Annonce
Ugeavisen Bramming

Ejendomme til salg for 27 mio. kroner

Hele ejendommen, hvor "Kontoret" ligger, har Jan Linding Pedersen sat til salg: - Men jeg satser på fortsat at forpagte stueplanet til at drive dagværtshus i, siger han. Foto: Kirsten Enevoldsen
Nu kommer helbredet i første række for Jan Linding Pedersen, JP staldbyg i Bramming. Han har sat det hele til salg og flytter selv til Vrøgum.

BRAMMING: 51-årige Jan Linding Pedersen har levet, åndet, boet, arbejdet og grundlagt eget firma, JP Byg, samt i årenes løb erhvervet en større ejendoms-portefølje. Hele molevitten er nu sat til salg for alt i alt 27 millioner kroner.

Mest markant – i hvert fald i bybilledet – er til salg-skiltet i vinduet på Bodega Kontoret i Nørregade – nærmeste nabo til nyrenoverede Nørretorv.

- Hva’ koster så et værtshus, lød spørgsmålet fra en forbipasserende.

- Og skal vi så ikke ha’ værtshus mere?

- Det du’r da ikke!

Det er nu ejendommen – med værtshus i stueplan og tre lejemål ovenpå, der er til salg – og skal vi sige 4 – 4,5 millioner, svarer Jan, mens vi bliver enige om, at Jägermeister-banneret på gavlen nok skal pilles ned, når Nørretorv for alvor bliver Brammings udendørs samlingssted i centrum.

Annonce

Big Mamas også til salg

Vi går videre. Også pizzeria-bygningen – Big Mamas & Mexican House i Storegade 43 ejes af Jan Linding Pedersen, men er nu sat til salg. Det samme er en ejendom på Porsholtvej – lige over for Kaj Lykkes Golfklub, flere bygninger inde i Bramming – på Mulvadvej og Darumvej samt Gl. Nørå Gl. Skole lige nord for Bramming, hvor der tidligere var Bed & Breakfast, men nu er 17 lejemål, som alle er udlejet.

I et vindue i Big Mamas & Mexican House melder en ejendomsmægler-plakat, at stedet er til salg. Foto: Kirsten Enevoldsen

Så er der lige et sommerhus i Hejlsminde ud mod Lillebælt og et i Jegum samt tre nedlagte landbrug med 60 ha jord beliggende i henholdsvis Bramming, Læborg og Vrøgum.

Indtil for ganske nylig var også Mette og Jan Linding Pedersens privatbolig på Vibækvej til salg. Her er foruden det gennemrenoverede stuehus med pool i haven og udsigt ud over markerne også en værkstedsbygning, hvorfra Jan i alle årene som selvstændig har drevet sit firma.

Det er nu solgt, og det tog kun et par uger, inden køber slog til. Selv flytter Jan og Mette helt mod vest. De vil ud at nyde naturen:

- Det blir’ sært. Jeg er opvokset 500 meter herfra, og har boet her på ejendommen i 21 år, men nu må vi se, om vi ikke kan falde til i Vrøgum. Ellers kan vi jo flytte tilbage, siger Jan ganske roligt.

Annonce

Jan er slidt op

Men HVORFOR skal alt lige pludselig realiseres? Du er trods alt kun 51 år?

Henover kaffen ved spisebordet får vi så den trælse og triste forklaring:

- Jeg er slidt op. Er kronisk syg – ødelagt i skuldre, ben og ryg, opereret for discusprolapser for otte år siden og lever i dag i et konstant smertehelvede. Spiser faktisk 22 piller hver dag for at holde den gående, fortæller Jan Linding Pedersen – en forklaring, der sætter meget i perspektiv.


Jeg er slidt op. Er kronisk syg – ødelagt i skuldre, ben og ryg, opereret for discus prolapser for otte år siden og lever i dag i et konstant smertehelvede. Spiser faktisk 22 piller hver dag for at holde den gående, fortæller Jan Linding Pedersen – en forklaring, der sætter meget i perspektiv.

Jan Linding Pedersen


- Lægerne har sagt til mig – i alvorligt tonefald, at jeg nu skal se at få noget ro på mit liv og ikke hele tiden have noget at spekulere over. Det fremmer ikke den helbredelse, jeg jo håber på. Jeg skal kort sagt lære at tænke mig bedre om, fastslår Jan Linding Pedersen.

Umiddelbart efter interviewet her sætter Mette og Jan sig da også ind i den sorte, blankpolerede Ford Mustang for at køre til rygcentret i Middelfart og få endnu en udredning. Ikke sjældent går turen også til smerteklinikken i Give, hvor Jan næste gang skal have sin medicin gennemgået og formentlig justeret.

- Jeg håber virkelig, at vores beslutning om at geare ned og flytte ud til fred og ro vil gøre os godt. Derfor er det hele sat til salg, men sælges naturligvis også som enkelt-handler. Og jeg har ikke tænkt mig at forære det hele væk. Jeg satser på rimelige priser, og jeg har et godt samarbejde med Jacob Ejendrøm, siger Jan, der må siges at have drevet det vidt.

Annonce

Lærte i Jensens nåletræer

Det var nok ikke lige, hvad lærerne på Nordre Skole havde forudset:

- Faktisk var det med skole slet ikke mig, men jeg slæbte mig da igennem til en 9. klasse-eksamen…

- Men da jeg var mellem 13 og 15 år lærte jeg at arbejde. Efter skoletid skyndte jeg mig ud til Jensens Nåletræer på Fiskerivej, hvor Carsten Jensen lærte mig at bestille noget – og tjene mine egne penge.

Færdig med skolen fik Jan så arbejde hos Egon Sørensen i Sejstrup. Her arbejdede han, fra han var 15 til han var 34 år:

- Så slog jeg mig ned som selvstændig, og det har jeg nu været i 17 år.

Jan Linding Pedersen slog sig ned som selvstændig med adresse på Vibækvej, hvor han i dag driver firmaet JP Staldbyg ApS med to ansatte. Selv passer han – foruden de i alt 43 lejemål – regnskaberne, og der kommer så fast hver måned en revisor og får tallene og, momsregnskabet kørt rigtigt ind i diverse skemaer og opgørelser til bank, skattevæsen m.v.

Gl. Nørå gamle skole lige nord for Bramming – med 17 lejemål – har også et til salg-skilt ved vejen. Foto: Kirsten Enevoldsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce