Annonce
Byudvikling

Uroen ulmer blandt naboer: Moské vil skabe trafikkaos og islamisering

- I 30’ernes Tyskland var det også de få, der var ekstreme, men de øvrige borgere sagde ikke fra, og til sidst fulgte den almindelige borger de ekstreme, da de var mange nok. Lige nu i Danmark er flertallet henrykte over ’multi-kulti’, og overser de vanvittige holdninger til blandt andet homoseksualitet, jøder, kvinders ligestilling og frafald fra islam, siger lokaludvalgsmedlem Lars Vestergaard, her foreviget ved moskéen på Amerikavej. Foto: Jesper Gisli
Naboer og lokaludvalgsmedlem kritiserer moskébyggeri på Amerikavej. Både trafikale forhold og opførelsen af to minareter vækker vrede og forundring.

- Det undrer mig enormt meget, at jeg ved et tilfælde finder ud af at moskeen har fået tilladelse til en stor udvidelse, og at vi som naboer slet ikke er blevet hørt, siger Mikkel Kjær, der bor 150 meter fra Amerikavej 19, hvor der lige nu bygges på livet løs.

En høring, naboerne mener har været for smal, bekymring for trafikkaos, og en advarsel om islamistisk symbolværdi er blandt de emner, naboerne til Amerikavej 19 diskuterer. Et større byggeri i fire etager med stormoské til 800 mand, 46 ungdomsboliger, otte lejligheder samt ’aktivitets- og kælderlokaler’ til 549 personer er under opførelse af ’Muslim Cultural Institute’ ovenpå de eksisterende bygninger, hvor der i årevis har været moské. Byggeriet forventes at stå færdigt og i brug i foråret.

- Jeg kan læse mig frem til, at de nærmeste naboer har været inviteret til en høring tilbage i 2016. I øvrigt var alle høringssvar fra den mini-høring enormt skeptiske, så hvad kommunen egentlig bruger høringerne til er et mysterium, siger Mikkel Kjær til VesterbroLIV.dk

Annonce

17 P-pladser til over 1.000 gæster

Også de trafikale udfordringer der venter når byggeriet står færdigt, vækker harme blandt naboerne.

- Vi bor i forvejen i et af de tættest bebyggede områder med få parkeringspladser til områdets beboere. Og der har i forvejen været store udfordringer hver eneste fredag, med mange larmende biler. Jeg er ærlig talt dybt forundret over, at Teknik- og Miljøforvaltningen, uden plan eller forklaring giver tilladelse til en moské med plads til næsten 1.000 bedende, hvoraf vi jo ved at langt størstedelen kommer i bil fra andre kommuner, siger Mikkel Kjær, med henvisning til det kaos, det vil afstedkomme, når der kun opføres 17 parkeringspladser til det store kulturcenter/moské.


Jeg er bekymret over udsigten til flere moskéer og mange minareter i København. De vil hver dag minde mig om, at jeg som homoseksuel er forkert og burde forbydes, og i værste fald slås ihjel

Lars Vestergaard


- Vi har en tårnhøj kvadratmeterpris, bor tættere end de fleste andre steder i Danmark, vi mangler rekreative arealer, natur, grønne arealer og legepladser. Børnehaven ved siden af moskéen har for eksempel legeplads på taget af bygningen. Der er altså rigeligt at bruge pladsen på Vesterbro til. Men det kræver jo at vi har en forvaltning og ikke mindst en politisk ledelse af forvaltningen, som evner at tænke visionært og ikke bare sagsbehandle, siger Mikkel Kjær, der har et direkte spørgsmål til politikerne på rådhuset.

- Kunne jeg have fået tilladelse til at opføre en, lad os sige, koncertsal eller skakklub med 17 parkeringspladser, hvor der kom op til 1.000 gæster i bil, mindst en gang om ugen, og hvor 90 pct af bygningens areal i øvrigt udelukkende var forbeholdt mænd? Næppe, vel…

- Uanset hvad man ellers mener om det, så kan der ikke være to meninger om, at dette byggeri bidrager til islamisering af Vesterbro, konstaterer Mikkel Kjær.

Annonce

Homoseksuel politiker stiller spørgsmål

Medlem af Vesterbro Lokaludvalg, Lars Vestergaard, er enig i kritikken af høringsprocessen om trafik- og parkeringsforhold og rejser også spørgsmålet om islamisering. Han hæfter sig især ved opførelsen af to minareter på moskéen.

- Jeg er bekymret over udsigten til flere moskéer og mange minareter i København. De vil hver dag minde mig om, at jeg som homoseksuel er forkert og burde forbydes og i værste fald slås ihjel. Som det er tilfældet i mange muslimske lande straffes homoseksualitet enten med døden eller lange fængselsstraffe. Minareterne er et symbol på en ideologi og en praksis der ringeagter mennesker som mig og min mand. I 1930’ernes Tyskland sagde man heller ikke fra over for klare symboler og ideologi – og pludselig gik det hurtigt.

Er det ikke lidt vildt, at du sammenligner muslimer og minareter med nazisme og hagekors?

- I 30’ernes Tyskland var det også de få, der var ekstreme, men de øvrige borgere sagde ikke fra, og til sidst fulgte den almindelige borger de ekstreme, da de var mange nok. Lige nu i Danmark er flertallet henrykte over ’multi-kulti’, og overser de vanvittige holdninger til blandt andet homoseksualitet, jøder, kvinders ligestilling og frafald fra islam. Det er dér, sammenligningen er rigtig. Hvis der i fremtiden kaldes til bøn fra disse minareter, kan jeg hver dag her på Vesterbro, ikke undgå at blive mindet om, at jeg som homoseksuel er forkert, når jeg hører ’Allahu akbar’. Så er det ikke længere mit Danmark. Mon ikke mange andre vil tænke det samme?


Alle høringssvar fra den mini-høring var enormt skeptiske, så hvad kommunen egentlig bruger høringerne til er et mysterium

Mikkel Kjær


Men der er jo ikke ansøgt om tilladelse til bønnekald fra Amerikavej. Så det er jo et tænkt problem? Indtil det en dag måtte ske, er minareterne jo blot bygninger, og kan vel ikke skade?

- Du kan også hævde, at en affyringsrampe blot er en bygning. Men når man en dag sætter en raket i rampen, så er det mere end blot en bygning, siger Lars Vestergaard, der ud over sit virke i lokaludvalget, også stiller op til Borgerrepræsentationen for Dansk Folkeparti. Lars Vestergaard har efter en aktindsigt i Københavns Kommune, fået rejst sagen i både Københavns Borgerrepræsentation og i Folketinget.

Annonce

Intet svar fra folkene bag moskéen

Vi har naturligvis flere gange henvendt os til folkene bag moskéen på Amerikavej for dels at give dem mulighed for at kommentere, ligesom vi også selv ønsker at stille en række spørgsmål. Vi har endnu ikke fået hul igennem.

Når vi gør det, vil vi på VesterbroLIV også tilbyde at vi afholder et debatarrangement i moskéen om problemstillingerne og synspunkterne i denne artikel. Et arrangement hvor naboer og alle andre er velkomne. Dette initiativ tager vi, da vi mener at samtale ansigt til ansigt, og ikke mindst en sund, fri og ærlig debat, rykker mere positivt end enkeltstående artikler i et lokalt medie.

Det har ikke været muligt at få en kommentar eller svar på opfølgende spørgsmål fra teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) inden avisens deadline.


Følg med på vesterbroLIV.dk hvor vi følger op på sagen.

_


Annonce
Alarm112

Mand i kritisk tilstand efter togpåkørsel ved Dybbølsbro Station

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce