Annonce
Ugeavisen Bramming

Drøje vilkår for Gredstedbro Hotel

Krostuen er gabende tom, og det hele er nu lidt sjovere, når her er gæster, siger Hanne, der imødeser en lang vinter, men så håber på, at det hele vil lysne: Og kunne vi også snart få den vaccine. Foto: Kirsten Enevoldsen
Indehaver Hanne Nielsen sætter sin lid til, at der snart kommer en vaccine. Omsætningen er rundt regnet halveret.

GREDSTEDBRO: Jamen ALT er jo taget fra os, så det ser sølle ud her.

Hanne Nielsen, ejer af Gredstedbro Hotel, ser trist ud. Vi sidder mutters alene ved et bord i krostuen for at gøre status over, hvad coronaen har gjort ved det populære hotel og spisested både økonomisk og med hensyn til arbejdsglæde.

-Ordrebogen er igen streget ud med aflysninger, udskydelser og lutter spørgsmålstegn, og da der i sidste uge var J-dag i anledning af juleøllets frigivelse, var der 44 gæster på hotellet fordelt i krostuen og restauranten indtil klokken 22. Her plejer at være 180 fest-glade mennesker til langt ud på natten.

-I mandags solgte vi en halv kasse øl og fire ”dagens middag” – med to fastansatte på arbejde. Det kan jo aldrig løbe rundt, siger Hanne, der på en god dag med livretten stegt flæsk på kortet sælger 45 menuer.

Mortensaften holdt

Mortensaften levede derimod op til standarden med andesteg til over 120 personer i og ud af huset.

-Og det ER altså sjovere det hele, når her er gæster og travlt i køkkenet, siger Hanne, der frygter, at de barske regler med et forsamlingstal reduceret til 10 fortsætter ind i det nye år:

-De løst ansatte personaler m.v. har vi ikke gjort brug af længe, og skal vi fortsætte i nedsat gear, må de tre fastansatte nok på nedsat tid. I det hele taget bliver det et stramt forår, hvor også de udskudte moms- og skatteindbetalinger skal falde, uden at vi har mulighed for at tjene pengene.

-Likviditeten kommer unægtelig på overarbejde, fastslår Hanne, der også mærker, krisen tærer på arbejdsglæden. Vi har selvfølgelig fået del i hjælpepakkerne – men indtil nu har det kun omfattet de to en halv måned, vi var tvunget lukket.

Annonce

Forgrener sig langt ud

Ligesom den øvrige hårdt ramte hotel- og restaurations-branche sætter hun så sin lid til foråret, konfirmationerne og de mange udskudte familiefester, som normalt holdes på Gredstedbro Hotel. Hun oplever konstante afbud og mener også, folk er blevet bange for at mødes:

Snakken falder også på det traditionsrige Tour-de-Åge cykelløb – opkaldt efter byens nu afdøde legende, Åge Nielsen – der først måtte udskydes og senere helt aflyses. Her plejer man at kunne samle omkring 200 deltagere og tjene godt 100.000 kroner til fordeling blandt blandt KHK, GB, GGF og Borgerforeningen.

-Det er jo altså også penge, de kommer til at mangle, og sådan forgrener krisen sig ud i samfundet.

-Vi kan jo kun håbe, at vaccinen snart er klar, og vi igen kan få gang i ”butikken” – og helst længe inden solen igen kommer på himlen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Når boblerne brister

Annonce