Annonce
Bjerringbro Avis

Ombygning: Fra foyer til kulturtorv

Bibliotekar og talsmand for Kirke, uddannelse og kultur-delen under Bjerringbro Byforum Dagny Vistisen (tv), bychef Lars Christiansen samt Lene Mirland, der er projektkonsulent ved Viborg Bibliotekerne, har alle arbejdet på, at Gudnåhuset nu får en ny foyer. Foto: Christine Krüger Hansen
Gudenåhuset bliver i 2021 udstyret med en ny foyer, der skal ændre det store område fra et stenbelagt transportområde til et mødested.
Annonce

Bjerringbro: Et ønske om at forny og forbedre Gudenåhusets foyer er gået i opfyldelse, og allerede i starten af det nye år, går arbejdet i gang.

- Den eksisterende foyer skal omdannes til et kulturtorv, fortæller Lene Mirland, der er projektkonsulent ved Viborg Bibliotekerne.

Sammen med bychef Lars Christiansen og bibliotekar på Bjerringbros Bibliotek, Dagny Vistisen præsenterede hun fredag formiddag planerne for Gudenåhusets nye forhal, der gerne skal stå færdig ved udgangen af 2021.

- Vi ønsker, at Gudenåhuset åbner mere op ud imod den nye Niels Due Jensens Plads, og samtidig har vi længe haft et ønske om at ændre på foyeren, der blot fungerer som et transportområde rundt til husets mange aktiviteter, siger Lene Mirland.

Tanken om at ændre på foyeren er ikke ny.

- Det er faktisk 11 år siden, den første idé kom på bordet, og for nogle år siden gav Foreningen Bjerringbro Elværk 1,7 million kroner til et projekt i Gudenåhuset, som hed Ord & Vand. Det  blev dog aldrig realiseret, siger Dagny Vistisen.

Annonce

Ny trætrappe

Og det er da også pengene fra Foreningen Bjerringbro Elværk, der igen er i spil, samtidig med at man i sidste øjeblik nåede at få ombygningen af foyeren med i helhedsplanen.

Der kommer i 2021 til at ske store forandringer med foyeren i Gudenåhuset. Foto: Christine Krüger Hansen

- Det kommer til at koste 2,1 millioner kroner. Foruden pengene fra Foreningen Bjerringbro Elværk så har Lokale- og Anlægsfonden givet 200.000 kroner, mens Viborg Kommune har fundet det resterende beløb i midler afsat til helhedsplanen, fortæller Lene Mirland.

Selve glasfacaden ændrer sig ikke, men brugere af huset kan eksempelvis glæde sig til, at indgangen bliver større.

- Rotunden har alle dage været for lille - den virker nærmest som en prop, men fremadrettet bliver der et større indgangsparti med mulighed for, at man kan åbne op og lade aktiviteterne brede sig ud foran og hen mod Niels Due Jensens Plads, forklarer Dagny Vistisen.

Den store trappe skal også laves om.

- Tanken er, at rummet skal være et mødested - et område man kan opholde sig i, og i den forbindelse skal den store stentrappe omdannes til en trætrappe med siddemuligheder. Det bliver sådan lidt amfiteater-agtigt. Trappen bliver mere enkel og heller ikke så farlig som den nuværende, siger Lene Mirland.


Rotunden har alle dage været for lille - den virker nærmest som en prop, men fremadrettet bliver der et større indgangsparti, med mulighed for at man kan åbne op og lade aktiviteterne brede sig ud foran og hen mod Niels Due Jensens Plads

Dagny Vistisen, Bjerringbro Bibliotek


Annonce

Akustikken

Der skal også indrettes et legeområde til højre for trappen, samtidig med at akustikken i det store rum skal forbedres.

- Hvad man vælger at gøre er endnu ikke besluttet, men det er enten vægge eller loft, der skal have noget påført, så det ikke runger så meget, siger Lene Mirland.

For Dagny Vistisen, der også står for koordinering af de mange aktiviteter i huset, er det også vigtigt, at det bliver mere synligt, hvor aktiviteterne i huset foregår.

- Det er vigtigt, at man som bruger straks får et indtryk af, at det er et levende sted med mange tilbud, siger hun og tilføjer, at der i foyerens glasfacade indsættes en stor infoskærm, som løbende fortæller om begivenhederne i huset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Pølsevognen fylder 100 år

Bjerringbro Avis

Nyholm-skulptur på plads

Bjerringbro Avis

Sønderbro i stjerneskær

Annonce