Annonce
Ugeavisen Bramming

Brammings nye dagligstue åbnede med kaffe, croissanter og hygge

Stationsstuen på banegården i Bramming åbnede mandag morgen. Den er fremover klar med frisk kaffe og brød mellem kl. 6 og 18 ugens fem første dage. Lørdage åbnes der først kl. 9.30 og søndag er der lukket. Foto: Martin Wilde
Der er sofagrupper, der er fire høje taburetter ved et bord, som man kender det fra burgerbarer. Der er et langt plankebord med tændte stearinlys midt i lokalet. Og der dufter af kaffe. Mandag morgen åbnede DSB den nye Stationsstue på banegården i Bramming.

Bramming: Det ligner en dagligstue i en villa. Men disken med kager og sandwiches for enden af lokalet afslører, at det ikke er et privat hjem. Det er DSB's nyeste skud på stammen af såkaldte stationsstuer. Et forsøg på at skabe et hyggeligt cafémiljø - både for rejsende og for lokale, der savner et hyggeligt caféemiljø, hvor man kan mødes med venner - eller bare sidde selv og tjekke mails, mens det summer af liv omkring en.

- Det er en fantastisk hyggelige rammer, der er skabt. Stationsstuen giver et tilbud, der ikke har været i Bramming. Jeg vil opfordre alle, især de unge mennesker, til at bruge den, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), der begyndte arbejdsdagen med en kop kaffe og en croissant i stationsstuen:

- Vi har vist ikke andre stationer i Danmark med så hyggelige, bløde stole og sofaer.

Annonce

Lokalt mødested

- Lokalrådet er glad for, at der er gang i stationsbygningen. Det er et centralt mødepunkt, og stationsstuen giver et mere levende Bramming, siger Mikkel Rytter, fungerende formand for Lokalrådet, der tidligt mandag morgen også nød en kop sort kaffe ved plankebordet midt i stuen.

- Så skal borgerne bare huske at bruge den, supplerer HHI-formand Jan Tingleff Bruun, der roser DSB for at tage initiativ til at åbne Stationsstuen.

Susanne Petersen er leder af DSB's nye stationsstue i Bramming. Foto: Martin Wilde

- Størrelsen er her, lokaliteterne er her og vi fandt ud af, at der er en efterspørgsel. Og så handler det om, at lokalet blev ledigt, siger Ulrik Harms-Bauer, der er retailchef hos DSB Service & Retail.

Annonce

Flere på vej - næste år

Han oplyser, at DSB ser efter flere lokaliteter i det vestlige Danmark, men at der ikke er planer om at åbne flere stationsstuer i år, efter den fjerde stationsstue åbner i Holstebro sidst i januar. Der er det en 7-Eleven, der omdannes til en stationsstue.

Stationsstuen er indrettet med hyggelige hjørner, der mest af alt minder om en dagligstue. Foto: Martin Wilde

- Så evaluerer vi. Vores ønske er at nå op på otte-ti stationsstuer. Vi har øjne og ører åbne, om der er lokationer ledige, siger Ulrik Harms-Bauer, men han vil på spørgsmålet, om banegården i Ribe indgår i planerne, ikke sige noget.

- Vi vil gerne skabe liv på stationerne. Nogle steder har der ikke været noget i årevis. Vi vil gerne gøre noget, hvor vi ikke kan drive en kommerciel forretning. Men det skal kunne løbe rundt, understreger Ulrik Harms-Bauer, der er meget tilfreds med den stemning, det er lykkedes at skabe med indretningen i stationsstuen.

Det er en fantastisk hyggelige rammer, der er skabt. Stationsstuen giver et tilbud, der ikke har været i Bramming. Jeg vil opfordre alle, især de unge mennesker, til at bruge den.

Jesper frost Rasmussen, borgmester

Nu  er det op til borgerne i Bramming at benytte byens nye, offentlige dagligstue.

Stationsstuen

Stationstuen i Bramming har åbent mandag til fredag kl. 6 - 18. Lørdag kl. 9.30 til 16.30. Der er lukket søndage og helligdage.

Stationsstuen har et udvalg af nybagt brød og kager og byder på en flæskestegsburger til de mere sultne.

Der sælges også togbilletter til stationer i Danmark.

Stationsstuen er indrettet med hyggelige hjørner, der mest af alt minder om en dagligstue. Foto: Martin Wilde
Annonce
Ugeavisen Bramming

Gnisten øjner afslutningressourcetung coronasmitte: - Vi har nogle jernladies, der har kæmpet igennem

Annonce
Ugeavisen Bramming

Brammings smittetal stiger fortsat

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kom ned og se Brammings fortid: Ny udstillingegnsmuseet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Hjemvendte Sara skal forsøge at sælge Vadehavet: - Det er jo fantastisk, at vi har så unik natur her i lille Danmark

Ugeavisen Bramming

Torben stoppede som lokalrådsformand efter hjerteoperation: Læser nu til præst som 73-årig

Ugeavisen Bramming

Friskolen får velgørende sandwich-besøg: - Alle er velkomne til at komme hernede og spise

Ugeavisen Bramming

Jonas Jeppesen dropper Sverige til fordel for Danmark

Ugeavisen Bramming

Hvem skal have Lions-priser for 2022?

Ugeavisen Bramming

Unge vil have mere gang i byen: Fantastisk at de kommer med ny energi og nye måder at tænke på

Ugeavisen Bramming

Jane åbner No. 18 – med nyt salgskoncept

Annonce