Annonce
Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Vita Zenner er limen mellem kommune og region

Lige midt mellem Grimstrup og Endrup på hovedvej A1 drejer Hjortkærvej vinkelret mod nord: Og her bor jeg – både uden for alfarvej og alligevel centralt. I hvert fald hvis man selvkørende, siger Vita Zenner. Foto: Kirsten Enevoldsen
Mennesker er forskellige. Derfor skal de offentlige tilbud også skrues fleksibelt sammen, siger by- og regionsrådskandidat Vita Zenner fra Omme nord for Bramming.

OMME: Vita Zenner, 53-årig Venstre-kvinde fra Omme mellem Grimstrup og Endrup, er allermest optaget af at være den lim, der giver sammenhængskraften mellem kommune og region. Derfor opstiller hun også til både kommunal- og regionsrådsvalget:

- Ingen skal dratte ned mellem to stole i sundheds- eller socialvæsenet. Kommunerne skal sørge for at udbygge det nære sundhedsvæsen med sundhedshuse i samarbejde med Region Syddanmark, hvor flere faggrupper understøtter hinanden, mens regionerne fortsat har ansvaret for de specialiserede behandlinger på supersygehusene, siger Vita Zenner:

- Overgangen fra sygehus til genoptræning og hjemsendelse må heller ikke resultere i, at patienten/borgeren bliver klemt mellem flere i øvrigt hver især nok så velmenende instanser.

Annonce

Mere flextrafik til landområderne

Vita Zenner bor dejligt med sin familie ude på landet tæt på kommunegrænsen til Varde:

- Men her er altså også noget, vi skal gøre lidt bedre. Vel – vi har jo selv valgt at bo her, men også på dette felt halter sammenhængen unødigt. Den kollektive trafik skal ha’ et serviceeftersyn. Med lidt mere systematisk planlægning tror jeg, vi kunne nå langt, og så vil jeg altså arbejde for en udbredelse af flextrafik-modellen. Det skylder vi de tyndt befolkede områder af kommunen.

- Det er jo en hel dagsrejse for borgerne i yderområderne at komme til tandlæge – eller ind på Rådhuset, hvis man skal med offentlig transport. Og det er mange gange ret så håbløst for unge at komme til uddannelsesstederne uden meget lange transporttider!

Annonce

Opprioriter håndens arbejde

Og apropos ungdomsuddannelserne, så er Vita Zenner ivrig fortaler for, at vi her i landet får talt håndens arbejde op: En studenterhue er ikke det eneste saliggørende, og det er da utroligt, at der i landets femte største by ikke er unge elever nok til f.eks. industriteknikerlinjen på Rybners. Kan man så komme ind i Grindsted, jamen så halter det med busforbindelser…

- Til gengæld har vi her i det vestjyske været rigtig go’e til at praktisere innovation. Det har hele landsdelen stor glæde af.

Inden for de store velfærdsområder: Daginstitutioner, skoler, pleje- og ældreområderne vil Vita Zenner arbejde for reelt at kunne vælge mellem et privat og et offentligt tilbud. Mennesker er forskellige. Der skal derfor også være forskel på tilbuddene, så ikke alt er strømlinet, mener hun:

- I den sammenhæng glæder jeg mig til at se, hvilke nyskabelser og nye læringsformer, der kommer ud af frikommuneforsøget. Det er jo ikke sikkert, skoleskemaerne skal være helt ens på Egekratskolen i Grimstrup og så på en stor byskole i Esbjerg. Og også i grundskolen kunne jeg godt tænke mig, at man understøttede håndens fag lidt mere i stedet for bare altid at ty til ”model bog”.

Før spaltepladsen slipper op, vil Vita Zenner også gerne slå et slag for den grønne omstilling: Igen gælder det både i kommune og region.

- Lad os energioptimere mest muligt, så vi ad den vej får frigjort flere midler til varme hænder på både sygehuse og ældrecentre.


Blå bog

Vita Zenner er 53 år.

Hun arbejder som vedligeholdelseschef hos Holger Christiansen A/S i Esbjerg.

Hun er gift med Troels og mor til to voksne børn på 18 og 20 år.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

60 flethjerter gør Hunderup juleklar

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Det har du ikke set før: Et hæklet juletræ lyser op ved Baghuset

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Så kom julen til Darum

Ugeavisen Bramming

Pakke-december på Solgården

Ugeavisen Bramming

Hvad er det: Komplementær hormonterapeut åbner egen klinik

Ugeavisen Bramming

Jytte flytter frisørstolen til Vejrup

Ugeavisen Bramming

Alt ved de gamle efter valget: I vores lokale bestyrelse har vi en snak om fornyelse

Ugeavisen Bramming

Marken med minderne gror til

Ugeavisen Bramming

Miklo og Matthæus var med til at vække julemanden

Ugeavisen Bramming

Trehjuleren var hovedperson

Ugeavisen Bramming

Kogte mad og vaskede tøj i vand fra Sneum å

Ugeavisen Bramming

Øllerne overhaler bilerne hos Verner i Vejrup

Ugeavisen Bramming

Dejlig musik!

Ugeavisen Bramming

EM-trøjerne var et kæmpehit

Ugeavisen Bramming

En berømt cykelrytter, en gangsterboss og nisser: Børnescenen har premiere på De vilde Ris

Ugeavisen Bramming

Karina prøver at masseproducere hendes enkle engle

Ugeavisen Bramming

Danmarks største nulevende jazznavn spiller i Bramming: Jesper Thilo giver torsdag aften prøver på sin humor og saxofon

Ugeavisen Bramming

Nisser huserer på banegården

Ugeavisen Bramming

5. klasse på Egekratskolen var bedst til at skabe bevægelse med teknologi

Ugeavisen Bramming

Mettes femte salon ligger i Bramming

Ugeavisen Bramming

”Nyt og gammelt” men alt er unikt

Ugeavisen Bramming

De personlige stemmetal

Ugeavisen Bramming

Bagedysten har været en mega-oplevelse

Annonce