Annonce
Ugeavisen Bramming

Borgermøde om købmandsbutik udskudt

Kortskitse over placeringen af Darums kommende købmandsbutik.
Covid-19s forsamlings-regler spænder ben for det store borgermøde om den længe ønskede købmandsforretning i Darum.
Annonce

DARUM: Det er ikke så ligetil at etablere en købmandsforretning. Det må Darum Butiksudvalg sande, for selv om grundhandelen med menighedsrådet er på plads, og lokalplanen vedtaget af Esbjerg Byråd, så kan Darum Butikscenter ApS ikke holde den ekstraordinære generalforsamling, som er nødvendig for at komme videre.

Her – som i mange andre tilfælde i disse måneder – hedder spærreklodsen corona og de regler om forsamlings-størrelse og plads, der indtil videre gælder.

-Vi bliver ganske enkelt nødt til endnu engang at udskyde det store borgermøde, hvor alle præcise informationer skulle meldes ud til de borgere, der skal spytte penge i projektet - i form af køb af anparter for mindst 2,1 mio. kroner, siger butiksudvalgets formand, Lasse Boesen, Darum.

Frem til dags dato har Darum-borgere givet forhåndstilsagn om køb af anparter for 1,9 mio. kroner. Med andre ord mangler der endnu mindst 200.000 kroner for at egenkapitalen i Darum Butikscenter ApS kan nå den størrelse, hvor et pengeinstitut vil låne de fornødne penge til resten.

Annonce

Samarbejde med DAGROFA

Butiksudvalget fortsætter samtidig det tætte samarbejde med DAGROFA, som har givet tilsagn om en 10-årig husleje-garanti for de købmands-bygninger, der længe har været på tegnebrættet på grunden ved Gl. Darumvej/Feilbergvej.

-Det tror vi på vil lykkes, men corona-forsamlingsforbuddet spænder ben for, at vi kan holde det store borgermøde. Hallen i Darum Kultur- og Fritidscenter er simpelthen ikke stor nok til det forventede fremmøde. Derfor er vi pisket til at udskyde mødet endnu engang, siger Lasse Boesen.

-Det er en rigtig træls situation, men vi må væbne os med tålmodighed endnu engang. Vi havde håbet på en udmelding fra myndighederne her i sommer om lov til samling af op til 500 personer, men med de forbehold, der gælder nu, kan vi i praksis kun være maksimalt 200 personer i den store sal.

-Alle disse covid-19 benspænd til trods tror vi i butiksudvalget stadig på projektet. Der er intet, der har rykket negativt på forudsætningerne for det, slutter Lasse Boesen.


Alle disse covid-19 benspænd til trods tror vi i butiksudvalget stadig på projektet. Der er intet, der har rykket negativt på forudsætningerne for det

Lasse Boesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce