Annonce
#72timer

Frivillig hjemløs: Jeg reagerer instinktivt, når jeg ser nogen i nød

Annbritt Pedersen går på Vesterbros gader som hjemløs i 72 timer. Det gør hun for at sætte fokus på hjemløses vilkår og for at hjælpe med at samle en halv million kroner ind til Hus Forbi. Foto: René Mølskov
Annbritt Pedersen går i denne uge på gaden som hjemløs. Sammen med VesterbroLIV er det målet at samle en halv million kroner til Hus Forbi og på samme tid sætte markant fokus på hjemløses vilkår.

Når Annbritt Pedersen onsdag middag forlader sit trygge hjem, er det for at leve som hjemløs i tre døgn. Den 53 årige mor til to er selv født og opvokset på Vesterbro, hvor hun både har drevet værtshus og levet en stor del af sit liv.

Hun har meldt sig som 'frivillig hjemløs' i det projekt, som VesterbroLIV søsætter i samarbejde med Hus Forbi i denne uge. Målet er at samle mindst en halv million kroner ind og sætte et massivt redaktionelt fokus på hjemløses udfordringer. Vi gør det naturligvis også sammen med VesterbroLIVs ni søster-lokalmedier i hovedstaden.

Annbritt Pedersen går på Vesterbros gader som hjemløs i 72 timer. Det gør hun for at sætte fokus på hjemløses vilkår og hjælpe med at samle en halv million kroner ind til Hus Forbi. Foto: René Mølskov

Annbritt Pedersen, der skal leve på Vesterbros gader fra onsdag middag til lørdag meldte sig uden at tænke videre over det. Det var instinktivt og spontant.

Annonce


Det kan da godt være, at det bliver noget helt andet, når først jeg står i det og pludselig er træt og sulten og skal finde et sted at sove.

Annbritt Pedersen


- Jeg er meget impulsiv, så da jeg så opslaget om at meldig sig som frivillig hjemløs, sagde jeg straks: Den tager jeg. Jeg vil gerne sætte mig ind i, hvordan livet er for de hjemløse, fortæller Annbritt Pedersen.

Seriøst mange tv til Sundholm

Hun har sin egen genbrugsbutik på Bryggen og så arbejder hun på 35. år i ældreplejen. Omsorgsgenet er en naturlig del af hendes dna og det er langt fra fremmed for hende at hjælpe andre.

- Jeg har afleveret seriøst mange tv til Sundholm. Det gik op for mig, at der er mange af beboerne, der mangler tv. Så jeg har spurgt folk, om der var nogle, der ville donere deres tv og så har jeg samlet sammen og kørt dem derud. Jeg vil tro, jeg har leveret omkring 50 fjernsyn til Sundholm i løbet af et par år, fortæller hun og fortsætter:

- Det ligger som noget instinktivt at hjælpe dem, der har brug for hjælp. Jeg reagerer  instinktivt, når jeg ser nogen i nød.

Hun håber, at der først og fremmest kommer en masse penge ud af projektet. Det er nemlig sådan, at alle lokale virksomheder får mulighed for at donere til projektet i løbet af de dage, hvor Annbritt er på gaden som hjemløs. Se mere om det på VesterbroLIV.dk og facebook.com/VesterbroLIV

Annbritt Pedersen går på Vesterbros gader som hjemløs i 72 timer. Det gør hun for at sætte fokus på hjemløses vilkår og hjælpe med at samle en halv million kroner ind til Hus Forbi. Foto: René Mølskov

- Jeg håber, der kommer en masse penge ud af det. Jeg har jo også selv en lille genbrugsbutik på Bryggen og min kæreste har en tatovør-forretning, så vi har lovet, at vi donerer de første to bidrag. Men jeg håber også, at jeg kan biddrage til at give et unikt indblik i livet som hjemløs. Og at der dermed bliver sat ekstra stort fokus på udfordringerne, fortæller Annbritt Pedersen.

Annonce

Ingen frygt

Trods byfornyelse og forældrekøb kan Vesterbro sine steder stadig være rå. Men Annbritt Pedersen føler sig på forhånd tryg ved udfordringen.

- Jeg har jo muligheden for at trække mig. Men jeg grundlæggende ikke typen, der er bange. Derfor skal jeg jo alligevel huske at passe på mig selv, siger hun og fortsætter:

- Jeg kan jo ikke på forhånd forestille mig, hvordan det er. Jeg kan kun gisne om det. Jeg gik en tur rundt på Vesterbro i går og forsøgte at sætte mig ind i, hvordan det er for dem, der går rundt som hjemløse. Men jeg ved jo godt, at det er umuligt at sætte sig ind i, før man står i situationen.

Noget af det, som hun ved, at hun ikke på forhånd kan forestille sig er, hvordan det påvirker hendes psykisk. Selv om hun modsat de andre hjemløse har mulighed for at trække stikket og tage hjem, så er det svært på forhånd at vide, hvordan sult, træthed og andres blikke påvirker hende.

Annbritt Pedersen går på Vesterbros gader som hjemløs i 72 timer. Det gør hun for at sætte fokus på hjemløses vilkår og hjælpe med at samle en halv million kroner ind til Hus Forbi. Foto: René Mølskov

- Lige nu tænker jeg, at det bliver nemt nok at finde et sted at sove. At jeg sagtens kan klare det. Men altså. Det kan da godt være, at det bliver noget helt andet, når først jeg står i det og pludselig er træt og sulten og skal finde et sted at sove, siger hun og uddyber:

- Jeg er da lidt spændt på, hvordan det vil føles, at folk ser anderledes på mig. Kontrasten fra at være ressourcestærk og hjælpe andre, til at skulle stå og bede om hjælp.

Du kan følge Annbritt Pedersens tid som hjemløs på facebook.com/VesterbroLIV og VesterbroLIV.dk

Sådan støtter og donerer du

Som virksomhed skriver du det ønskede beløb til 72timer@husforbi.dk hvorefter Hus Forbi sender en faktura. Private køber en avis af den lokale Hus Forbi-sælger og skriver det betalte beløb på sms til 30504816. Indsamlingen varetages alene af Hus Forbi.

Hvorfor #72timer ?

Fordi Hus Forbi i år fejrer 25 års jubilæum. I den anledning vil vi sætte konstruktivt og løsningsorienteret fokus på flere hjemløseproblematikker og sender derfor en læser ud i frivillig hjemløshed i tre døgn. 72 timer hvor den ’hjemløse’ på egen krop oplever problemer og udfordringer og beretter om oplevelserne. I de tre døgn vil vi også samle penge ind til netop Hus Forbi, og det er vores ambition at runde en halv million kroner i jubilæumsgave til den corona-trængte organisation. #72timer kan følges på alle vores medier frem til 12. maj. #72timer præsenteres i samarbejde med Hus Forbi.

Annonce
Annonce
REGIONSRÅDSVALG

Lars Gaardhøj fortsætter som formand i Region Hovedstaden

Annonce
Annonce
Politik

Socialdemokratiet tager overborgmesterposten i København

Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Erstatter Gasværksvejens Skole: Ny skole klar til skolestart 2024

Alarm112

Købte en pistol og 50 patroner i København: 24-årig får ti års fængsel og udvises for terrorforsøg

Alarm112

Mand stukket med kniv i lår og skulder i København

Vesterbro

Bonderøven på Vesterbro: Sammen tager vi naturen tilbage

Erhverv

Nordmand sælger københavnsk hotel for 600 millioner kroner

#72timer

Center for Seksuelle Overgreb på Rigshospitalet afviser hjemløse kvinder: En ond cirkel

Alarm112

15 FCK-fans tiltalt for voldsomt overfald på 16-årig

Alarm112

Politiet efterlyser 33-årig mand efter fængselsflugt

Byudvikling

Ny kæmpe-bydel: Her er planerne for Otto Busses Vej

Vesterbro

Rådhuset sætter skub i bilfrie søndage

Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Vesterbro

Månedens Buket: Marianne har altid et smil til resten af verden

IKEA

Næsager: IKEA vandt og København tabte

Bilfri søndag

Kampen om den bilfrie søndag

#72timer

Grotesk behandling af hjemløse: Når det er håbløst besværligt at hæve sine egne penge

#72timer

Frivillig hjemløs: Jeg reagerer instinktivt, når jeg ser nogen i nød

Vesterbro

Springvandet pibler igen

Byliv

Nu sker der endelig noget: Fælles indsats skal stoppe organiseret cykeltyveri

Vesterbro

Udvider åbningstiden for udsatte kvinder på Café Klare

#72timer

Borgmester om manglende løsninger for hjemløse: - Der er vel ikke nok stemmer i hjemløshed

#72timer

Vores mål er at give Hus Forbi en halv million kroner: Sådan donerer lokale virksomheder

Annonce