Annonce
Utroligt fund

Usædvanligt fund under jorden: 'Elefant-stenene' gravet op på Carlsberg

Elefant-stenene har man døbt de to enorme sten, der dukkede op under byggeriet af Fristrup Hus og Tuxens Tårn i Carlsberg Byen. Her fandt arbejderne de to kæmpe sten på 12 og 17 ton, som man mener er gravet ned i 1970'erne.

Mens gravemaskiner og lastbiler arbejdede på højtryk i Carlsberg Byen for at opføre Fristrup Hus og Tuxens Tårn stødte arbejderne på to usædvanlige sten.

Under jorden gemte sig en sten på 12 ton og en anden på 17 ton. I Carlsberg Byen mener man, at de to store sten blev gravet ned i områet engang tilbage i 1970'erne.

- Elefantstenene, som vi døbte dem, lå dybt begravet i mulden under byrummet Bag Elefanterne. Selvom haven egentlig var tegnet færdigt, var vi ikke i tvivl om, at de skulle indgå som elementer i haven, fordi de i sig selv er tilføjelser til stedets historie. Stenene kommer til at indgå som en reference til romantikken, hvor man ofte havde særlige elementer i form af arkitektur og kunst, der kunne bevæge sindet, fortæller Nivah Samuel Hastrup, landskabsarkitekt MDL i Opland Landskabsarkitekter i en pressemeddelelse.

Annonce

Man valgte nemlig at spare de to store "elefantsten" og i stedet for at slå dem i stykker, sendte man lastbiler og gravemaskiner af sted for at grave dem op.

Trækrokodille

De to store sten skal nu være en del af et mindre legeområde i Kammas Have på Carlsberg, hvor de sandsynligvis får selskab af en lille trækrokodille. Den romantisk inspirerede have kmmer derudover til at bestå af nogle grønne zoner, hvor man kan slappe af i græsset med et tæppe. Ud over de gamle bevaringsværdige træer, der allerede står i området, bliver der plantet nye træer i parken.

Efter planen skal Kammas Have stå færdig ved udgangen af i år.

Kammas Have er inspireret af en mere end 200 år gammel guldalderhave, der lå ved Bakkehuset på Carlsberg.

Kammas Have er opkaldt efter Bakkehusets tidligere beboer Kamma Rahbeks have.

Det historiske element er med til at danne rammerne for udformningen af haven, fortæller Udviklingschef i Carlsberg Byen, Louise Panum Baastrup i pressemeddelelsen.

- For os er det vigtigt for at føre kvarterets historie med ind i nytænkningen af området. Nyskabelsen af haven bliver et bindeled mellem fredede bygninger som Bryghuset og den gamle silo ved Bag Elefanterne, og den moderne byggestil med Carlsberg Byens ikoniske tårnhuse, siger hun.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Købte en pistol og 50 patroner i København: 24-årig får ti års fængsel og udvises for terrorforsøg

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Alarm112

Mand stukket med kniv i lår og skulder i København

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Nordmand sælger københavnsk hotel for 600 millioner kroner

Mest læste

Seneste nyt

Annonce