Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Christa lærer Djon at lave hendes prisvindende hotdog: - Det er sjovt at stå bag disken igen

Foto: André Thorup
69-årige Christa Jürgensen er for en stund tilbage bag disken i en grillbar. Hun er nemlig ved at lære Djon Lauritzen fra GrilleRiget, hvordan man laver Havnegrillens hotdog, som for seks år siden blev nummer to ved DM.

Løjt: Det er ikke bare sådan lige at lave den helt perfekte hotdog.

Det har Djon Lauritzen i GrilleRiget i Løjt indset de seneste dage, hvor han har været i lære ved den tidligere indehaver af Havnegrillen i Aabenraa, Christa Jürgensen.

Brødet skal lukkes op på en bestemt måde, og der skal være en helt bestemt mængde af råvarerne i, så fyldet ikke vælter ud, når kunderne spiser den.

Annonce

- Det er ligesom at være i lære igen, griner Djon Lauritzen, mens Christa Jürgensen holder skarpt øje med den hotdog, han er ved at lave.

Hun har sagt ja til at lære ham kunsten i at lave den berømte hotdog, som var meget populær i Havnegrillen, da hun og manden Walter Jürgensen havde grillen, og som i 2016 gav dem titlen som Danmarks næstbedste hotdog.

- Det er dejligt at være gemt, men ikke glemt. Da Djon spurgte, om jeg ville lære ham det, fordi han havde en drøm om at lave en kvalitetshotdogs, sagde jeg med det samme ja, for vi er her fra Løjt og vil gerne have, at Løjts borgere får glæde af den succes, vi havde. Og det er meget sjovt at være bag disken igen, smiler Christa Jürgensen.

Hjemmelavet sauce og veganer hotdog

Da Djon Lauritzen for tre år siden overtog GrilleRiget, prøvede han at lave kvalitetshotdog med bagerbrød og slagterpølser, men han solgte ikke mange og stoppede med det efter et år.

- Jeg har aldrig været kendt for hotdogs, men jeg vil gerne kunne tilbyde en ordentlig hotdog til frokost, så derfor spurgte jeg Christa, om hun ville lære mig det. Hun lavede jo mellem 120 og 150 hotdogs om dagen i Havnegrillen, så hun ved lige nøjagtig, hvordan det skal gøres. Og vi solgte da 25 allerede den første dag her, fortæller han.

Når man skal lave en kvalitetshotdog, er brødet og pølsen lige så vigtig som fyldet, hvis man spørger Christa Jürgensen. Pølser fra slagteren indeholder nemlig kun 6-8 procent fedt, og så er der ingen mel i dem, hvilket gør, at man bedre kan smage kødet. Foto: André Thorup

Det er dog ikke kun den berømte hotdog, Djon Lauritzen skal lære at lave. Bøfsandwichen med den hjemmelavede sauce skal han også læres op, og så har Christa Jürgensen sørget for, at den specielle veganer-hotdog, som Linse Kessler fik serveret i Havnegrillen, da hun lavede et tv-program i Aabenraa, nu kommer på menukortet i GrilleRiget under navnet Linse-dog.

Annonce

Christa savner "pølseånden"

Men det er ikke kun mad, der er på skoleskemaet, når Christa Jürgensen skal lære fra sig. Den står også på indretning, hvilket Djon Lauritzen frygter lidt, da han ikke er god til blomster.

Der bliver ekstra meget bag disken i disse dage, hvor Christa Jürgensen for første gang i halvandet år skal lave hotdogs til kunder. Det vil cirka tage 14 dage at lære Djon Lauritzen kunsten at lave den prisvindende hotdog, siger hun med et smil og glimt i øjet. Foto: André Thorup

- Men der skal være hygge. Ellers bliver det for grillbaragtigt. Du er god til at snakke med folk og har en god kontakt med kunderne, så der mangler bare noget sjæl. "Pølseånden", som jeg kalder den. En potteplante på disken og blomster udenfor er lig med hygge, og folk kommer her og hygger, så det er vigtigt, er dagens næste lektion fra hotdogdronningen.

Baggrund

69-årige Christa og 79-årige Walter Jürgensen nåede at drive Havnegrillen i Aabenraa i 14 år.

Her var de især kendt for deres hotdog, som udover brød fra bageren og pølser fra slagteren også havde en speciel agurkerelish med revet agurk, rød peber og løg på toppen. De solgte mellem 120 og 150 hotdogs om dagen.

De var også kendt for deres bøfsandwich med hjemmelavet sauce, og den opskrift bliver nu også givet videre til Djon Lauritzen, da ægteparret ikke er omfattet af nogen konkurrenceklausul fra Havnegrillens nye ejere.

Ved årsskiftet 2020/2021 valgte ægteparret Jürgensen nemlig at sælge Havnegrillen til ejerne af Annies Kiosk i Sønderhav - trekløveret Jens Enemark, Peter Boris Fleggaard og Merete Vedsted Noer.

I dag er ægteparret Jürgensen på pension, men driver en lille loppebutik ved tankstationen i Løjt Kirkeby.

Hun lavede jo mellem 120 og 150 hotdogs om dagen i Havnegrillen, så hun ved lige nøjagtig, hvordan det skal gøres. Og vi solgte da 25 allerede den første dag her.

Djon Lauritzen
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Stigende energipriser rammer Arena Aabenraas badegæster

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kunne du tænke dig at se den nye politistation indefra? Nu har du chancen

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

37-årig fængslet og sigtet for drab: Politiet var forbi tidligere på dagen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Grundene har ligget øde hen i 23 år: Nu bygger Anders og Kira som de første deres drømmehus

Ugeavisen Aabenraa

Forurening langt værre end forventet: Regionen renser forurenet grund i Aabenraas bymidte

Ugeavisen Aabenraa

Mere plads - mindre husleje: Change flytter over på den anden side af gaden

Ugeavisen Aabenraa

Se alle billederne fra den røde løber: IBC-elever til galla i glimmer, glitter og flotte biler

Ugeavisen Aabenraa

Supermarked kunne ikke løbe rundt: - Aabenraa er for lille

Ugeavisen Aabenraa

Årets hus i landsby har fået en gevaldig make-over

Ugeavisen Aabenraa

Se billederne: Tøffe og de gamle fodboldhelte kom til byen

Annonce