Annonce
Ugeavisen Bramming

Det haster med et aflastningscenter på Vardevej

40-50 mindre og mellemstore virksomheder mangler i dag et aflastningscenter, som kan styrke byernes handelsliv. Fra tirsdagsmødet ses her fra venstre byrådsmedlem Henning Ravn, Svend Pedersen, PRO Developments, folketingsmedlem Anni Matthiesen (V), byrådsmedlem Jørn Boesen Andersen og lokalrådsformand Torben Kjær Andersen. Foto: Privat
Lovforslag om stop for etablering af nye aflastnigscentre i mindre byer kan betyde, at handlen forsvinder i en række mindre byer forsvinder til storbyer og internattet.

BRAMMING: Både Lokalrådet og HHI i Bramming er alvorligt bange for, at et regeringsforslag om stop for etablering af nye aflastningscentre vil stikke en afgørende kæp i hjulet for den udvikling af Bramming, de begge arbejder for.

Der er ellers politisk opbakning i Esbjerg Byråd til den lokalplan for et aflastningsområde ved Vardevej i Bramming, som kan realisere ønsker og planer om et butiksområde, hvor både Jysk og thansen kan etablere sig på Vardevej og dermed sætte skub i den synergi, der samtidig kan kaste øget handel af sig i Bramming Midtby.

Bestyrelsesformand for jem & fix, Svend Pedersen, mener, at butikkerne giver synergi til hinanden, så borgerne ikke skal køre til Esbjerg, Vejen, Varde og Ribe for at handle ‒ som næsten halvdelen af borgerne i Bramming gør i dag. Han fremhæver også Lemvig, som har formået at gøre midtbyen attraktiv med en række tiltag, og han pointerer, at storbutikker som Jysk, thansen, Harald Nyborg og jem & fix har særlige pladsbehov, som ikke kan opfyldes i midtbyen.

Annonce

Pladsbehov, der umuligt kan opfyldes i Bramming Midtby.

Kan koste handel i Bramming

Perspektiverne i lovforslaget blev trukket op på et møde tirsdag på Banegården i Bramming, hvor to byrådspolitikere samt folketingsmedlem Anni Matthiesen (V), der er tillige er formand for folketingets erhvervsudvalg, deltog. Mødet mundede blandt andet ud i, at PRO Developments, som havde indkaldt til mødet, nu søger foretræde for såvel folketingets erhvervsudvalg som landdistriktsudvalget, fordi de frygter, at en vedtagelse af lovforslaget vil gå ud over mere end 40 mindre og mellemstore byer; heriblandt Bramming.

Butikker som Harald Nyborg, Jysk, thansen og lignende butikker etablerer sig på grund af deres størrelse ikke i bymidter, men kan i et aflastningscenter bidrage til at holde handelen i byerne og undgå, at borgerne handler på nettet eller kører til større byer for at kunne handle i sådanne butikker.

- Et stop for aflastningsområder – eksempelvis i Bramming – vil betyde, at storbutiksområder i større byer tager over, hvor midtbyerne ikke kan opfylde butikkernes behov for varerindlevering, trailerparkering, store varehåndteringer m.v., siger Brian Svart fra PRO Developments.

Annonce

Kunderne flygter

Både formanden for HHI, Jan Tingleff Bruun, og lokalrådsformand Torben Kjær Andersen deler disse vurderinger og bakker op om etablering af et nyt aflastningsområde i Bramming.

- Regeringen generaliserer, når den foreslår stop for aflastningsområder. Allerede i dag har vi her to helt nye rapporter fra ICP og COWI, der viser, at et aflastningsområde i Bramming vil bidrage positivt – med op mod 25 mio. årligt – til det samlede handelsliv i byen, siger Torben Kjær Andersen.

- Et aflastningscenter vil gøre Bramming til en mere attraktiv handels- og tilflytterby. Der er i Midtbyen allerede lavet flere tiltag som f.eks. Nørretorv, og flere aktiviteter på vej.

-Det er vigtigt at gøre Bramming attraktiv på alle områder, og skal det lykkes, så haster det med at få denne sag afsluttet så hurtigt som muligt. Aflastningscentret i Bramming er - så vidt jeg ved - det eneste af sin slags i Esbjerg for tiden, så hele plangrundlaget burde kunne opprioriteres, fastslår Torben Kjær Andersen.

Byrådspolitikerne Henning Ravn (V) og Jørn Boesen Andersen (SF), der begge deltog i mødet, præciserer, at der i Esbjerg Byråd er politisk opbakning til lokalplanen for Brammings aflastningsområde:

-Det vil give meget handel tilbage til Bramming – handel som i dag for næsten halvdelens vedkommende sker uden for Bramming, siger Jørn Boesen Andersen.

Henning Ravn (V), der har boet Bramming i 41 år, kan huske, dengang midtbyen i Bramming var imod alle nye butikker bare 100 meter fra midtbyen. Et synspunkt, der er ændret i dag, hvor midtbyen kan se synergien fra butikker som Jysk, thansen og jem & fix.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Efter ommer'en på Gabelsvej: Nødvendigt at ekspropriere jord, for at cykelsti og fortov kan udføres som oprindeligt planlagt

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Endelig!

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Apokalypsen

Ugeavisen Bramming

Smidt ud af shelter, fordi andre ville betale mere: Stine og Søren sendt på flugt

Ugeavisen Bramming

En dag i Egon Lorentzens fodspor

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Der skal være vækst og livskvalitet i hele kommunen

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Vita Zenner er limen mellem kommune og region

Ugeavisen Bramming

Først kniv og gaffel – dernæst politik

Ugeavisen Bramming

Lions inviterer til gå-maraton i fire byer

Ugeavisen Bramming

Det haster med et aflastningscenter på Vardevej

Ugeavisen Bramming

Det lykkedes at indsamle mere end to millioner kroner: Byggeriet begynder den 1. december

Ugeavisen Bramming

Troværdighed er Olfert Krogs adelsmærke

Ugeavisen Bramming

Helge Ørsted Pedersen udstiller i Pianosalg.dk

Ugeavisen Bramming

Pernille Juhl på biblioteket

Ugeavisen Bramming

”De fem sorte mænd” klar til afsløring

Ugeavisen Bramming

Portrættegning og kunstnermøde på Egnsmuseet

Ugeavisen Bramming

Fantasien har ingen grænser

Ugeavisen Bramming

For smal: Handicapråd frygter ulykker på trafikeret vej

Ugeavisen Bramming

Det er en ommer: Cykelsti og fortov blev smallere end aftalt

Ugeavisen Bramming

27-årig mister kørekortet for evigt: - Retten sender stærkt signal

Ugeavisen Bramming

Fuldt hus til Bierfesten 23. oktober

Ugeavisen Bramming

Folkemøde om grænsen bliver et kulturelt festfyrværkeri

Ugeavisen Bramming

Stolt direktør: Statsministeren nævnte lokal virksomhed i sin åbningstale

Annonce