Annonce
Debat

Kødbyen skal være et trygt område for alle

Tilbage i 2018 havde Venstre stor hånd i at få sikret, at kommunen rummede penge til at holde området omkring stofindtagelsesrummet H17 i Kødbyen rent for stofrelateret affald. I dag dækker pengene behovet, hvilket kommer til stor begejstring for Karina Rohrberg Jessen (V). Foto: Københavns Kommune

Læserbrev: For to år siden fik Venstre sikret, at der også fortsat var penge i kommunes budget til at holde området omkring stofindtagelsesrummet H17 i Kødbyen rent for stofrelateret affald og have en vagt på om natten for at skabe tryghed. To år senere glæder det mig at erfare, at pengene - for nuværende - dækker behovet.

I kommunens budget for 2019 blev der afsat penge til både øget renholdelse og vagtrundering, og de bruges som planlagt til at reducere de gener og udfordringer, der er forbundet med den åbne stofscene i Kødbyen. Det betyder konkret, at der er to daglige soigneringer fra mandag til fredag samt i weekenderne med fokus på affald fra stofbrugerne samt en vagtordning hele året rundt alle ugens syv dage fra klokken 21.30 til 07.00.

Den øget renholdelsesindsats er primært rettet mod Den Brune og Den Grå Kødby som et supplement til den almindelige renhold finansieret af lejerne i Kødbyen. Den øget vagtordning er i Den Brune Kødby med særligt fokus på udfordringerne omkring den åbne stofscene og er et supplement til den lejerfinansierede vagtordning i Den Hvide og Den Grå Kødby.

Annonce


For Venstre er det afgørende, at området er trygt for alle, der bor og færdes her. Det vil vi arbejde for, at det bliver ved med at være.

Karina Rohrberg Jessen


Vesterbro er en bydel kendetegnet af stor social mangfoldighed med ressourcestærke børnefamilier, hjemløse stofmisbrugere og udenlandske turister (når der ikke lige er en pandemi lagt ned over verden), der bor og færdes side om side. Denne mangfoldighed er også til stede i Kødbyen, hvor den åbne stofscene længe været rykket ind blandt andet med stofindtagelsesrummet H17.

For Venstre er det afgørende, at området er trygt for alle, der bor og færdes her. Det vil vi arbejde for, at det bliver ved med at være.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Springvandet pibler igen

Annonce