Annonce
Kunst i forfald

Godt nyt: Nu er der endelig hjælp til Cirkeline

Tændstikkerne ved Cirkeline Plads på hjørnet af Enghave Plads. Foto: René Mølskov

Siden tændstikkerne ved Enghave Plads, der er kendt som Cirkelines tændstikker, blev sat op i 2013, er de gået for lud og koldt vand. Men nu er der endelig sat penge af til at renovere dem.

Vesterbro Lokaludvalg har dels på baggrund af borgerhenvendelser, dels på eget initiativ fundet 18.000 kroner til at renovere tændstikkerne. Forslaget om at afsætte pengene kommer fra Mikael Stenstrup, der sidder i Vesterbro Lokaludvalg for Boldklubben Vestia.

- Det giver ikke nogen mening at sætte sådan noget op uden at vedligeholde det. Så det er fint, der nu er afsat penge til det, siger han.

Han synes, at tændstikkerne, som mange børn bruger som klatrestativ, var kommet til at se usle ud. Det skyldes, at de siden de blev sat op i 2013, har det fået lov at stå og passe sig selv.

- Kommunen lader det forfalde fra dag et. Det er ikke særligt bæredygtigt. Det er noget virkeligt flot træ, og så ligger det bare og rådner, siger Mikael Stenstrup.


Kommunen lader det forfalde fra dag et. Det er ikke særligt bæredygtigt

Mikael Stenstrup


Når det ikke er sat penge af til at vedligeholde Cirkelines tændstikker, skyldes det, at de er sat op i forbindelse med områdefornyelsen af Enghave Plads. De har aldrig været tænkt som noget, der skulle blive. Det synes Mikael Stenstrup er fjollet.

Annonce

Fjollet ikke at vedligeholde en succes

- Når nu folk er glade for det, er det mere smart at give det noget olie og beholde det. De er lavet af noget virkelig godt træ. Hvis man har et legehus i sin gård, sliber og olierer man det da også en gang om året, så det kan holde, siger han.

Mikael Stenstrup påpeger, at der bruges millioner af kroner på midlertidige byrumsmøbler som Cirkelines tændstikker. Ifølge den afsluttende statusrapport for Områdefornyelsen blev der brugt en million kroner på Cirkeline Plads, hvilket indeholdt den nye 'cykelgenvej' samt det midlertidige byrumsmøbel 'Tændstikkerne'.

Annonce

Også forfald i Alsgade-kvarteret

De 18.000 kroner, Vesterbro Lokaludvalg nu har bevilget, skal bruges til at slibe tændstikkerne, skifte ’svovlhovederne’ ud og oliere træet. Det kan formentlig give tændstikkerne to til tre år mere. Hvad der skal ske, når de igen begynder at forfalde, er uklart.

- Så må vi se, om vi i lokaludvalget igen skal til at finde penge eller om Teknik- og miljøforvaltningen træder i karakter, siger Mikael Stenstrup.

Et andet område, hvor byrumsmøbler, der er sat op i forbindelse med områdefornyelse, er i forfald, er i Alsgadekvarteret. Vesterbro Lokaludvalg opfordrer borgere til at tage fat i dem, hvis man ønsker, at byrumsmøbler skal restaureres.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Verden begynder for enden af Istedgade

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce