Annonce
Ugeavisen Bramming

DSB fjerner togpersonalet fra intercitytog til Esbjerg

Rejsende med intercitytogene mellem Esbjerg og Kolding vil fra den 9. januar næste år se forgæves efter togpersonale på denne strækning, hvor det bliver afløst af stikprøvevis billetkontrol. Foto: Martin Wilde
Fra den 9. januar næste år, vil der ikke længere være fast billetkontrol i intercitytogene mellem Esbjerg og Kolding og omvendt. I stedet kommer der stikprøvevis billetkontrol. Børneguide fredag og søndag fortsætter uændret.

Esbjerg / Bramming / Vejen / Lunderskov / Kolding: DSB skal spare på driften. Helt præcist tre procent hvert år. Det står i den kontrakt, DSB har med Transportministeriet. Fra den 9. januar næste år rammer det intercitytogene, der kører mellem Esbjerg og København.

Mellem Esbjerg og Kolding vil der ikke længere fast være togpersonale med i disse tog. Det vil sige en togfører eller togbetjent, som kontrollerer billetter og i øvrigt holder øje med, at der er ro og orden i toget og måske hjælper til med at løfte en barnevogn ind og ud af toget. Når intercitytoget fra København kommer til Kolding, stiger togpersonalet ud, og så stiger de på det næste intercitytog retur mod København.

Stikprøvekontrol

- Vi vil fortsat tjekke billetter i togene, men fremover bliver det stikprøvevis, ligesom vi nu gør i regionaltogene mellem Esbjerg, Fredericia og Århus. Vi har også sat klistermærker op, hvordan man skal kontakte vores kundecenter, hvis man oplever en situation i toget, fortæller Leif Fabrin, som er områdechef i DSB's togdrift:

- Og der vil stadig være børneguider med i togene fredag og søndag, som hidtil.

Togførere og lokoførere

Togpersonale hos DSB er den personalekategori, som fløjter afgang på perronen og i toget kontrollerer billetter og sørger for ro og orden.

Lokomotivpersonalet er den del af personale, som fremfører togene. Det vil sige lokomotivførere. De vil naturligvis stadig være at finde i togets førerrum, for ellers kører toget ingen steder.

DSB har i de senere år forsøgt at reducere antallet af byer, hvor der er stationeret togpersonale. Således er depotet i Struer lukket, efter Arriva overtog togkørslen mellem Vejle og Struer, og antallet af personale på depoterne i Aalborg og Århus er reduceret i de senere år.

På langt sigt er der meningen, at DSB kun vil have et depot for togpersonale vest for Storebælt, og det er i Fredericia.

Leif Fabrin understreger også, at de passagerer, der kører på DSB 1', ikke vil nogen forskel på serviceniveauet. DSB har personale på stationen i Esbjerg, som vil sørge for, at minibaren på første klasse bliver forsynet med kaffe, vand til te samt kildevand til de passagerer, der rejser på DSB 1'.

Annonce

Ingen fyringer

Det togpersonale, som DSB nu har stationeret i Esbjerg - der er tale om 16 togførere - bliver ikke fyret. Men de vil fremover blive stationeret i Fredericia, og vil i princippet skulle begynde og slutte arbejdsdagen der.

- Men vi er i stand til at planlægge ture, som vil begynde eller slutte i Esbjerg, så vi forsøger at imødekomme togpersonalet fra Esbjerg. Men det bliver ikke alle ture, der kan begynde eller slutte i Esbjerg, fortæller Leif Fabrin:

-Det bliver også togpersonalet, der hidtil har kørt som togførere, der skal foretage stikprøvevis billetkontrol, siger Leif Fabrin.

Det er DSB's plan, at der i de kommende år skal skæres i antallet af togførere, men at det skal ske ved naturlig afgang. Det skal ske for at reducere udgifterne.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Stolthed

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Mændene flokkedes om Arnes Velo Solex

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Hunderups Efterårsmesse var en bragende succes

Ugeavisen Bramming

Fjernvarmeværk skal have nye vedtægter – igen

Ugeavisen Bramming

Jonas Jeppesen fra Vong vender tilbage til vikingerne

Ugeavisen Bramming

LA-spids: - Vi skal selv tage større ansvar

Ugeavisen Bramming

Krimiforfatter på biblioteket

Ugeavisen Bramming

Vækstpulje spreder penge

Ugeavisen Bramming

Fritidscenter klar med ny OL-disciplin: Klatrevæg klar til indvielse i Bramming

Ugeavisen Bramming

Musik og debat om Højskolesangbogen

Ugeavisen Bramming

Se og smag på Bents Dexter-kvæg

Ugeavisen Bramming

Skechers sponsorerer Taekwondo klubben

Ugeavisen Bramming

Hvem bliver den første på Jægervænget

Ugeavisen Bramming

Til 20 års jubilæum for Ejners sten

Ugeavisen Bramming

Forsamlingshus har god udlejning

Ugeavisen Bramming

Postorkestret spiller i foyeren

Ugeavisen Bramming

Op i gear

Ugeavisen Bramming

Landsbyparken indviet med maner

Ugeavisen Bramming

Idéforum med på messe i Hunderup

Ugeavisen Bramming

Stephanie er ene pige på værkstedet

Ugeavisen Bramming

Bæredygtighed på revy-menuen

Ugeavisen Bramming

Astrid har en snegl som kæledyr

Ugeavisen Bramming

Første projekt på frisatte skoler: Dyrskue samler elever på tværs af klasser

Annonce