Annonce
Vesterhavsposten

Fra savværk til arbejde med unge misbrugere

Anders Jensen har i mange år drevet Oksbøl Savværk. Nu er han afdelingsleder på Hjulsø UNG for misbrugere i Frøstrup. Arkivfoto: John Randeris
Anders Jensen er ansat som ny afdelingsleder af akutafdelingen på opholdsstedet Hjulsøgård UNG i Frøstrup. Han påpeger, at corona-krisen ikke skal holde udsatte unge med misbrugsproblemer eller deres pårørende tilbage fra at søge om hjælp.

Oksbøl: Opholdsstedet Hjulsøgård UNG i Frøstrup har fået ny afdelingsleder. 44-årige Anders Jensen fra Oksbøl har sat sit savværk til salg for at koncentrere sig helt og holdent om sin nye stilling.

- Jeg er uddannet psykoterapeut og er specialiseret i unge og misbrug, og så har jeg længe vikarieret på Hjulsø, siger Anders Jensen om sit nye job.

Anders har også haft kommunale ansættelser på savværket, der har med unge at gøre og forskellige problematikker. Blandt andet i form af et ti-årigt arbejdsmarkedforløb med titlen Lysladen samt flere integrationsprojekter.

- Når et ungt menneske er havnet i en bekymrende situation, hvor stofmisbrug og kriminalitet har taget overhånd, er der behov for en specialiseret indsats. Det tilbyder vi på akutafdelingen på opholdsstedet Hjulsøgård UNG, hvis man er i aldersgruppen 13-30 år, siger Anders Jensen.

Hverdagen med at få hårdt belastede unge stabiliseret og videre i livet med en uddannelse eller et job giver meget mere mening for mig end at drive en ellers velkørende forretning som savværket. Det er helt klart det, jeg skal bruge min tid på.

Anders Jensen

Unge mennesker er mit kald

Anders Jensen er drevet af en passion og en omsorg for unge mennesker.

– Jeg har i den grad savnet at arbejde med unge mennesker. Det er det, jeg skal, siger Anders Jensen og fortsætter:

- Vores forløb på akutafdelingen er i høj grad baseret på kognitiv terapi og psykoterapi. Med min rygsæk og erfaring, hvor jeg blandt andet har hjulpet unge kontanthjælpsmodtagere med en problematisk baggrund og uddannelse videre i livet, er jeg godt rustet både personligt og fagligt til at hjælpe unge, der har det svært, siger Anders Jensen, der også har arbejdet i både Afrika og Bosnien med humanitært arbejde.

Annonce

Flere i behandling

Anders Jensen mærker en stigende efterspørgsel på en kortsigtet og effektiv behandling.

– Vi oplever desværre flere og flere sager, hvor det er gået helt galt. Det er typisk unge på 16-17 år, der er kommet alt for langt ud i et misbrug, hvor deres eskalerende kriminalitet også er et stort problem, siger han og tilføjer:

- Vi tilbyder at hente de unge og få ro på situationen – nogle gange kommer de fra en sikret afdeling, en plejefamilie eller et andet opholdssted, siger Anders Jensen.

Derefter tilrettelægges en individuel behandling med det samme.

– Mange tror, at det på grund af coronakrisen er umuligt at komme i misbrugsbehandling, og derfor undlader de og venter alt for længe med at søge hjælp, men tøv ikke. Ring til egen kommune eller ring til os, så hjælper vi dig videre, siger Anders Jensen, der er endt på rette hylde.

Hans kald er unge. Anders Jensen hjælper misbrugere - også i en tid med corona. Arkivfoto: John Randeris
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Dyre superbiler i millionklassen og bæredygtige produkter: Familien Frederiksmose rykker ind i Sparekassens tidligere lokaler

Vesterhavsposten

Styrk din krop i Bork Havn

Annonce