Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Efter et hårdt første leveår med nedlukninger og restriktioner: Restaurant får stor hæder i førende dansk spiseguide

Det betyder meget for kok og direktør Daniel Greve Rasmussen og personalet i Restaurant Bloom, at de har fået to stjerner i Den Danske Spiseguide efter et første år med masser af udfordringer. Foto: André Thorup
Den Danske Spiseguide har givet Restaurant Bloom to stjerner i årets guide. Det betyder meget for restaurantens personale, som i det første leveår har været igennem to nedlukninger og mange restriktioner.

Aabenraa: Han åbnede restauranten midt under corona-pandemien, og han fik derved ikke de bedste betingelser for en god start forærende.

Men Daniel Greve Rasmussen, hans kompagnon John Olesen og hele personalet i Restaurant Bloom fik hurtigt ro i maven efter åbningen i august 2020, fordi responsen fra gæsterne var så god, og nu har de fået ekstra motivation.

For trods nedlukning og coronarestriktioner med mundbind og coronapas, så har den lokale restaurant på Storetorv givet så god en oplevelse, at den har fået to stjerner i Den Danske Spiseguide.

Annonce

- Det betyder super meget for os, at folk lægger mærke til os. Det har ikke kun været et år med corona-restriktioner, men også et år, hvor det har været svært at skaffe personale. Jeg synes også, det er fedt for Aabenraa midtby, at der nu er en restaurant inde i byen på det niveau, siger Daniel Greve Rasmussen.

En livsstil at køre efter gode restauranter

Det er sidste gang, at Den Danske Spiseguide udgiver en bog med alle deres anmeldelser af restauranter landet over. Og på spørgsmålet, om der stadig er nogen, der kigger i en spiseguide og kører efter de anmeldte restauranter, er den lokale kok ikke i tvivl.

- For mange er det en livsstil at køre efter de gode restauranter. Der er feinschmeckere, der stadig gør det. Det hører vi tit fra de udenbys gæster, og vi kunne mærke det i sommer, hvor der kom gæster fra København, Sjælland og sågar fra Holland, fordi restauranten var blevet anmeldt i en hollandsk avis, fortæller Daniel Greve Rasmussen.

For ham personligt har det også stor betydning at opnå to stjerner i Den Danske Spiseguide.

- De danske kokke vil gerne være i den guide, fordi det er den eneste vigtige danske toneangivende guide. Man ved, at man gør noget rigtig, hvis man er med i den, siger han.

Restaurant Bloom

Restaurant Bloom åbnede på Storetorv i Aabenraa i august 2020.

Det er den lokale kok Daniel Greve Rasmussen, som sammen med sin tidligere chef fra Restaurant Colosseum i Sønderborg, John Olesen, står bag restauranten.

I Den Danske Spiseguide får man to stjerner med denne begrundelse: Tildeles restauranter, der tilbyder en sæsonsikker, udfordrende og spændende spiseoplevelse med personlig og kyndig betjening og med god vejledning i forhold til drikkevarer.

Af andre kendte restauranter i Danmark, som har fået to stjerner, finder man blandt andet Brøndums Hotel i Skagen, Memo i Vejle, restauranten på Dragsholm Slot på Sjælland og Restaurant Mundheld i Esbjerg.

De danske kokke vil gerne være i den guide, fordi det er den eneste vigtige danske toneangivende guide. Man ved, at man gør noget rigtig, hvis man er med i den.

Daniel Greve Rasmussen
Mette S s kode til Hearken:
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Vi bruger flere og flere penge på skønhed: Julie vil gerne være den bedste udgave af sig selv - kvinder står i kø for at få tid i hendes vippeklinik

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester har fået corona - går glip af første byrådsmøde

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ejendomsmægler flytter et skridt ned ad bakken: - Det er byens bedste beliggenhed

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Nyt liv i gammel præstegård: Ny ejer er i gang med den helt store overhaling

Ugeavisen Aabenraa

Aabenraa sagde farvel til en stor erhvervsmand

Ugeavisen Aabenraa

Uddrag fra Peder Meldgaards biografi: Ingen jammer fra min side. Kun tak.

Ugeavisen Aabenraa

Historisk interessante togskinner kan give problemer for kendt julehjerteby

Ugeavisen Aabenraa

Vi kan lære af Peder Meldgaards liv: Smid filtret væk og engagér dig i din by og dine medmennesker

Ugeavisen Aabenraa

Stor opbakning til byens butikker: Aabenraaerne har købt lokalt gavekort for tre millioner kroner

Ugeavisen Aabenraa

Lokal yin yoga-lærer udgiver digtsamlinger

Ugeavisen Aabenraa

Team Rynkeby lancerer deres egen øl: Skal give halvanden million kroner til Børnecancerfonden – på bare fire uger

Annonce