Annonce
Ugeavisen Bramming

Der er hele tiden udfordringer

Marken, hvor solcellerne skal stå, på hjørnet af Nørlundvej og Fruerlundvej er hegnet ind, så børn ikke kommer ind og leger på området. Der vil også blive plantet stedsegrønt, så solcellerne ikke kan ses ude fra vejen. Foto: Martin Wilde
Der er mange ting, som skal tages i agt, når man etablerer en solcellepark. Men i Hunderup klør de på med masser af energi.

Hunderup: En ting er at få en idé. Noget andet er at føre den ud i livet.

Det sidste er en række borgere i færd med på en mark lige uden for Hunderup. Af den gode jord opstår i denne tid en solcellepark. Og med den er der ikke så lidt, initiativtagerne har skulllet tages sig i agt for.

Først blev der udfærdiget en lejekontrakt over marken. Der er indhentet byggetilladelse hos kommunen, udarbejdet en plan for den optimale placering af solcellerne, så de bliver bedst belyst. Der er hyret et firma til at banke 280 pæle en meter i jorden og marken er hegnet ind, så man ikke risikerer at børn leger på området. Og for at det bliver lidt pænt at se på for dem, der kører forbi, bliver der plantet stedsegrønt rundt om marken.

Annonce

Og så er der tegnet de nødvendige forsikringer, regnskab skal revideres. Alt det fortalte Jørn Boesen Andersen om, da der forleden var generalforsamling i selskabet Hunderup Sejstrup Solcellepark, som står bag opførelsen af solcellerne. Her er Jørn Boesen Andersen formand.

- Vi havde budgetteret med salg af 30 anparter, men hen over sommer har der været en fantastisk opbakning og i dag har vi måtte sætte loft på salg af anparter og er landet på 90 anparter. Det betyder at vi får mere kapital at arbejde med og vi skal låne færre penge i banken. Det har overrasket os positivt og har også gjort det lettere at håndtere rent økonomisk, sagde han i sin beretning på generalforsamlingen.

Uforudset transformator

De 90 anparter har gjort, at selskabet står godt økonomisk, for der er kommet uforudsete udgifter til undervejs. Blandt andet indkøb af en transformator.

- Vi troede at det ville være muligt at koble os direkte på transformatorstationen på modsatte side af Nørrelundvej, men det var det så ikke. Et anlæg af den størrelse, vores har på 400 kW, kræver en særskilt transformatorstation, som har givet os en ekstra udgift på 360.000 plus det løse. Vores forventning er at vi får en mindre overskridelse af anlægsbudgettet på grund af transformatorstationen, men det giver os ikke økonomiske problemer da vi holder os indenfor lånerammen, sagde Jørn Boesen Andersen.

Nu er arbejdet så endelig i gang, og inden længe vil der strømme grøn strøm ud fra solcellerne vest for Hunderup.

Vi troede at det ville være muligt at koble os direkte på transformatorstationen på modsatte side af Nørrelundvej, men det var det så ikke. Et anlæg af den størrelse, vores har på 400 kW, kræver en særskilt transformatorstation, som har givet os en ekstra udgift på 360.000 plus det løse.

Jørn Boesen Andersen
Annonce
Ugeavisen Bramming

Tilbage til fremtiden

Annonce
Ugeavisen Bramming

Ny skovkirkegård vokser op midt i Bramming

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kim vil sætte tanker i gang på kirkegård

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Bramming

Fjernvarme: Lokalråd opfordrer byens beboere til lige at se tiden an

Ugeavisen Bramming

Mikkel laver prisbelønnede videoer for lokal ejendomsmægler

Ugeavisen Bramming

Kim fra Esbjerg kører hver uge til Bramming for at dyrke sin hobby

Ugeavisen Bramming

Modelbaneklub fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus

Ugeavisen Bramming

Landsby vil starte eget fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Landbrugsskole vil være med på fjernvarmeprojekt

Annonce