Annonce
Vesterbro

Forældrefrygt: Her kører bilerne så stærkt, de ikke tør lade skolepatruljen stå uden opsyn

Anne Gade Iversen er mor til børn i Molevitten på Vesterbro og mødtes som repræsentant for forældregruppen for at vise overborgmester Lars Weiss (S), hvorfor vejbump er så vigtige for dem. Foto: Byrd/Kasper Løjtved
Efter årelang dialog med kommunen fik en gruppe vesterbroforældre endelig sejren i hus og nu kommer der nye vejbump

Bilerne på Vester Fælledvej suser afsted. Bilisterne fokuserer på lyskrydset og måske busstoppestedet. Men det er ikke det vigtige på den her strækning. Det vigtige findes i en undseelig bygning lige efter stoppestedet.


De tør simpelthen ikke lade skolepatruljen stå alene uden voksne. Vi var hurtigt enige om, at vi blev nødt til at sætte ind på at sikre trafikken

Anne Gade Iversen, forældrerepræsentant på Molevitten


Annonce

- Når man som bilist kører på strækningen foran Molevitten, ser man hen på lyskrydset og der er ens naturlige fokus. Der er også et busstop lige før molevitten. Og som bilist opdager du ikke, at der i den mørke bygning til højre ligger en institution. Derfor bliver de overset, fortæller Anne Gade Iversen, der er mor til to børn i daginstitutionen Molivitten på Vesterbro og en formiddag mødtes med overborgmester Lars Weiss (S) og Susan Hedlund (S) for at fortælle om de bekymringer, er er omkring trafikken på Vester Fælledvej.

Molivitten flyttede i 2019 til Vester Fælledvej og lige siden har forældrene haft en dialog med forvaltningen om at gøre vejen mere sikker for børnene forklarer Anne Gade Iversen. Men Det har ikke virket. Før nu.

Nye vejbump

På overførselssagen besluttede politikerne at afsætte 100.000 til øget trafiksikkerhed ved daginstitutionen Molevitten og Vesterbro Ny Skole.

Hastighedsdæmpning består af fire såkaldte "busvenlige pudebump", der opføres på Vesterfælledvej.

Pengene er afsat til at lave vejbumpene i løbet af 2021.

- Der var mange forældre, der henvendte sig til bestyrelsen med deres utryghed omkring trafikken på Vester Fælledvej. Alle indgange og selv brandtrappen vender ud til vejen. Da vi kom i dialog med Vesterbro Ny Skole fandt vi ud af, at det også var en vej, der bekymrede dem, siger hun og uddyber:

- De har skolepatrulje i krydset mellem Ny Carlsberg Vej og Vester Fælledvej og de tør simpelthen ikke lade skolepatruljen stå alene uden voksne. Vi var hurtigt enige om, at vi blev nødt til at sætte ind på at sikre trafikken.

Anne Gade Iversen fortæller, at man ikke tør lade skolepatruljerne stå uden en voksen på grund af trafikken på Vester Fælledvej. Foto: Byrd/Kasper Løjtved

Det lykkedes til sidst, da skolebestyrelsen på Vesterbro Ny Skole og forældrerepræsentanterne kontaktede overborgmesterens kontor kort inden overføreselssagen. Ligesom den utrygge overgang ved Liva Weels Plads, kom trafiksikkerhed på Vester Fælledvej dermed med på oversførselssagen. Og selv om det ikke er et stort beløb, det drejer sig om, får det stor betydning for børn og voksne, fortæller Anne Gade Iversen:

- Beløbet i sig selv, 100.000 kroner, er jo ikke et stort beløb, men den effekt det komme til at skabe, håber jeg bliver rigtig stor. Og det viser os, at der ikke nødvendigvis er så langt fra os på fortovet til rådhuset. Det er dejligt at opleve, siger hun.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Mand stukket med kniv i lår og skulder i København

Annonce
Annonce
Erhverv

Nordmand sælger københavnsk hotel for 600 millioner kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

15 FCK-fans tiltalt for voldsomt overfald på 16-årig

Mest læste

Annonce