Annonce
Bjerringbro Avis

Erling var meget andet end blot landinspektør

Erling Krogh Sørensen

Dødsfald: Erling Krog Sørensen, Bjerringbro er død 78 år gammel.

Erling Krog Sørensen stammede fra Haubro i Vesthimmerland, men kom på Viborg Katedralskole, hvor han lærte sin kone, Gunna, at kende.

I starten af 70’erne flyttede parret først til Nørreskovlund ved Ans og senere Bjerringbro. Gunna, der var uddannet folkeskolelærer, fik arbejde på Nordre Skole og Erling blev partner hos landinspektørgården i Silkeborg.

Annonce

I 2000 fik han permanent kontor i Bjerringbro, hvor han havde kontorfællesskab på Torvegade med Erik Sønderby, der dengang drev Telefonnøglen.

Men Erling var meget andet end blot landinspektør. Han var i høj grad et familiemenneske og et meget engageret menneske - ikke mindst lokalt.

Han og Gunna var flyttet ind i parcelhus på Revlingevej og her kom Erlings håndværksmæssige dygtighed til udtryk. Han var enormt snild på fingrene, faktisk kunne han generelt rigtig meget selv, og han byggede eksempelvis selv det meste af overetagen, da parret valgte ar udvide huset på Revlingevej.

Erling engagerede sig altid meget i det omkringliggende samfund. Han var i en periode udpeget som skolekommisionsformand, og senere blev han formand for Bjerringbro Varmeværk, hvor han spillede en stor rolle i varmeværkets udvikling.

Erling var også meget aktiv socialt - først i Round Table Bjerringbro og siden i Rotary, hvor han blev meldt ind i 1983. Det internationale arbejde og venskabsklubben i England stod Erling i en lang årrække for.

Også på det mere uformelle plan elskede Erling at være sammen med andre mennesker. Han spillede eksempelvis det lidt ukendte kortspil  L’hombre i en lille klub, der blot bestod af fire herrer, og Erling var ofte den, der stod for de udflugter, hvor konerne også var inviteret med.

Erling deltog også aktivt i den traditionelle fredagsklub, en klub for byens mænd, der oprindeligt mødtes på Madsens Hotel. Klubben har eksisteret i over 100 år og nu om dage mødes man på Oasen - Pensionisternes Hus.

Erling var også altid parat til at hjælpe, når der var et behov, og det var netop sådan nogle egenskaber, der betød, at han også fik opbygget rigtig mange venskaber - han havde simpelthen et kæmpe netværk.

Erling var et meget kompromisøgende menneske, der forstod samarbejdets kunst. Man kom således aldrig op at skændes med Erling. Denne egenskab kom ham til gode både professionelt og privat.

Desværre mistede Erling sin Gunna alt for tidligt, men han fik trods alt et godt liv bagefter, hvor han også mødte sin kæreste Margrethe Beck Povlsen.

Erling havde altid god kontakt til sin tre børn Aino, Emil og Esben - også efter at de blev voksne og flyttede væk. Emil flyttede til Hong Kong, hvor han fik arbejde, men det betød blot at Erling og Gunna mange gange rejste til Østen - også for at opleve andre steder og lande end blot der, hvor Emil bor.

Annonce
Bjerringbro Avis

Bilist glemte at bremse: 46-årig kvinde kørt på skadestuen med ondt i nakken

Annonce
Bjerringbro Avis

Hun har vundet adskillige priser: Nu kommer kendt forfatter til Viborg og fortæller om sin roman, der foregår lige her på egnen

Annonce
Bjerringbro Avis

Bjerringbro Bibliotek får læsehund til børn med læseudfordringer

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst på ugen

Bjerringbro Avis

Hurtig aktion efter tumult og fyring: Varmeværk har fundet sin nye direktør - og det er en gammel kending

Bjerringbro Avis

Kunstværk til knap en million kroner: Snart kommer der strøm på lyskunsten Strøm

Bjerringbro Avis

Kviktest-center flytter i tom Aldi-butik

Bjerringbro Avis

Nybolig-mægler opruster i Randers og Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Et dyt, en fuck-finger, en løftet kobling - og en kollision: 75-årig dømt for 'bagatel-agtig' påkørsel af Rasmus Paludan

Bjerringbro Avis

Fortsat succes hos Rydbergs MC i Aidt

Bjerringbro Avis

Ny udvalgsformand: Vi skal arbejde med, når fremtidens skole skal formes

Annonce