Annonce
Kultur

Velkendt billedhugger kan nu opleves i lokal boghandler

I Thiemers Magasin kan du opleve billedhuggeren Hanne Varmings mange skulpturer. På billedet ses hendes skulptur i Valby fra 2013. Pr-foto

Hanne Varming er en af Danmarks helt store nutidige billedhuggere, og nu kan du opleve hendes bronze- og gipsskulpturer i den lokale boghandler Thiemers Magasin på Tullinsgade.

Hanne Varming er blandt andet kendt for sine bronzeskulpturer "Pigerne fra Paris" i Københavns Lufthavn, "Bænken" på Kultorvet og "Mand og barn på bænk" ved Møstings Hus.

Familien og de nære relationer hører til Hanne Varmings foretrukne motiver, og især relationen mellem mor og barn bliver ofte portrætteret i hendes værker.

Annonce

Tematikkerne, som billedhuggeren i høj grad fokuserer på, er desuden højaktuelle i dag, hvor kønsrollerne tages op til revision, og hvor mange forfattere fra den yngre generation skriver om moderskab. Eksempler herpå er Olga Ravns roman "Mit arbejde" og Cecilie Linds digtsamling "Mit barn", der blandt andet kommer ind på fødselsdepression og dét at blive mor.

Hanne Varming er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Springvandet pibler igen

Annonce