Annonce
Vesterbro

Dans og sang forbudt: Lillefredag i Tivoli er tilbage, men i en helt anden form

Tivoli kommer højst sandsynligt ikke til at se sådan her ud i år. Dans og sang fra publikum er nemlig forbudt.
Tivoli har så småt åbnet op for større aktiviteter i haven, og Lillefredag er blevet en del af sommerens events. Det bliver dog 'Lillefredage' i en anden kaliber, for du skal blive siddende på din plads, og så må du hverken synge med eller danse.
Annonce

Torsdag 16. juli skydes Tivolis Lillefredag-sæson i gang med dansk soul af Calby, som nok er mest kendt for sangen 'Burnout'. Lillefredag holder København varm hver torsdag helt frem til 1. oktober, men konceptet lanceres i en coronaudgave, som afviger en hel del fra den Lillefredag, du kender til.

Annonce

Sid ned og syng ikke med

Tivoli følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer og på grund af covid-19 er Lillefredag rykket fra Orangeriet til Plænen i Tivoli, hvilket gør, at der er nok kvadratmeter, gæsterne kan boltre sig på. Med alle restriktionerne er der plads til max 500 siddende koncertgæster, som inddeles i små grupper med tape og linjer.

- Man kunne enten have 100 stående eller 500 siddende gæster. Tivoli har valgt 500 siddende. På bænkene er der sat tape op, og hvis folk ikke er i samme selskab, kan der kun sidde én i hver ende af bænken. Der vil være kontrollører, der hele tiden tæller, fortæller Torben Plank, pressechef i Tivoli.


Det ser ikke ud som om, at Fredagsrock bliver en mulighed i år. Vi er stadig ikke helt sikre, og hvis det nu skulle kunne lade sig gøre i efteråret, så gør vi alt, hvad vi kan, for at det kan ske

Torben Plank


Koncerterne bliver ikke en klassisk koncertoplevelse med Coldplay-låsen, skrålen med og dansen tæt. Af sikkerhedsmæssige årsager skal koncertgæsterne blive siddende på de tildelte pladser, kun bruge gangarealer, når de skal på toilettet og kun gå én i baren ad gangen. Herudover er det slut med at synge med og danse. Tivoli er fortrøstningsfulde over 'covid-19- kompromiset':

- Vi har god erfaring fra Film på Plænen. Folk er generelt gode til at holde afstand, så det skal nok gå, siger Torben Plank.

Annonce

Stabilt line-up

Trods covid-19 retningslinjer skal Lillefredag på Plænen nok blive en god musikalsk oplevelse. Tivoli har sammensat et stabilt line-up med lidt for enhver smag i alt fra soul til post-punk.

Her er programmet:

Lillefredag i Tivoli 2020

Calby, 16. juli

Joyce, 23. juli

Mags, 30. juli

Freja Kirk, 6. august

Dopha, 13. august

Patina, 20. august

Malte Ebert, 27. august

Barselona, 3. september

Kaaliyah + Tobias Rahim, 10. september

Go Go Berlin, 17. sepetember

Drew Sycamore, 24. september

Mekdes, 1. oktober

Alle koncerterne begynder klokken 19. Det kræver blot en Tivoli-entrébillet.

Annonce

Dyster dom for de koncertglade

Selvom det har været muligt at få Lillefredag på benene efter lockdown, så ser det lige nu ikke ud til, at Fredagsrock bliver til noget i år.

- Det ser ikke ud som om, at Fredagsrock bliver en mulighed i år. Vi er stadig ikke helt sikre, og hvis det nu skulle kunne lade sig gøre i efteråret, så gør vi alt, hvad vi kan, for at det kan ske, fortæller Torben Plank.

I år skulle navne som Topgunn, Alphabeat og Gwen Stefani have gæstet Tivoli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

En unik perle fylder fem

Rooftop-art

Du så mig godt - på Rooftop

Vesterbro

Vil du lave hækleklub eller politisk debat i Café Sonja? Endnu flere frivillige skal give liv til nye meningsfulde fællesskaber

Vesterbro

Byttebikserier ved Ruben og Bobby

Vesterbro

Bliv gift i et snuptag

Indre By

Skal du være tivoli-garder?

Nørrebro

Sommerlarm vækker politikerne

Annonce