Annonce
Billund Ugeavis

Allan overtog kroen i Vorbasse: Nu fortæller han om sine planer for 2022

- Jeg har mange idéer og drømme, jeg vil gøre alt for at realisere i 2022. Det skal komme alle i Ansager til gode, fortæller Allan Jensen. Foto: Michael Svenningsen
Allan Jensen, som har Allans Dinér i Ansager og Vorbasse Kro sammen med Maja Rotvig, ser frem til det nye år og har store forretningsplaner i Ansager.

Ansager/Vorbasse: - Jeg glæder mig til det kommende år, og vi har mange projekter i støbeskeen. Nogle mere offentligt kendte en andre, fortæller Allan Jensen fra Allans Dinér i Ansager, med et smil.

Allan og jeg sidder og får en snak i det brune værtshus på Vorbasse Kro. Allan er en mand, man godt vil høre på. Han er en kontant herre, der har mange historier at fortælle. Og det er nærmest helt nostalgisk at sidde her på det røgfyldte brune værtshus i Vorbasse.

Vi har et fantastisk personale.

Allan Jensen

I februar 2021 overtog Allan Jensen sammen med sin kompagnon, Maja Rotvig Jakobsen, Vorbasse Kro efter Brian og Jane, som havde kroen i 23 år. Maja og Allan har knoklet hele 2021, for at få gjort kroen klar til arrangementer. Maja er udlært kok ved Allans Dinér. Allan selv er udlært kok 1. maj 1989 fra Madstedet i Kærbæk. Det var dengang under Kurt Holdt, der var kok ved Madstedet.

Annonce

- Maja er en helt fantastisk kapacitet. Det er helt vildt, hvad hun laver i et køkken. Hun jager jo nærmest rundt med mig hele tiden. Jeg troede,. jeg havde fart på, men Maja forstår at sætte gang i utrolig mange ting. Både Maja og jeg tilsidesætter næsten alt for forretningen. Men også kun næsten, for vi har jo hver især børn ved siden af jobbet. Det er dem, som betyder alt for os, fortæller Allan Jensen.

Allan er 53 år og oprindeligt fra Ansager og har gået på Ansager Skole. Han har tre søskende, Joan, Vivi og Anette. Han har været sammen med Marianne Emborg siden 2012. Hun arbejder også i køkkenet hos Allans Dinér, hvor hun står for alle de kolde anretninger. Marianne har tidligere haft Tøjpartner i Ansager.

- Vi har et fantastisk personale. Der er 50 på lønningslisten. Helle, som styrer møllen og de 150 fester om året, hun er helt unik, fortæller Allan.

Området ved Møllen er på 6000 kvadratmeter.

Allans tvillingesøster, Anette, styrer alt med de sociale medier for Allans virksomheder.

- Anette er hamrende god til at styre vores facebookside. Hun laver de sjoveste og skøreste opslag. Forleden havde vi et tilbud på cuvettesteg, så lægger Anette et billede op af en gul corvette sportsvogn, for hun ved, jeg er vild med biler. Hun kan også finde på at lægge et foto op af en regnsky og skrive: Det bliver snart regnvejr, så vi må hellere skynde os ned til Allans Dinér. Jeg er hende dybt taknemmelig for den kreativitet, hun finder på. Hun er skarp og god til at formulere sig, fortæller Allan.

Allan Jensen i køkkenet på Vorbasse Kro. - Vi har haft nogle rigtig gode arrangementer i 2021. Vi havde blandt andet fuldt hus til mad og storskærm på kroen under fodbold-EM i sommer. Siden august har vi haft 70 arrangementer på kroen i Vorbasse, fortæller Allan Jensen. Foto: Michael Svenningsen

Store planer

I dag driver Allan Jensen Allans Dinér, Vorbasse Kro, Møllen i Ansager og en række ejendomme i Ansager. Derudover har Allan store planer om at udvide forretningen, men vil endnu ikke offentliggøre planerne. Tidligere på året bød han også på hotellet i Ansager. Men under megen omtale gik hotellet til andre købere.

- Jeg er ked af, at jeg ikke fik lov at købe hotellet. Hvis jeg havde fået det, ville jeg have gjort alt for, at det skulle være byens samlingssted. Jeg ønskede at samle folk i Ansager og få gjort hotellet til et rart og hyggeligt sted at komme. Den ærgrelse, over at jeg ikke fik hotellet, tager jeg helt sikkert med mig i graven, siger Allan Jensen.

Nu har Allan store planer med Møllen i Ansager. Der er planer om, at der skal bygges 12 hytter, hvor folk kan overnatte. Første etape af projektet bliver seks hytter som håndværkerne går i gang med at bygge først i det nye år, så de kan stå klar inden sommeren.

- Møllen er lejet ud til selskaber 150 gange om året. Der er et kæmpe behov for overnatningsmuligheder. Derfor går håndværkerne i gang med at bygge hytterne, så hurtigt som muligt, fortæller Allan Jensen.

- I Allans Dinér har vi i år haft en omsætning på 15 millioner kroner. Det, synes vi selv, er tilfredsstillende, da det meste af indtjeningen er sket over det seneste halve år. Vores ambitioner er, at i 2022 skal vi nå en omsætning på 20 millioner kroner. I oktober måned lavede vi blandt andet mad til 15.000 kuverter ved en kæmpe fodboldlejr i Esbjerg. En flok fodboldpiger fra Lyngby kom og sagde, at det var det bedste mad, de nogensinde havde fået. Det meste mad bliver lavet i Ansager, men vi tager mere og mere ind i køkkenet i Vorbasse, fortæller Allan Jensen.

Annonce

En brat stopper

I april 2020 fik Allan en blodprop. Han blev indlagt på Odense Universitetshospital og fik en ballonudvidelse i hjertet. Tiden inden blodproppen havde han arbejdet for meget og være alt for hård ved sig selv. Han kunne nemt ryge to pakker cigaretter om dagen. Det er tydeligt, når man sidder og snakker med den driftige forretningsmand, at han har lagt sin daværende livsstil om. Han tænker mere over livet og giver sig selv nogle privilegier, som han havde ikke tidligere gjorde. Biler er hans store interesse, og han udlever nu drengedrømmen om at have mange store hestekræfter stående hjemme i garagen.

- Jeg tror, det er vores engagement og passion for det, vi laver, der har gjort, at vores forretninger har vokset sig så store. Vi har et højt præstationsniveau for det arbejde, vi laver. Det mad, folk bestiller hos os, skal altid være helt i top, siger Allan Jensen. Foto: Michael Svenningsen

Allan håber, at det bliver muligt at afvikle Vorbasse Marked i 2022. Han vil gerne vise alle de mennesker, som plejer at komme til markedet, hvor flot kroen i byen, er blevet.

- Der skal virkelig være gang i den til Vorbasse Marked. Jeg har en drøm om, at vi skal lave mad til alle. Alle folk, der kommer til markedet, skal have det godt. Der kommer jo normalt omkring 250.000 mennesker. Dem er vi klar til at lave mad til, lyder det fra Allan.

- Jeg har mange ønsker og planer med kommende projekter i Ansager. Jeg håber, det lykkes at realisere dem alle. Jeg vil gøre alt for at skabe en god stemning i byen. Den kapacitet, jeg kan komme med og tilbyde til borgerne i Ansager og omegn, er uudtømmelig. Jeg glæder mig til at kaste mig ud i 2022, fortæller Allan.

Allans Dinér har godt 2000 nytårsmenuer på bestillingslisten. Det er ikke noget problem for Allan og personalet i køkkenet. De kan nemlig godt lide at have travlt. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Billund Ugeavis

Garden spiller med proffer - og du kan lytte med. Det er helt gratis

Annonce
Billund Ugeavis

Kommunen har ansat en borgerrådgiver: Skal hjælpe borgerne med dialogen med kommunen

Annonce
Billund Ugeavis

Den nye kultursatsning i Billund har fået egen bestyrelse: Tidligere byrådsmedlem og kendt brudekjole-direktør er med

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Morten har været selvstændig i halvdelen af sit liv: - Jeg har altid haft interesse for at få mit eget

Billund Ugeavis

Snart er det slut med Småt brændbartgenbrugspladserne

Billund Ugeavis

En hyldest til Legos 'Super Ole': Internationale teaterfolk og lokale børn er på scenen i teaterstykke om Billunds visionære erhvervsmand

Billund Ugeavis

Flemming havde nær mistet livet på en cykeltur: - Der har været en utålmodighed og frustration over alt det, man gerne vil, men som man bare ikke kan

Billund Ugeavis

Højgaard-brødre er blevet æresmedlemmer af Gyttegård

Billund Ugeavis

ABC Lavpris vil dække kundernes behov for alle dagligvarer - den formel har fungeret i 40 år

Billund Ugeavis

Jane og Brian modtager Årets Skulderklap i Vorbasse

Billund Ugeavis

Grindsted får vaccinationscenter i Magion

Billund Ugeavis

4000 år gammelt stenalderhus ser dagens lys i Billund

Billund Ugeavis

Legoland søger 600 nye sæsonmedarbejdere: Vil du være pirat eller prinsesse i sommerferien?

Annonce