Annonce
Bjerringbro Avis

Foyer-byggeri i kulturhus går i gang mellem jul og nytår

Lige inden jul sættes der støvvægge op i Gudenåhusets foyer, da man meget snart, måske sågar mellem jul og nytår, går i gang med at nedbryde den gamle trappe og bygge en ny af træ. Foto: Christine Krüger Hansen
Det har være forsinket af nogle omgange, men nu skulle det være ganske vist. Arbejdet med at omdanne foyer til kulturtorv i Gudenåhuset er i gang.

Bjerringbro: Der er nogen, der mener, at det kan være lidt støvet at komme på et bibliotek. Dette kunne godt gå hen at blive en et realistisk scenarie på Bjerringbro Bibliotek, hvor arbejdet med Gudenåhusets foyer med stor sandsynlighed går i gang mellem jul og nytår.

Det er efterhånden et godt stykke tid siden, at planerne for en ny og mere brugervenlig foyer i Bjerringbros kulturhus blev præsenteret, og pengene til arbejdet afsat, men siden har det været svært at få arbejdet udliciteret.

Planen var oprindelig, at arbejdet med foyeren, der indbærer, at en stor del af den gamle stentrappe skal nedbrydes og en ny bygges af træ, skulle have været i gang i sommerferien, men det lykkedes ikke at finde håndværkere, der ville påtage sig opgaven.

Annonce

Men nu er det endelig lykkedes. Det fortæller arkitekt hos Viborg Kommune, Jørgen Frandsen, der glæder sig over, at to byggefirmaer har sagt ja til opgaven, og at arbejdet samtidig holder sig indenfor budgettet.

-  Det er henholdsvis murerfirmaet JS Murer og Lund Byggefirma, der har sagt ja til opgaven, og de er så småt gået i gang med at sætte støvvægge op i foyeren - så biblioteket stadig kan bruges, mens der arbejdes, fortæller Jørgen Frandsen.

Fra sten til træ

Der vil stadig være adgang til kulturhuset gennem hoveddøren, men til gengæld skal gæster til biblioteket tage elevatoren for at komme op på 1. sal.

Projektet, der er en del af helhedsplanen for byfornyelse i Bjerringbro, koster 2,4 millioner kroner, og de 2,1 million kroner kommer fra en konto, der oprindeligt skulle bruges til en kulturpark, ved navn Ord & Vand, der, inden helhedsplanen så dagens lys, var planlagt til at skulle anlægges rundt om Gudenåhuset.

Tanken er, at rummet skal være et mødested - et område man kan opholde sig i, og i den forbindelse skal den store stentrappe omdannes til en trætrappe med siddemuligheder lidt ligesom trappen i Viborg Rådhus.

Annonce
Bjerringbro Avis

Bilist glemte at bremse: 46-årig kvinde kørt på skadestuen med ondt i nakken

Annonce
Bjerringbro Avis

Hun har vundet adskillige priser: Nu kommer kendt forfatter til Viborg og fortæller om sin roman, der foregår lige her på egnen

Annonce
Bjerringbro Avis

Bjerringbro Bibliotek får læsehund til børn med læseudfordringer

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst på ugen

Bjerringbro Avis

Hurtig aktion efter tumult og fyring: Varmeværk har fundet sin nye direktør - og det er en gammel kending

Bjerringbro Avis

Kunstværk til knap en million kroner: Snart kommer der strøm på lyskunsten Strøm

Bjerringbro Avis

Kviktest-center flytter i tom Aldi-butik

Bjerringbro Avis

Nybolig-mægler opruster i Randers og Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Et dyt, en fuck-finger, en løftet kobling - og en kollision: 75-årig dømt for 'bagatel-agtig' påkørsel af Rasmus Paludan

Bjerringbro Avis

Fortsat succes hos Rydbergs MC i Aidt

Bjerringbro Avis

Ny udvalgsformand: Vi skal arbejde med, når fremtidens skole skal formes

Annonce