Annonce
Otto Busses Vej

Jørgen kæmper for det grønne i Jernbanebyen: Må ikke ende med bare glas og beton

Jørgen Sprogøe Petersen håber at mange vesterbroere vil engagere sig i det nye område på Otto Busses Vej "Jernbanebyen". Området er på størrelse med Christianshavn og snart kommer de første forslag til, hvordan området skal se ud. Foto: René Mølskov
Skrækscenarierne for Jørgen Sprogøe Petersen er Carlsberg Byen og det nye Sydhavnen, men drømmene er forårsgrønne: Det er nemlig nu vesterbroerne for alvor kan påvirke fremtiden for området ved Otto Busses Vej.

Området ved Otto Busses Vej er på størrelse med Christianshavn, og lige nu bliver de næste skridt i udviklingen mod at blive en ny bydel taget.

Navnet har der været kæmpet hårde kampe om, og grundejerne selv kalder området for Jernbanebyen. Hvordan området helt præcist skal tage sig ud bliver det næste skridt i processen. Og det går i gang nu.

I CPH Village bor der allerede 184 studerende, som formentlig har en stærk holdning til udviklingen af området. Jørgen Sprogøe Petersen håber at mange engagerer sig i udviklingen. Foto: René Mølskov

For at få flest muligt vesterbroere involveret i udviklingen har Vesterbro Lokaludvalg længe skabt debat om området. Og så har de gjort, hvad de kunne for at sikre masser af grønne fællesarealer ved at tilskynde politikerne at sikre det grønne og det fælles gennem kommuneplanen.

Annonce

- Vi er vagthunde for at undgå, at man skaber et område uden plads til fællesskaber. Skrækscenariet er jo, at det bare bliver beboelse uden steder, hvor man kan udfolde sig. Til gengæld skal politikerne have ros for at have lavet en af de mest konkrete kommuneplaner, vi har set, som indeholder krav om fodboldbaner og et minimum på 9-12 hektar grønt, siger Jørgen Sprogøe Petersen.

Her kommer planerne

Han sidder i Vesterbro Lokaludvalg og har fra begyndelsen været med i den arbejdsgruppe, der har knoklet for at skubbe området i en grøn retning, hvor fokus er på fællesarealer, grønne områder og en minimering af det mere økonomisk interessante byggeri i form af lejligheder og erhvervsejendomme.

Der er kun grund til at se fremad, når det store areal på hjørnet af Vesterbro bliver omdannet til en ny bydel. Jørgen Sprogøe Petersen glæder sig til at se de forslag til helhedsplan, der forventes at blive offentliggjort efter påske. Foto: René Mølskov

- Vi forventer, at grundejerne (DSB og Freja, red.) allerede efter påske offentliggør forslagene til helhedsplanen for området. De har jo forbeholdt sig retten til at tage de bedste ideer med fra flere af forslagene, og det bliver i sig selv meget spændende at se, hvilke forslag til helhedsplaner, der kommer. Vi ved jo fra oplægget, at der i hvert fald har været drømme om en delvist bilfri bydel, eller noget i den retning, og vi ved, at der skal være en vis mængde grønt og gode sammenhænge med resten af byen, siger Jørgen Sprogøe Petersen.

Annonce

Studerende er der allerede

De mange forslag og ideer, der om ganske kort tid kommer på bordet for det nye udviklingsområde i hjørnet af Vesterbro op mod Sydhavnen, er formentlig klar efter påsken. Derfor opfordrer Jørgen Sprogøe Petersen alle vesterbroere til at bruge en times tid på at slå vejen forbi området i løbet af påskedagene. Lade sig inspirere og drømme om et helt nyt område, der skal udvikles.

- Der er allerede 184 studerende, der bor herude i CPH Village, som garanteret har en masse gode ideer til udviklingen af området. Og jeg håber mest af alt, at der også kommer en masse debat og input til, hvordan bydelen bedst kommer til at tage sig ud, siger han.

Jørgen Sprogøe Petersen og Vesterbro Lokaludvalg har fra første øjeblik haft fokus på, at sikre masser af grønne områder i forbindelse med udviklingen af Otto Busses Vej. Foto: René Mølskov

Dermed håber lokaludvalget, at de sammen med vesterbroerne kan være med til at skabe en debat, der rummer flest mulige input fra vesterbroere. De planlægger blandt andet små grupper, hvor man kan komme med input til helt konkrete områder, man interesserer sig for. Det kan være grønne områder, boligfællesskaber, bæredygtighed i det nye område, trafik eller social rummelighed, skole, uddannelse og erhverv, kultur, kunst eller idræt.

Se mere på vesterbrolokaludvalg.kk.dk

Annonce
Alarm112

Mand i kritisk tilstand efter togpåkørsel ved Dybbølsbro Station

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce