Annonce
Vesterhavsposten

Råvarer og opskrifter fra Vestjylland baner vej for succes med hjemmebag i hovedstaden

Niels Møller er vokset op i Frøstrup og har altid været glad for at arbejde i et køkken. Nu har han skippet livet som pædagog, og driver et noget anderledes bageri i København. Råvarerne er økologiske og kommer hjemmefra. PR-Foto
Niels og Pernille har kendt hinanden siden gymnasiet i Varde. De er uddannet pædagoger, men har succes med at bage i deres københavnerbaserede brødbutik, der bringer brødet ud.

Lunde/Frøstrup: 30-årige Niels Møller er oprindelig uddannet pædagog, men i dag er han iværksætter og autodidakt bager i en voksende forretning "Møllers hjemmebag", der har til huse i København, men idegrundlaget for firmaet skal findes i det vestjyske.

- Jeg brænder for nye ideer og har en kæmpe passion for bagning. Jeg kan godt lide at gøre folk mætte og glade med kvalitetsbagværk. Desuden udvikler jeg på gamle opskrifter sammen med min bedstemor i Lunde, siger Niels Møller, hvis bedstemor er 90-årige Edith Brarup, der også er en del af forretningen.

Møllers hjemmebag startede hjemme fra lejligheden i Købehavn med reklameskilte hængt ud på altanen. Mund til mund metoden har virket selv i storbyen, og firmaet blomstrer og sælger i dag også kager og sandwich og laver erhvervs-catering. PR-Foto

- Bedste har inspireret mig siden barndommen, især når det handler om at bage, siger Niels, der bruger bedstes håndskrift - en fin skråskrift - i firmaets logo.

Annonce

- Vi elsker både Bedste og hendes gamle opskrifter, som vi sammen udvikler på og giver et lille twist - ofte for at fremhæve smagen og for at give det nyt liv, siger Niels.


Vi elsker både bedste og hendes gamle opskrifter, som vi sammen udvikler på og giver et lille twist. Ofte for at fremhæve smagen og for at give det nyt liv.

Niels Møller


Pernille fotograferer og markedsfører

Når Niels Møller siger "vi" i en sætning, er det, fordi hans forlovede Pernille Ølgod og mor til hans nyfødte også er en del af Møllers hjemmebag.

- Pernille og jeg har begge gået på gymnasiet i Varde, men det var først senere, at vi blev kærester, siger Niels, der er glad og stolt af Pernilles evner som fotograf og marketingkoordinator i deres firma.

- Det er en ren velsignelse at kunne arbejde sammen om noget, som fylder så meget i hverdagen, og så er Pernille eminent til at strukturere en travl hverdag, siger Niels, der står tidligt op og i dag ælter boller og bager kager i et delekøkken i Kødbyen på Vesterbro.

Annonce

Kvinder som forbilleder

Fra barnsben har Niels Møller suget til sig af viden om gode råvarer og godt bagværk.

- Jeg har æltet boller sammen med min mor Connie, og vi hentede friske råvarer i køkkenhaven i Frøstrup. Både min mor, bedstemor og farmor har brugt masser af tid i køkkenet, og det har smittet af, siger Niels, der fra helt lille af har hjulpet til i køkkenet og også har haft et job på nabogården dengang med at passe kvæg.

- Det job med køerne gav mig en forståelse af, hvordan vores mælkeprodukter produceres, og hvor de gode råvarer kommer fra, siger han.

Annonce

Det bliver i familien

Melet til det økologiske bagværk kværner Niels selv, og mange af ingredienserne i bagningen og for eksempel fyld i sandwich er "familiære".

Niels Møller kører selv ud med med sit bagværk på ladcyklen, men nu er der også tre pick up steder i København. PR-Foto

- Kornet køber jeg fra min onkel Hardys økologiske kornproduktion i Årre, den koldpressede rapsolie, som jeg bruger i surdejsbollerne, er fra min fætter Esbens økologiske landbrug på Rudholm ligeledes i Årre. Spegepølserne til vores catering er fra min fars produktion på Landlyst ved Frøstrup. Og det grønne - for eksempel rabarber og hindbær - er fra min mors kæmpestore køkkenhave, siger han og fortsætter:

- Møllers hjemmebag er et "fra jord til bord" koncept, hvor processen er så gennemsigtig for kunderne som muligt. Indholdet er altid økologisk, hjemmelavet og varierer efter sæson, siger Niels og tilføjer, at de også får honning fra Pernilles morbror Kristian i Varde.

Annonce

Begyndelsen

Møllers hjemmebag startede som salg hjemmefra bopælen, fordi Niels og Pernille savnede et bageri i nærheden i et nybygget område i København.

Ordrerne vælter ind hos Møllers hjemmebag, der i dag lejer sig ind i et køkken i Kødbyen for at bage med Bedstes gamle opskrifter fra Lunde. PR-Foto

- Vi stod ude på gaden med en lille vogn og delte smagsprøver ud på blandt andet småkager og råbte glædelig jul efter folk. Det gjorde vi hver weekend i december 2019, siger han.

Det følgende forår udvidede parret med en lille "butik" med salg til naboerne foran deres altan, hvor Pernille havde sat skilte op.

- I løbet af året voksede køen til vores lille "butik", og så begyndte vi at pakke brødet i vores egne æsker med navn på, siger Niels, der har mange loyale gengangere i kundegruppen.

- Pernille tog springet og startede op som selvstændig bryllupsfotograf i 2018, og det gav mig skubbet til også at sige mit pædagogjob op for at starte på drømmen om at være bager på en ny måde, siger Niels.

Parret begyndte at tage ud til markeder.

- Vi har deltaget blandt andet til Ribe Dyrskue, til Broens Gadekøkken i København, Varde Å-dag og julemarkeded i Tistrup. Interessen for vores butik er vokset i takt med disse tiltag, slutter Niels, der i dag sælger brød, sandwich og kager, som han bringer ud på sin ladcykel. Desuden er der tre brød-pick-up-steder i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Forstander om specielt og uvist år: - Det har været som at starte en helt ny efterskole

Vesterhavsposten

Nedlukning, selvtest og strejke: Frøstruphave-elever ser tilbage på et kaotisk skoleår, hvor de er blevet frarøvet tre måneder

Vesterhavsposten

Bentes store drøm er gået i opfyldelse: - Nu mangler vi bare tyskerne

Vesterhavsposten

Gamer-fædre vil uddanne CS:GO-talenter i Nørre Nebel: - Drømmen er at sende en til Astralis

Vesterhavsposten

Styrk din krop i Bork Havn

Vesterhavsposten

Dyre superbiler i millionklassen og bæredygtige produkter: Familien Frederiksmose rykker ind i Sparekassens tidligere lokaler

Vesterhavsposten

Kvong Fitness stod til at holde lukket, men så trådte lokalområdet til

Annonce