Annonce
Brædstrup Avis

Blind vej eller bedre skiltning? Forvaltning skal se på, hvorfor lastbiler ender på boligvej

Arbejdet med at udvide Virkelyst i Brædstrup er i gang. Og i den forbindelse ønsker Venstre nu at få undersøgt, hvorfor meget tung trafik fra industriområdet der ender i et nærliggende boligområde. Arkivfoto: Henrik C. Sandvad
Politikerne i plan- og miljøudvalget har bedt forvaltningen komme med mulige løsninger til, hvordan man kan undgå, at tung trafik kører gennem et boligområde i Brædstrup.
Annonce

Brædstrup: Alt for meget tung trafik tager dagligt turen gennem boligområdet Galgehøj i Brædstrup for at komme ind til industriområdet ved Virkelyst, hvor flere store virksomheder har adresse.

Det mener Venstre, som på plan- og miljøudvalget forleden tog problemet op.

- Venstre ønsker, at administrationen udarbejder trafikale forslag, så den tunge trafik ledes væk fra boligkvartererne og direkte til virksomhederne, herunder en plan og tidsplan, lyder det i et spørgsmål fra udvalgsmedlem Jørgen Korshøj (V).

Og det ønske besluttede et samlet udvalg at sende videre, oplyser udvalgsformand Martin Ravn (V).

- Vi er i udvalget enige om at bede forvaltningen komme med et bud på, hvad vi kan gøre ved problemet i Brædstrup, siger Martin Ravn, som påpeger, at beboerne i området allerede var bekymrede, da der i sin tid blev bygget større industrivirksomheder på Virkelyst.

- Og det har jo vist sig, at deres bekymring var reel. Borgerne fortæller om mange lastbiler, der hver dag kører gennem Galgehøj i stedet for at tage den mere direkte vej fra Silkeborgvej, siger udvalgsformanden.

Annonce

Vej skal flyttes

Han peger på, at beboerne i området allerede har foreslået flere mulige løsninger. En af ideerne går på at gøre Galgehøj blind, så den tunge trafik ikke kan komme igennem.

- Men vi vil gerne have forvaltningen til at se på flere mulige løsninger. Det kan f.eks. handle om bedre skiltning i området. Og så skal vi også have forvaltningen til at kigge på, hvorfor lastbilerne ender med at køre igennem Galgehøj. Flere af beboerne har en mistanke om, at det er, fordi der er gps'er, der leder dem den vej, men vi ved det ikke, siger Martin Ravn.

I oktober godkendte byrådet i Horsens Kommune en ny lokalplan og kommuneplan, så virksomhederne Marlon Tørmørtel og Vilofoss, der har adresse på Virkelyst, kan udvide deres produktion. I samme omgang besluttede byrådet, at vejen Virkelyst skal flyttes cirka 100 meter mod nord for at gøre plads til udvidelserne for de to virksomheder.

Og netop derfor giver det god mening at kigge på trafikforholdene i området, mener Martin Ravn.

- Det er naturligt at tage det her beboerønske med, når vi alligevel skal i gang med at flytte vejen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce