Annonce
Viborg Nyt

"Fem Fede Dage" på Viborg Gymnasium

Viborg Gymnasium har deltaget i kampagnen "Fem Fede Dage", som fredag blev sluttet af med festivals-fredag.

Viborg: Uge 47 stod i bæredygtighedens tegn, hvor Viborg Gymnasium deltog i den landsdækkende kampagne, ”Fem Fede Dage”, som organisationen UngEnergi står for.

I løbet af ugen har der været forskellige overskrifter på dagene:

Mad-mandag, hvor fokus var på bæredygtig mad, og på VG betød det for eksempel, at kantinen var helt vegetarisk.

På tøj-tirsdag var der lagt op til tøj-bytte-dag, mens off-onsdag havde fokus på mindre brug af strøm. Derfor havde Bæredygtighedsudvalget opfordret eleverne på VG til at lægge mobilerne væk i frikvartererne og finde kort- og brætspil frem.

Torsdag morgen blev alle, der havde taget cyklen, bussen eller kørt flere sammen budt velkommen med en transport-torsdagsbolle for at markere, at det nytter noget, hvis alle tænker over, hvordan de kan gøre en forskel.

Fredag var der lagt op til festival-fredag, men med Corona som et meget håndgribeligt benspænd måtte der tænkes nyt. Derfor blev alle elever mødt med et stempel på hånden, musik i højtalerne og et ”Velkommen til festivalsfredag på VG”.

I løbet af fredagen blev der afholdt skattejagt, og alle klasser brugte desuden 15 minutter af undervisningen til at svare på 15 klimaspørgsmål i en Kahoot.

Ud over de to var der i løbet af ugen udskrevet forskellige konkurrencer - blandt andet en klimadigtkonkurrence - og alle vinderne blev kåret til skolens live-streamede morgensamling mandag den 23. november.

- Det har været dejligt at se den entusiasme, som eleverne i udvalget har lagt i arbejdet med at planlægge Fem Fede Dage på VG, og vi glæder os allerede til næste år, hvor vi forhåbentlig er på den anden side af Corona og kan sætte endnu flere ting i gang, siger rektor, Lene Gade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Naturture med Jann Ribergaard

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Havetendenser hos danskerne

Annonce