Annonce
Ugeavisen Bramming

En dag i Egon Lorentzens fodspor

- Far du vil blive savnet. Men vi vil gøre vores til, at dit eftermæle vil bestå. Og dine gode menneskelige værdier vil blive givet videre til de næste generationer. Sådan sluttede Torben Lorentzen talen ved faderens bisættelse i februar. Med arrangementet torsdag levede sønnerne Torben (t.v.) og Erik op til løftet. Foto: Prebens Foto&Video
Med et stemningsfuldt dagsarrangement ærede den afdøde borgmesters to sønner deres far.

BRAMMING: De var der alle sammen: Hans Aage skoleinspektør Eg, Ejnar bankmand Platz, Martin brugs Hansen, Niels betjent Gohr, Ernst tandlæge Schroll, Ole Expert Christensen, Kalle Borgmester, Steen Skjern Bank Jensen, John Kosmorama Hansen, de to Venstre-byrådsmedlemmer Henning Ravn og Karsten Degnbol – og endnu flere.

25 i alt – iklædt fodbolddress og med støvlerne snøret. Humøret er friskt og godt. Ingen søvn i øjnene, selv om klokken kun er 6.45 og lysanlægget tændt, så Stjerneholdsspillerne kan se bolden.

To nye spillere på holdet

Og så er der to nye spillere på morgenens hold: Torben og Thomas, sønner af Egon Lorentzen – Brammings navnkundige borgmester, der 84 år gammel døde 16. februar, hvor coronaens jerngreb endnu hærgede landet.

Før dagen gryede var Brammings legendariske stjernehold klædt om og klar til en dyst på den morgenvåde bane. Fodboldholdet har eksisteret i henved 50 år, og alle årene var Egon Lorentzen fast mand på holdet. Foto: Kirsten Enevoldsen

Af samme grund kunne kun 30 personer i alt deltage i bisættelsen, og de to sønner var derfor værter ved et fint daglangt farvel-arrangement i Bramming for deres far. ”En dag i fars fodspor” var titlen, og da Egon Lorentzen gennem alle årene var fast mand på Stjerneholdet, begyndte dagen derfor i fodboldstøvlernes fodspor.

Annonce

Et minuts stilhed

Efter kampen, hvis resultat ingen kunne huske, og som i øvrigt blev afviklet uden dommer, var morgengryet brudt igennem, og det var tid til en tur under bruseren, før alle sad bænket om det veldækkede morgenbord med kaffe, brød og en bette skarp – men ingen æg: Det har vi ikke fået, siden Egon var på morgenholdet, lød forklaringen.

- Det er en ære for min bror og jeg at komme her i Stjerneklubben, hvor vores far gennem alle årene nød hvert minut. Vi ville give vores far et passende eftermæle, hvorfor vi arrangerede denne dag, og vi vil sige alle tak for opmærksomheden omkring vores fars død og bisættelse.

Herefter et stemningsfuldt stille minut, hvor tankerne gik til Egon Lorentzen og hans indsats i og for Bramming.

En herlig stemning bredte sig hurtigt over morgenbordet, hvor Thomas Terp ses helt til højre, Torben Lorentzen sidder nummer tre fra højre. I midten sidder tidl. borgmester Karl Kristian Knutzen, der i øvrigt fik flag på bordet i anledning af 75 års fødselsdagen søndagen forinden. Foto: Kirsten Enevoldsen
Annonce

På kirkegården og i golfklubben

Efter morgenkaffen fortsatte brødrene i fodsporene hen til kirkegården ved Sankt Ansgar Kirke, hvor de mindedes deres far ved den blomstersmykkede grav.

Herefter ledte fodsporene til Kaj Lykke Golfklub, som Egon Lorentzen i sin tid var én af initiativtagerne til. Her ventede 30 golfspillere, som sluttede sig til de to brødre og i hold á fire personer slog de første bolde ud for herefter at gå de 18 huller i solskin og gyldne efterårsfarver.

- Vi rundede dagen af i restauranten, hvor vi fik serveret en pariserbøf – ifølge personalet min fars livret efter en golfdag, fortæller Torben Lorentzen, der sammen med sin bror takkede for en dejlig dag, hvor der blev sagt farvel til deres far helt i hans ånd.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

60 flethjerter gør Hunderup juleklar

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Det har du ikke set før: Et hæklet juletræ lyser op ved Baghuset

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Så kom julen til Darum

Ugeavisen Bramming

Pakke-december på Solgården

Ugeavisen Bramming

Hvad er det: Komplementær hormonterapeut åbner egen klinik

Ugeavisen Bramming

Jytte flytter frisørstolen til Vejrup

Ugeavisen Bramming

Alt ved de gamle efter valget: I vores lokale bestyrelse har vi en snak om fornyelse

Ugeavisen Bramming

Marken med minderne gror til

Ugeavisen Bramming

Miklo og Matthæus var med til at vække julemanden

Ugeavisen Bramming

Trehjuleren var hovedperson

Ugeavisen Bramming

Kogte mad og vaskede tøj i vand fra Sneum å

Ugeavisen Bramming

Øllerne overhaler bilerne hos Verner i Vejrup

Ugeavisen Bramming

Dejlig musik!

Ugeavisen Bramming

EM-trøjerne var et kæmpehit

Ugeavisen Bramming

En berømt cykelrytter, en gangsterboss og nisser: Børnescenen har premiere på De vilde Ris

Ugeavisen Bramming

Karina prøver at masseproducere hendes enkle engle

Ugeavisen Bramming

Danmarks største nulevende jazznavn spiller i Bramming: Jesper Thilo giver torsdag aften prøver på sin humor og saxofon

Ugeavisen Bramming

Nisser huserer på banegården

Ugeavisen Bramming

5. klasse på Egekratskolen var bedst til at skabe bevægelse med teknologi

Ugeavisen Bramming

Mettes femte salon ligger i Bramming

Ugeavisen Bramming

”Nyt og gammelt” men alt er unikt

Ugeavisen Bramming

De personlige stemmetal

Ugeavisen Bramming

Bagedysten har været en mega-oplevelse

Annonce