Annonce
Ugeavisen Aabenraa

100-årig er i topform: Tennisklub tror, padel vil give flere medlemmer

Niels Bergh-Hansen er en glad formand for Aabenraa Tennisklub, som fylder 100 år i den kommende weekend. Klubben har mange medlemmer, der er blevet bygget padeltennisbaner, som kommer ind under klubben, og der er lige blevet gjort en stor investering i tre helårsbaner, som har fået nyt kunstgræs - blandt andet til glæde for de grå pantere i baggrunden, som spiller tennis hele årets rundt. Foto: Mette Christine Schulz
Aabenraa Tennisklub er én af de klubber, som startede lige efter Genforeningen. På lørdag fejrer den lokale tennisklub 100 års jubilæum med stigende medlemstal, og det stiger formentlig mere med padeltennis på programmet også.

Aabenraa: Det gælder om at holde sig i god form, når man bliver 100 år.

I god form er Aabenraa Tennisklub, som på lørdag den 28. august kan fejre sit 100 års jubilæum. Her er der et stigende medlemstal, og de nuværende 225 medlemmer skal have ordentlige forhold, hvilket formand Niels Bergh-Hansen er én af de frivillige, der arbejder for.

- Jeg har flere bestyrelsesposter, hvor jeg får løn, men den her post er ulønnet, men samtidig også den med mest arbejde. Det er jo også det, der er spændende ved arbejdet - at få klubben til at fungere, få lavet de vigtige investeringer og tiltrække endnu flere medlemmer, smiler han.

Annonce

Denne onsdag formiddag er der ikke lige så meget gang i de otte baner ved Aabenraa Stadion, som der plejer at være. Nogle af banerne har nemlig ikke kunnet trække vandet fra de senere dages regnskyl væk, og så kan der kun spilles på de tre helårsbaner, hvor den seneste store investering er blevet gjort.

Medlemmer vil have ordentlige forhold

Nyt kunstgræs til over 600.000 kroner er kommet på banerne. Nødvendigt, fordi gode forhold er alfa og omega for den lokale tennisklub.

- Folk gider ikke dårlige faciliteter. De skal være i orden, og det kræver mange frivillige kræfter, for der skal samles penge ind ved fonde og i det lokale erhvervsliv. Heldigvis har vi et erhvervsliv i byen, som gerne vil støtte os, fortæller han.

De grå pantere i Aabenraa Tennisklub spiller hver mandag og onsdag, men der er ikke faste makkere. Der bliver nemlig trukket lod om hvilken bane, man skal spille på, og det gør det nemmere for nye spillere at komme ind i klubben. Foto: Mette Christine Schulz

Efter nogle få år med nedadgående medlemstal var Caroline Wozniackis succes på tennisbanen med til at skabe en interesse for tennis i Danmark, som også kunne mærkes i Aabenraa. I dag har klubben succes med at tiltrække juniorspillere, og de skal også have gode træningsforhold, så de får lyst til at blive ved med at spille tennis.

- Det er jo dem, vi skal satse på, og da gælder det om at have gode trænere. Dem, vi allerede har, er gode, men vi skal gerne have flere, og det er svært at skaffe de rigtige. Vi må betale for at give de yngste medlemmer den bedste træning, forklarer Niels Bergh-Hansen.

Annonce

Ser ikke padel som en konkurrent

En 100-årig skal også blive ved med at udvikle sig, og snart får den lokale klub en ny sportsgren under sine vinger. En sportsgren, som formanden har store forventninger til.

- Padeltennis udvikler sig meget hastigt, og jeg tror, det også vil give flere medlemmer til tennisklubben, fordi padel er nemmere at komme i gang med at spille end tennis. Det kan så give folk lyst til at spille tennis også, så vi ser det ikke som en konkurrent til vores sport, men som en tilføjelse. Vores mål er at få så mange som muligt til at bevæge sig, og vi skal så sørge for gode faciliteter og gode forhold til dem, siger formanden.

Sådan fejrer klubben jubilæet

Aabenraa Tennisklub fejrer sit 100-års jubilæum den 28. august klokken 10 til 13.

Borgmester Thomas Andresen og formand for klubben Niels Bergh-Hansen vil holde tale, og der bliver serveret pølser, øl og vand.

På banerne bliver der spillet tennis, og alle med interesse i sporten er velkomne til at komme forbi og deltage i festen.

Her kan man også se de tre nye baner med kunstgræs og den nye belysning, som tennisklubben har investeret 666.335 kroner i. Klubben har selv betalt 251.335 kroner, mens resten er samlet ind via støtte fra Aabenraa Kommune, DGI's Foreningspulje, Fabrikant Mads Clausens Fond, GF Forsikring, Meldgaard A/S, Nordea Fonden, Norlys Vækstfond, Velux Fonden og Sydbank Fonden.


Mens nogle i klubben har været medlem i mange år, så er Niels Bergh-Hansen ikke selv mangeårigt medlem. Efter en pause fra spillet på 40 år, kom han i gang igen, inden golf tog førstepladsen i en årrække. For tre år siden vandt tennis igen førstepladsen, og nu er han en del af de grå pantere, som spiller hver mandag og onsdag.

- Tennis er mere socialt, og man hygger sig mere end med golf, hvor man går meget alene. Vi hygger os her i klubben, hvor vi også drikker kaffe sammen, så der er meget socialt i det også. Jeg fandt glæden ved tennis igen med det samme, selvom jeg opdagede, at jeg ikke er nær så hurtig mere, som da jeg spillede som ung, smiler han.

Aabenraa Tennisklub så dagens lys i 1921 med baner bag Folkehjem. Det var først i 1947, da Aabenraa Stadion blev indviet, at tennisbanerne blev flyttet ud, hvor de stadig er i dag. Foto: Mette Christine Schulz

Det ældste medlem i klubben er 85 år, og man har haft nogle enkelte medlemmer, som har været med i over 50 år.


Padeltennis udvikler sig meget hastigt, og jeg tror, det også vil give flere medlemmer til tennisklubben, fordi padel er nemmere at komme i gang med at spille end tennis. Det kan så give folk lyst til at spille tennis også, så vi ser det ikke som en konkurrent til vores sport, men som en tilføjelse.

Niels Bergh-Hansen


Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Har du set det? 100-årig kiosk på gågaden er blevet frisket op

Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Sjældne øl bliver serveret i Aabenraa: Mad Scientist overtager hanerne hos Malt & Grape

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Ny gourmetpris i Sønderjylland: Hvilken restaurant får du mest ud af besøge for max 1500 kroner?

Ugeavisen Aabenraa

Fællessang på Storetorv er tilbage: Mindes Kim Larsen med hygge, god musik og grin

Ugeavisen Aabenraa

Fik en pris for gejst, godt humør og vilje: Men egentlig er Fleur ret genert

Ugeavisen Aabenraa

Voldsomt kræftforløb endte lykkeligt: Tak for livet Dizzy

Ugeavisen Aabenraa

Jeg undrer mig stadig over Bodenhoffs Kilde: Gør noget ved den - ellers fjern den

Ugeavisen Aabenraa

Rapport lækket: Omstridt specialskole ramt af skimmelsvamp

Ugeavisen Aabenraa

Bodenhoffs Kilde er unik i Sønderjylland: Men det kræver frivillige at få den til at blive flot igen

Ugeavisen Aabenraa

Bodenhoffs Kilde har været en smuk plet i skoven: Beviset hænger på Jyttes væg

Ugeavisen Aabenraa

Lokkemad: SønderjyskE uddeler 500 gratis sæsonkort

Ugeavisen Aabenraa

Kohberg kæmper en hård kamp: Svært at finde faglærte bagere

Ugeavisen Aabenraa

Har du set dem? Nye lokale vandfontæner får opmærksomhed i resten af Danmark

Ugeavisen Aabenraa

Fem arkitektoniske perler: Hvilken har du som favorit

Ugeavisen Aabenraa

Se video og billeder af kronprinsens løb med 18.000 sønderjyder: - Sønderborg har mit hjerte

Ugeavisen Aabenraa

Alle er med: Forsigtig aftale om kommunens økonomi

Ugeavisen Aabenraa

Hurtig oplevelse til udsatte børn: Kian kørte 300 kilometer i timen

Ugeavisen Aabenraa

Karsten bliver ved til kroppen siger stop: Glæden ved arbejdet er lige så stor som for 47 år siden

Ugeavisen Aabenraa

Sønderhav har fået ny pølsedronning: Folk strømmede til Bentes pølsevogn

Ugeavisen Aabenraa

Nyt supermarked har alt godt til verdenskøkkenet

Ugeavisen Aabenraa

Desperat hotel mangler en kok: Udlover nu en stor dusør

Ugeavisen Aabenraa

Lukas blev kørt ned i morgentrafikken: Anerkender dem, der hjalp ham, med en gave

Ugeavisen Aabenraa

Se billederne: Børn og voksne fik sig rørt i det flotte sensommervejr

Annonce