Annonce
Ugeavisen Bramming

Coronakrise presser Gørding Sogns Forsamlingshus

Mens coronakrisen er fejet over landet, har der været lukket i Gørding Sogns Forsamlinghus. Det gælder også de populære kulturaftener, som arrangeres af de fire personer, som tilsammen kalder sig TJEC. Arkivfoto: Martin Wilde
Faren for at blive smittet med coronavirus har også holdt Gørding Sogns Forsamlingshus lukket siden midten af marts. Og det presser forsamlingshusets økonomi.
Annonce

Gørding: Den 11. marts blev en skæbnedag for Gørding Sogns Forsamlingshus - som det blev for næsten alt andet i Danmark. Den onsdag eftermiddag afholdt statsminister Mette Frederiksen et pressemøde, hvor hun meddelte, at Danmark blev lukket ned, for at undgå uhæmmet spredning af coronavirus. Lige siden har forsamlingshuset været lukket for udlejning.

- Det har ikke været muligt at holde åbent i forhold til love og regler, siger Inge Steffensen, der er formand for Kulturparaplyen, som ejer og driver Gørding Sogns Forsamlingshus.

Det ærgrer formanden, for både april og maj var forsamlingshuset så godt som fuldt booket.

- Vi fortsætter med at holde lukket, indtil vi får lov til igen at åbne, for det skal ske på forsvarlig vis. Vi følger myndighedernes retningslinier, og vi har haft kontakt til de relevante myndigheder.

Det er mange penge, vi mister. Vi bliver presset på økonomien. Vi søger hjælpepakkerne – vi skal jo gerne beholde vores forsamlingshus i Gørding.

Inge Steffensen

Annonce

Mistede indtægter

Desværre betyder de aflyste eller flettede arrangementer også mistede indtægter.

- Det er mange penge, vi mister. Vi bliver presset på økonomien. Vi søger hjælpepakkerne – vi skal jo gerne beholde vores forsamlingshus i Gørding, siger Inge Steffensen.

Nogle aktiviteter har der dog været. Den gruppe frivillige, som normalt arrangerer fællesspisning en gang om måneden, har i stedet arrangeret take-away mad, og det har byens befolkning taget godt i mod og støttet godt op om, fortæller Inge Steffensen, som slutter med en opfordring:

- Vi vil gerne opfordre til, at folk tænker forsamlingshuset ind, når de skal fremover skal holde fester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Playmore er nu historie

Ugeavisen Bramming

Bryllup

Ugeavisen Bramming

Hverdagen

Annonce