Annonce
Vesterbro

Gymnasieelever lod sig ikke kue af aflysning: Lavede klimaspil for 120 elever

Elever fra Københavns Mediegymnasium arrangerede klimaspil for mellem 75 og 120 elever, der spillede sig igennem FN‘s Verdensmål. - Foto: Pressefoto.
Annonce

For eleverne i 1.g på Københavns Mediegymnasium har hverdagen stået stille, siden de blev sendt hjem fra skole i marts måned. Og som om det ikke var nok, blev deres innovationsopgave og en klimafestival, de skulle have deltaget i, også aflyst på grund af corona-krisen.

Men det fik dog ikke eleverne fra gymnasiet på Frederiksberg til at hvile på laurbærrene. De udtænkte nemlig en erstatning for klimafestivalen. Erstatningen blev en række workshops i computerspillet Minecraft, som også handlede om klima.

Eleverne havde således skabt en række workshops i spillets forskellige ’verdener’, hvor eleverne kunne bygge vindmøller, drive en selvforsyningsfarm og udforske konsekvenserne ved at vælge fossile brændstoffer frem for ikke-fossile brændstoffer. Eleverne skulle kort sagt udforske de forskellige verdensmål.

Hver ’verden’ fungerede som en workshop, som var lavet af eleverne på 1. årgang, der også sørgede for, at arrangementet og de enkelte aktiviteter løb efter planen.

Og workshoppen var en stor succes. Mellem 75 og 120 gæstede den, og blandt spillerne var elever fra Tømmerup Fri- og Efterskole, Melby Skole samt elever gymnasiets venskabsskoler i Ukraine og USA.

Projektet modtog støtte fra Frederiksbergfonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Filmskabere: Sådan husker vi Corona-tiden

Klumme

Gorlubb Piercing fejrer 25 år på Vesterbro

Byliv

"Nedlukningen har givet en visionær pause"

Annonce