Annonce
Viborg Nyt

Gymnasium markerede navneskifte

Viborg Gymnasium har ikke længere et "& HF" i sit navn. Pressefoto

Viborg: Onsdag den 30. september var officiel skiftedag. Viborg Gymnasium & HF hedder nu blot: Viborg Gymnasium.

Det markerede skolen ved en morsamling, hvor der snart 50 år gamle gymnasie kunne mindes de tidligere navne, det har båret. Skolens navne har afspejlet samtiden.

Viborg Amtsgymnasium blev til Viborg Gymnasium & HF, da skolen gik fra at være en amtsligt drevet institution til at blive en selvejende institution. Nu er det tid til endnu et skift, for som rektor, Lene Gade udtrykker det:

- De sidste år er vi i daglig tale blevet omtalt som VG, og det tager vi nu konsekvensen af. Vi tilpasser vores navn og bliver til Viborg Gymnasium for på den måde at forenkle og samtidig sidestille de tre forskellige uddannelser, vi udbyder: STX, HF og EUX landbrug i samarbejde med Asmildkloster Landbrugsskole. I det daglige opfordrer vi jo vores elever til at forholde sig til verden, til at udfordre vaner og vanetænkning, og med dette navneskifte viser vi den tankegang i praksis, fortæller Lene Gade og fortsætter:

- Vi kobler vores nye navn med en opdatering af vores hjemmeside og vores visuelle udtryk. Samtidig sætter vi gang i en række projekter på skolen som for eksempel oprettelse af et kreativt makerspace (teknologisk værksted, red.) og nye måder at tænke matematik på, siger Lene Gade, der også nævner klassetid, klasseråd og blokdage, hvor eleverne er sammen med den samme lærer hele skoledagen, som nogle af de tiltag, der skal udfordre tankesættet hos gymnasiet ansatte og elever.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Smil det smitter ikke

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny mand i spidsen for lokal bank

Viborg Nyt

Har ikke modtaget en eneste krone i kompensation: Restaurant har holdt personalet på arbejde under nedlukning

Viborg Nyt

Lykkelig restauratør blev ringet op af svigerfar klokken seks: Så er det op og i gang!

Viborg Nyt

Naturture med Jann Ribergaard

Annonce