Annonce
Klumme

Just a perfect day i selskab med Teitur Lassen

Foto: Githa Schultz
Annonce

Sommer i Haveselskabet Frederiksberg har hele juli budt på udendørs koncerter med store navne fra den danske musikscene. Men et navn står klarest i stjernekøen og han hedder Teitur.

En underfundig mand, som umiddelbart virker introvert. Selvom der under overfladen også bor et menneske med humor og lune. Helt nede på jorden og i øjenhøjde med publikum oppefra scenen.

Det fornægter sig ikke at han hen ad vejen i den times tid koncerten varer er under indflydelse af noget vildt naturtalent og spiller så at sige på mange vokaler, strenge og tangenter. Med en lydbaggrund og inspiration i den Færøske natur af et flot, barskt og vildt landskab. Men også på en bjergskråning af et melankolsk lydtæppe, der bevæger folk.

Udover at være singer-song writer og producer har Teitur blandt andet også komponeret filmmusik både til Hollywood og til danske film, musik til DR-symfoniorkester og DR-pigekoret. Teitur har samme lækre vokal som en blanding af Paul Simons behagelige bløde stemme og Damien Rice` inderlige stemme. Det strøet med toner der leder tankerne hen på den estiske komponist Arvo Pärt og svenske Jan Johanssons blå toner gør Teiturs musikalske palet perfekt.

Foto: Githa Schultz

Teitur appelerer bredt med sin musik i flere musikgenrer. Når han for eksempel kaster sig ud i sit Corona nummer med udtalen det de fleste kender Corona som, nemlig feststemnng og mexikansk øl. Og man glemmer et øjeblik at vi stadig sidder midt i den alvorlige virus Corona situation. Men sangen og teksten er opmuntrende til lejligheden sammen med et eksempel på Teiturs musikalske bud på en Yacht Rockliste.

Der er gennemgående en rød tråd af nysgerrighed i Teiturs tekster og i forhold til hans direkte forbindelse til publikums sjæl.

Et af mine absolut yndlingsnumre er Teiturs “The Singer.”

Det er svært at holde tårerne tilbage, uden egentlig at være trist. Mens solen varmer og haven står på sit flotteste sommerhøjdepunkt og spejler sig i flygelet. Ikke et sus kan høres fra de smukke lotusblomster i sommerhavens sø, mens publikum sidder som naglet til det utroligt smukke nummer, med en tekst der mere er nysgerrig på publikums reaktion og omvendt end egentlig trist.

Nummeret efterlader en med en følelse af at ville opleve mere af Teitur, han så til gengæld heller ikke har fået storhedsvanvid af at være så ubeskriveligt elsket.

Teitur som forøvrigt heller ikke lod sig forstyrre af Frederiksberg kirkens klokker og gav dagens brudepar som havde valgt at fejre bryllupsfesten i Frederiksberg Sommerhave, deres livs brudesang.

Skønhed, den bedste julidag at bade i Teiturs optræden, lutter dejlige numre på setlisten, musikalsk ledsaget af Jeppe Skovbakke på bas og Gustaf Ljunggren på diverse blæseinstrumenter, slideguitar med mere. I sandhed en perfekt eftermiddag i den musikalske himmel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

En rigtig dansk familie kom til byen

Vesterbro

Kamp om pladserne i Vesterbro Sogn

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

112

Vendte ryggen til - så var cyklen væk

Byvandring

Byvandring med Onkel Danny-kender

Annonce