Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Daniel vender tilbage til Aabenraa: Nu åbner Restaurant Bloom snart på Storetorv

Det hyggelige og specielle lokale i kælderen på Redergaarden afspejler, at restauranten skal være noget specielt, mener ejerne Daniel Greve, bagerst, og John Olesen. Derfor går de efter at komme på det gastronomiske landkort, men Restaurant Bloom skal også også et sted, hvor alle føler sig tilpas og kan få et godt måltid uden at skulle betale en bondegård for det. Foto: André Thorup
En coronavirus og ventetid på tilladelser har trukket åbningen i langdrag, men nu varer det ikke længe, før den nye Restaurant Bloom er klar til at åbne.

Aabenraa: Han har savnet det, men nu varer det ikke mange uger, før kokken Daniel Greve igen får sin egen restaurant i Aabenraa.

I begyndelsen af august åbner han sammen med sin nuværende chef fra Restaurant Colesseum i Sønderborg, John Olesen, Restaurant Bloom i Redergaarden på Storetorv i Aabenraa, og det glæder kokken sig til.

- Jeg har tænkt meget over, om jeg skulle åbne min egen restaurant igen, men jeg føler mig godt gearet til det nu. Min søn er blevet femethalvt år, så det er lettere med ham, og jeg føler også selv, at jeg er et andet sted og har fået noget livserfaring. Samtidig ved jeg også nu, hvad der skal til for at åbne og køre en restaurant, så det er det rette tidspunkt, forklarer han.

Det er tre år siden, at Daniel Greve lukkede Restaurant Messen i lystbådehavnen i Aabenraa efter uoverensstemmelser med sin partner. Siden har han arbejdet for John Olesen i Restaurant Colosseum i Sønderborg, og en dag luftede den lokale kok sin idé om en restaurant i kælderen i den fredede bygning i centrum af Aabenraa.

På det gastronomiske landkort

- Jeg kender Kasper (som havde butikken Vin og Gastro i lokalerne før), så jeg er kommet meget her, og jeg synes, det er nogle super charmerende lokaler, hvor jeg kunne skabe en hyggelig restaurant. Men det er også et lokale, der afspejler, at det skal være specielt, og vi ønsker, at Restaurant Bloom skal komme på det gastronomiske landkort med håndværk og gode smage. Og så synes jeg, at der mangler en restaurant som denne i Aabenraa midtby, hvor der er mange caféer og familierestauranter, men ikke en restaurant, hvor man kan få et super godt måltid mad uden at skulle betale en bondegård for det, fortæller Daniel Greve.


Det kræver meget at være på det niveau, men jeg har det bedst, når jeg er udfordret, og når jeg kan lege. Jeg har haft masser af tid til at tænke over hvilken retning, jeg gerne vil gå i, og jeg har savnet at arbejde på det her niveau,

Daniel Greve


Den ambition var John Olesen med på, da han blev præsenteret for den.

- Konceptet tiltalte mig, og jeg kunne se idéen i Daniels forslag. I Colosseum kører vi med et stort menukort, og det er primært øl, vi sælger. I Restaurant Bloom vil vi have 12 retter på aftenkortet, som vi sælger til samme pris. Det bliver et enkelt kort, og jeg kunne se idéen i enkelheden, i prislejet, i at mindske madspil og i det med at bruge lokale råvarer. Samtidig er min store interesse vin, og det kunne jeg komme til at arbejde mere med her, så det var også et af argumenterne for at sige ja, forklarer John Olesen.

Annonce

Fra Essens til Bloom

I fredags fik makkerparret endelig tilladelserne til at gå i gang med restauranten, og de næste uger skal der arbejdes hårdt for at nå målet om at åbne i august.

Det er her i det tidligere Vin og Gastro i Redergaarden, at John Olesen, til venstre, og Daniel Greve håber at åbne Restaurant Bloom i august. I fredags fik de tilladelserne i hus, så nu skal der knokles for at blive færdig med renoveringen. Foto: André Thorup

Og Daniel Greve er mere end klar til at vende tilbage til den verden, som gav ham titlen som årets kok på Grønland i 2011.

- Det kræver meget at være på det niveau, men jeg har det bedst, når jeg er udfordret, og når jeg kan lege. Jeg har haft masser af tid til at tænke over hvilken retning, jeg gerne vil gå i, og jeg har savnet at arbejde på det her niveau, fortæller Daniel Greve.

Restaurant Bloom

  • Den nye restaurant får lidt over 40 pladser i kælderen samt 20 i selskabslokalet på førstesal. Om sommeren bliver gårdhaven åbnet, og det er også planen at søge om tilladelse til udeservering på Storetorv.
  • I kælderen bliver der sat bænke op på muren, så der bliver plads til flere gæster. Der bliver også installeret strømstik ved hver plads, så forretningsfolk kan nyde deres frokost, mens de arbejder.
  • Restauranten vil have åbent til frokost, hvor der bliver serveret nymoderne smørrebrød - højtbelagt med et twist samt vegetar.
  • Der vil være lukket om eftermiddagen, inden restauranten åbner igen om aftenen, hvor der vil være 12 retter på menukortet. De vil have den samme pris, og det er anbefalingen, at man køber to eller tre retter. Her vil der ud over kødretter også være fiskeretter og vegetarretter på kortet, som også vil være moderne og enkle.
  • Ejerne vil bruge så mange lokale råvarer som muligt og er lige nu i gang med at finde de rigtige.
  • Tanken med restauranten er at komme på det gastronomiske landkort, men samtidig være et sted, hvor alle føler sig tilpas.
  • Restauranten har indgået et samarbejde med chocolatier og kok David Adomeit om at lave petit four i samarbejde med Daniel Greve.
  • Daniel Greve er 35 år og født og opvokset i Aabenraa. Han er uddannet kok på Restaurant Royal med bronze og har siden arbejdet på Hotel Hans Egede i Nuuk, været familien Clausens private kok hos Danfoss, været køkkenchef på Café Storm, og kok på den eneste trestjernede Michelin-restaurant i Danmark, Geranium i København.
  • John Olesen er uddannet tjener i begyndelsen af 80'erne, men har i 30 år været kørelærer, da det passede bedre sammen med familien. For tre år siden vendte han tilbage til restaurationsbranchen, da han købte Restaurant Colosseum i Sønderborg, og nu udvider han med Restaurant Bloom i Aabenraa.

Restaurant Bloom skulle oprindeligt have heddet Restaurant Essens, men det er der en restaurant i Frederikshavn, der allerede hedder. Det havde ikke været noget problem, hvis ikke restauranten i 2019 var blevet kåret til årets fiskerestaurant i Den Danske Spiseguide.

- Når vi nu også gerne vil op i det niveau, så blev vi nødt til at finde et andet navn, er forklaringen om navneskiftet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce