Annonce
Viborg Nyt

Guidede ture i Viborgs historie

Anders Kristensen
Annonce

Denne uges klumme omhandler de mange muligheder, der er for guidede ture i Viborg. Hele sommeren kan du komme på guidede ture med Viborg Guiderne. Du kan gå med på både klassiske byvandringer i domkirkekvarteret eller på temature ved Sortebrødre Kirke og Asmild Kloster.

Til de mere listige er der "Bryg og Brosten". Her kan du komme med på en helt unik tur rundt i Viborg, hvor du får historien om personer og steder, der har lagt navn til nogle af de smagfulde og spændende øl fra Viborg Bryghus. Turen slutter af med en lille ølsmagning i Bryggerstuen Munken.

Jeg vil også gerne anbefale en lidt anderledes guidet tur i Viborg med Jesper Overgaard, som også går under navnet "Bymanden". Viborgs historiske bydele er nemlig spækket med spændende steder, som Jesper Overgaard kender rigtig godt. Man kan tage med Bymanden på en byvandring og få nogle af svarene på de mange historier, der gemmer sig bag kampestenene. Skridt for skridt får du styr på historien, og du får endda bogen "Bymandens Bagtanker" med ganske gratis, når turen er omme.

Bymandens Byvandringer foregår torsdag den 9. juli klokken 15, onsdag den 22. juli klokken 15 og søndag den 26. juli klokken 15. Turen på cirka halvanden time er gratis og kræver ikke tilmelding. Man møder bare op på Gammeltorv foran domkirken.

Noget helt andet

Jeg vil foreslå et besøg på Hjultorvet i Viborg, som er omdannet til en legeplads og afslappende oase tæt på byen men dog i ro og fred.

Kig ind på hjemmesiden www.vierviborg.dk eller de to app's Pindle og GOvisit og se, hvad der ellers sker for dig og din familie.

Hvis du har et spørgsmål om kultur i Viborg kommune, eller gerne vil have dit arrangement omtalt - så skriv til e-mail: anders@kulturselskabet.nu.

Klummeskribent Anders Kristensen

Anders Kristensen er 56 år og har boet i Viborg i cirka 20 år. Anders er også kendt som "Kultur Anders" og er til dagligt ansat i Region Midtjylland, mens fritiden går med at arrangere kulturelle events, mindre koncerter i baggårde eller andre små utraditionelle oplevelser.

Anders Kristensen er aktiv som frivillige og er med i bestyrelsen for spillestedet Paletten og Egnsteater Carte Blanche.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce