Annonce
Kultur

Ny Kunstnerisk Leder af Husets Teater: Jeg er dybt beæret

Liv Helm (th) stod sidste år bag en fortolkning af Suzanne Brøggers tekster. Her sammen med skuespiller Jeanett Albeck . Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Prisvindende instruktør overtager stillingen som Kunstnerisk Leder på Husets Teater og ønsker at være dagsordenssættende for udviklingen af teaterscenen.

Det bliver den prisvindende instruktør Liv Helm, der overtager stillingen som Kunstnerisk Leder efter Jens Albinus fra næste sæson.

Husets Teaters bestyrelse kalder Liv Helm for en 'naturlig arvtager til at videreføre teatres høje kunstneriske niveau', og Liv Helm har da også solide anerkendelser bag sig.

Hun har selv skabt nogle af sine mest markante forestillinger på Husets Teater, og har dermed også allerede nu et godt kendskab til teatrets publikum.

Annonce
Liv Helm er ny Kunstnerisk Leder af Husets Teater. Foto: Miriam Abigail Thalmay Brandt

Hun lagde ud i 2016 med forestillingen OG NU: VERDEN, som gav hende Talentprisen ved Årets Reumert.

Siden har hun skabt flere Reumertnominerede produktioner til Husets Teater. Blandt andet MESSIAS I NAT (2018) og FOLKEKONGEN (2019). Senest har hun instrueret den aktuelle og anmelderroste LILLE EYOLF (2020), som nuværende Kunstneriks Leder af Husets Teater Jens Albinus også medvirker i.


Jeg er dybt beæret over at skulle føre Husets Teaters ekstremt høje kunstneriske niveau videre. Jeg har altid oplevet en stor kunstnerisk frihed og risikovillighed på teatret, som jeg glæder mig meget til at dele med andre kunstnere.

Liv Helm, Kunstnerisk Leder af Husets Teater fra 2021


- Jeg er dybt beæret over at skulle føre Husets Teaters ekstremt høje kunstneriske niveau videre. Jeg har altid oplevet en stor kunstnerisk frihed og risikovillighed på teatret, som jeg glæder mig meget til at dele med andre kunstnere. Husets Teater skal fortsat skabe intime møder med store scenekunstnere og være dagsordensættende for udviklingen af det dramatiske og performative teater. Det gør vi ved at være et sted, der eksperimenterer og driver nye strømninger, så vi kan præsentere forestillinger i særklasse, siger Liv Helm i en pressemeddelelse fra Teatret.

Her siger formand for Husets Teaters bestyrelse, Mette Frobenius, at det giver en ekstra tryghed, at hun kender teatret, når hun overtager det midt i en bevillingsperiode:

- Vi i bestyrelsen er glade for, at Liv takkede ja til at overtage, da Jens Albinus efter eget ønske valgte at fratræde med udgangen af indeværende sæson. Vi var ikke i tvivl; Liv Helm er den, der bedst kan videreføre den linje, der allerede er lagt for Husets Teater - nemlig ambitionen om at sætte den kunstneriske barre højt. Vi er helt sikre på, at de visioner vil blive indfriet med hende ved roret, siger hun og fortsætter:

- Liv overtager et teater midt i en bevillingsperiode, og derfor er det ekstra betryggende, at hun allerede kender både huset og dets faste personale.

Liv Helm er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2015, og grundlagde udviklingsscenen HAUT i 2014, som hun har været med til at lede indtil nu.

Hun skal fra næste sæson lede Husets Teater videre sammen med den nuværende administrative leder Tine Schwarz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
IKEA

Næsager: IKEA vandt og København tabte

Vesterbro

Springvandet pibler igen

Annonce