Annonce
Viborg Nyt

Gymnasium markerede navneskifte

Viborg Gymnasium har ikke længere et "& HF" i sit navn. Pressefoto
Annonce

Viborg: Onsdag den 30. september var officiel skiftedag. Viborg Gymnasium & HF hedder nu blot: Viborg Gymnasium.

Det markerede skolen ved en morsamling, hvor der snart 50 år gamle gymnasie kunne mindes de tidligere navne, det har båret. Skolens navne har afspejlet samtiden.

Viborg Amtsgymnasium blev til Viborg Gymnasium & HF, da skolen gik fra at være en amtsligt drevet institution til at blive en selvejende institution. Nu er det tid til endnu et skift, for som rektor, Lene Gade udtrykker det:

- De sidste år er vi i daglig tale blevet omtalt som VG, og det tager vi nu konsekvensen af. Vi tilpasser vores navn og bliver til Viborg Gymnasium for på den måde at forenkle og samtidig sidestille de tre forskellige uddannelser, vi udbyder: STX, HF og EUX landbrug i samarbejde med Asmildkloster Landbrugsskole. I det daglige opfordrer vi jo vores elever til at forholde sig til verden, til at udfordre vaner og vanetænkning, og med dette navneskifte viser vi den tankegang i praksis, fortæller Lene Gade og fortsætter:

- Vi kobler vores nye navn med en opdatering af vores hjemmeside og vores visuelle udtryk. Samtidig sætter vi gang i en række projekter på skolen som for eksempel oprettelse af et kreativt makerspace (teknologisk værksted, red.) og nye måder at tænke matematik på, siger Lene Gade, der også nævner klassetid, klasseråd og blokdage, hvor eleverne er sammen med den samme lærer hele skoledagen, som nogle af de tiltag, der skal udfordre tankesættet hos gymnasiet ansatte og elever.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Langt flere katte i danskernes hjem

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Det blev et andet boom end forventet

Viborg Nyt

Danmarks Indsamling: En Viborg-sag

Viborg Nyt

Tag på oldtidsløb i Hvolris

Annonce