordmand sælger københavnsk hotel for 600 millioner kroner

Mest læste

Seneste nyt

Annonce