Annonce
Ikonisk bygning

Forening med overskudsmad til socialt udsatte får lov at blive: Den ikoniske bygnings fremtid er uafklaret

Fremtiden for den ikoniske ejendom på Ingerslevgade 44 bliver undersøgt og resten af året får den frivillige forening 'Det Runde Bord', der formidler overskudsmad til socialt udsatte, lov at blive i bygningen. Foto: René Mølskov
Den ikoniske bygning på Ingerslevsgade 44 har tidligere huset Københavns Madhus. Mens bygningens fremtid bliver undersøgt, får foreningen 'Det Runde Bord' lov til året ud at dele overskudsmad ud til socialt udsatte.
Annonce

Siden august har den frivillige forening "Det Runde Bord" formidlet gratis overskudsmad fra den ejendom i Kødbyen, der tidligere husede Københavns Madshus.

Et flertal i Kultur- og Fritidsudvalget besluttede på sidste møde,at lade forvaltningen arbejde videre med at finde en ny lejer. Men indtil da, var politikerne enige om, kan "Det Runde Bord" fortsat bruge bygningen, når de uddeler gratis overskudsmad.I stedet for at lade bygningen stå tom, mens forvaltningen undersøger to mulige projekter, giver det god mening at bruge lokalerne til et godt formål. Det Runde Bord løfter en vigtig opgave med at hjælpe socialt udsatte og minimere madspild.

Jonas Børn Jensen (S)


- I stedet for at lade bygningen stå tom, mens forvaltningen undersøger to mulige projekter, giver det god mening at bruge lokalerne til et godt formål. Det Runde Bord løfter en vigtig opgave med at hjælpe socialt udsatte og minimere madspild, lyder det i en pressemeddelelse fra Jonas Børn Jensen (S), medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, som fik idéen med at låne bygningen til Det Runde Bord, mens ejendommen alligevel stod tom.

Fremtiden for den ikoniske ejendom på Ingerslevgade 44 (den høje del af bygningen) bliver undersøgt og resten af året bliver den frivillige forening 'Det Runde Bord', der formidler overskudsmad til socialt udsatte, i bygningen. Foto: René Mølskov

Det var i forbindelse med Københavns Madhus konkurs sidste, at Kultur- og Fritidsudvalget reserverede bygningen i Ingerslevsgade 44 i Kødbyen for på sigt at etablere et kommunalt madhus.

Kultur- og Fritidsforvaltningen indledte et samarbejde med Foreningen MAD. På grund af corona trak foreningen sig dog før sommerferien, hvorefter Det Runde Bord rykkede midlertidigt ind i lokalerne.

-Corona-situationen har gjort det svært at finde en madaktør lige nu og her, så derfor er der nye projekter og aktører i spil til Ingerslevgade 44. Men ambitionen om et kommunalt madhus, der kan være med til at omsætte de politiske målsætninger i kommunens klimaorienterede mad- og måltidsstrategi, har jeg stadig, lyder det i samme pressemeddelelse fra kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt).

Udlån af Ingerslevsgade 44

Kultur- og Fritidsudvalget besluttede at forlænge lejeaftalen af ejendommen i Ingerslevsgade 44 frem til 31. december 2020, mens forvaltningen undersøger to mulige projekter.

Det betyder, at foreningen Det Runde Bord kan anvende bygningen året ud.

Foreningen Det Runde Bord låner ejendommen i Ingerslevsgade 44, men afholder selv udgifter til almindeligt forbrug samt driftsudgifter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Respekt for frontpersonalet

Vesterbro

En snak om: Taler Gud nudansk?

Annonce