Annonce
Vesterbro

Et hjem til udsatte unge: Ny aftale skaber plads i træhytter på Vesterbro

I sommer stod de nye ungdomsboliger i træ klar på Otto Busses Vej. Ny aftale åbner for at også udsatte unge kan flytte ind. Foto: René Mølskov
Udsatte unge på kanten af hjemløshed får mulighed for at flytte ind i midlertidige studieboliger af træ i Jernbanebyen.

- Det er simpelthen så fedt, at selvom vi på grund af corona sad udenfor og småfrøs, så var det en fantastisk oplevelse.

Mia Nyegaard (R) er som socialborgmester i København ikke alene begejstret for selve byggeriet af den smukke containerby i træ på Otto Busses Vej. Her, hvor de første studerende flyttede ind sommeren 2020, er der masser af frisk luft, innovative løsninger, biodiversitet midt i byen og stjerner på himlen. Og der er også plads til at tage et socialt ansvar. Og det er i særlig grad det sidste, borgmesteren er begejstret for:

- Det er nogle utrolige og bæredygtige bygninger. Men de er ikke kun miljømæssigt bæredygtige, de er også socialt bæredygtige. Med samarbejdet har vi mulighed for at lade udsatte unge komme ind i et helt almindeligt fællesskab, siger hun.

Annonce

Ender 'Kafkaske' vilkår

CPH Village åbnede tilbage i sommer de nye træboliger for studerende. Onsdag underskrev socialborgmester Mia Nyegaard så en samarbejdsaftale med CPH Village, der gør det muligt, at også unge med huslejestøtte kan flytte ind.

Det betyder at kommunen kan henvise unge, der er blevet hjemløse, til containerboligerne på Otto Busses Vej.

- Jeg håber, at det betyder, vi bliver bedre til at gribe de unge, inden de bliver udsatte. Vi ved jo at mange af dem ikke ser sig selv som hjemløse endnu, og derfor kan nå at blive grebet i faldet, siger hun.

Frederik Noltenius Busck, co-founder i CPH Village fortalte stolt om de nye ungdomsboliger, da de åbnede på Otto Busses Vej. Foto: René Mølskov

En nyt lovforslag er undervejs, men de sidste par år har virkeligheden været, at de unge udsatte bliver trukket i deres overførselsindkomst, hvis de modtager kommunal boligstøtte. Og det er ifølge borgmesteren en af de helt store absurditeter.

- Det koster cirka 4500 om måneden plus forbrug. Det er der altså mange på kontanthjælp, der ikke kan betale. Derfor bliver det jo helt kafkask, at det modregnes, siger borgmesteren.

Annonce

Midlertidig løsning

Konceptet med de såkaldte 'udslusningsboliger' fungerer ved, at kommunen de første år har mulighed for at give lejeren et tilskud til huslejen, Og derefter bliver det automatisk til en almindelig lejebolig på almindelige vilkår.

Mia Nyegaard (R) og Frederik Noltenius Busck fra CPH Village underskrev aftalen onsdag eftermiddag. PR-foto

Aftalen er den første af sin slags i Danmark, og Mia Nyegaard ser store perspektiver i at bruge midlertidige containerboliger, som dem CPH Village opfører, til at hjælpe unge ud af hjemløshed.

Både socialforvaltningen og CPH Village ønsker at udvide aftalen, så endnu flere boliger kan blive øremærket til unge, der har været hjemløse.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Moskéen bliver ikke større, men pænere

Debat

Vesterbro har ikke brug for en stormoske

Annonce