Annonce
Ugeavisen Bramming

Fejedrengen er nu Hundevads markedsførings-ansvarlige

Her i showroom’et præsenterer Mathias Skanderup Alsing de mange forskellige møbler, opkøberne fra de store møbelkæder kan vælge imellem. Foto: Kirsten Enevoldsen
21-årige Mathias har snart arbejdet i 10 år hos Hundevad & Co. på Ilstedvej ved Bramming.

ILSTED: Da Mathias Skanderup Alsing, som nu er 21 år, var 13 år, boede i Bramming og gik på Nordre Skole, ville han gerne ha’ et fritidsjob, så han kunne tjene lidt lommepenge.

Det fik han; nemlig hos møbelgrossistvirksomheden Hundevad & Co. ApS på Ilstedvej lidt uden for Bramming, der køber ind ude i den store verden: Polstermøbler i Polen, spisebordsstole i Kina og så videre.

Møblerne sælges så via Hundevad & Co. igen via kædeaftaler til Ilva, Hjemme hos, Danbo og flere andre kæder.

- Vi sælger også videre til kæder i Norge, til Færøerne og Grønland, Spanien og andre europæiske lande, fortæller direktør Kenneth Hundevad og tilføjer, at der går ”rigtig mange møbler over rampen mellem år og dag”:

- Den økonomiske margen er lille. Det er volumen, vi lever af.

Annonce

Kunne lide tonen

Hundevad & Co blev for små 10 år siden Mathias’ arbejdsplads efter skoletid. Han cyklede trofast herud hver dag, og han kunne li’ tonen på den lille virksomhed, der ligger på adressen, hvor Ilsted Skole i sin tid sørgede for lærdom til egnens børn.

Mathias arbejdede som fejedreng og lagerdreng og havde det godt med både mester, Kenneth Hundevad Andersen, og de fire øvrige ansatte på den travle grossist-virksomhed.

Færdig med skolen i Bramming fortsatte Mathias på Ribe Handelsskole, og oven på eksamen herfra byggede han en markedsføringsøkonom-uddannelse fra Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg (EASV).

- Jeg var rigtig glad for det valg af uddannelse, og undervejs holdt jeg kontakten til Hundevad, selv om jeg nu var flyttet til Esbjerg. Efter afsluttet EUX Business-eksamen ville jeg lige prøve noget helt andet, så jeg søgte – og fik – en stilling hos marketings-firmaet Storm Group i Kolding, fortæller Mathias, der hver dag kørte Esbjerg-Kolding og retur.

Annonce

Tilbage til Ilsted

Men arbejdet her var ikke lige Mathias’ livret. Det holdt kun nogle måneder, og ved skiftedag sidste år i november satte han sig i stedet igen til rette ved en computer i sit ”gamle” firma: Hundevad & Co på Ilstedvej øst for Bramming.

Sofaborde af store træplanker er et hot emne i år, fortæller Mathias. Foto: Kirsten Enevoldsen

Her er det med andre ord snart 10 år siden, han begyndte som fejedreng og lagermedarbejder. I dag er han firmaets markedsføringsansvarlige og har ansvar for alle online-aktiviteter:

- Jeg har for eksempel lavet vores hjemmeside, og lige for tiden arbejder jeg også med at udvikle en SoMe strategi, da sociale medier overhovedet ikke er noget, virksomheden har benyttet sig af før. I den forbindelse bruger jeg rigtig meget af det, jeg lærte på valgfaget online markedsføring på markedsførings-uddannelsen, fortæller Mathias, der havde en rigtig god studietid på EASV:


Jeg har lavet vores hjemmeside, og lige for tiden arbejder jeg også med at udvikle en SoMe strategi, da sociale medier overhovedet ikke er noget, virksomheden har benyttet sig af før. I den forbindelse bruger jeg rigtig meget af det, jeg lærte på valgfaget online markedsføring på markedsførings-uddannelsen, fortæller Mathias, der havde en rigtig god studietid på EASV.

Mathias Skanderup Alsing


- Nu kører jeg så fra Esbjerg til Ilstedvej hver dag, og hvis ellers min kæreste vil være med til det, så vil jeg egentlig gerne finde et sted at bo i Bramming.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Hemmeligheder

Annonce