Annonce
Bjerringbro Avis

Musical på Hedemølle Efterskole: Skove og lagune med havfruer i idrætshallen

Biniam Teklab er i kostumeværkstedet og syr sit eget krokodille-kostume. Foto: Morten Pedersen
Eleverne på Hedemølle Efterskole arbejder med musical på en ny måde

Hedemølle: Et par drenge skovler sand ind i idrætshallen, en mand bærer på en bid af en godt to meter bøgehæk ind i hallen, hvor flere elever er i gang med at male en skov.

Idrætshallen ved Hedemølle Efterskole er denne formiddag kort før påskeferien som en myretue, hvor elever og lærere maler skove, bygger laguner og arbejder med scenelys. Det er musicaluge, men når man ikke kan have publikum på, så er det svært igen i år at lave en flot musical, som efterskolen er kendt for.

- Så laver vi da bare en teaterfilm, lød konklusionen efter, at lærerne længe havde holdt øje med corona-smittetal og -restriktioner.

Derfor er idrætshallen i disse dage bygget om til fire forskellige scener, her skal eleverne  opføre musicalen Peter Pan, vel at mærke mens tre kameraer filmer scenerne én for én. Den femte scene er en stor skærm med store billeder af blandt andet sørøverskibe. Når det hele er optaget, klipper folk fra firmaet Steady scenerne sammen og lægger musik og sang på.

Annonce

Højdepunktet

Eventyret om Peter Pan er historien om drengen, som tager sine venner med til Ønskeøen og  har selskab af blandt andet Klokkeblomst og Kaptajn Klo, havfruer og mange andre. Skolen har opført Peter Pan for flere år siden, men denne gang er det noget mere vildt, fordi det skal ende som en film.

- Musicalen er altid et højdepunkt her på Hedemølle Efterskole, og vi syntes, at det var synd, hvis eleverne hverken kom på skiferie, på forårsturen til Frankrig eller fik lov til at spille musical. Derfor gik vi i gang med dette. Det tager noget længere tid, end vi troede, men det skal nok blive godt, lyder det fra Mads Høj Christiansen, som er en af tre lærere i styregruppen.


Musicalen er altid et højdepunkt på Hedemølle Efterskole, og vi syntes, at det var synd, hvis eleverne hverken kom på skiferie, på forårsturen til Frankrig eller fik lov til at spille musical. Derfor gik vi i gang med dette. Det tager noget længere tid, end vi troede, men det skal nok blive godt.

Mads Høj Christiansen, lærer.


I et hjørne af idrætshallen bygges en lagune med rigtig sand, og klipperne bygges op af grønne Arla mælkekasser. Foto: Morten Pedersen

De 92 elever har alt efter interesse valgt sig ind på en af de syv grupper, som blandt andet laver kuliser,  kostumer, synger i kor eller spiller i bandet.

- Det er dejligt, at de prioriterer deres interesser og har mod på at prøve noget nyt. De skal ikke kunne det hele, ideen med musicalen er, at eleverne skal lære nyt, fortæller han på vej ind i kostumeværkstedet, hvor eleverne blandt andet syr havfruekostumer.

En af scenerne i Hedemølle Efterskoles musical om Peter Pan er en skov, og der er hentet både mos og brænde ind for at få det til at ligne en skov. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Entusiasme

Forstander Lars Juul Mikkelsen glæder sig over den store entusiasme, som både elever og  lærere går til opgaven med.

- Vi har jo aldrig prøvet det her før, men det er dejligt at lærerne er omstillingsparate og kaster sig ud i opgaverne. Det skaber ny værdi, og det er vigtigt, for eleverne skal ikke huske efterskolen for et år kun med corona men som et 'rigtigt' efterskoleår, siger forstanderen.

Lys og lys skal der til en musical, og et hold elever sørger for, at det hele virker. Foto: Morten Pedersen
En bøgehæk ved efterskolen skulle alligevel fældes, og derfor var det oplagt at bruge den til kulisse i årets musical.  Foto: Morten Pedersen
Fra pladsen på stilladset maler de to elever trætoppe. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce