Annonce
Ugeavisen Bramming

Fin fodbolduge – også med corona-regler

Her øves straffespark – og målmands-kunnen. Foto: Kirsten Enevoldsen
Trods en hel del corona-restriktioner har 91 børn haft en herlig uge på Skjern Bank Arena i Bramming igen i år – med jubilerende Bill Schmidt som leder.
Annonce

BRAMMING: For vakse piger og drenge – samt mange blandt deres trænere og hjælpere – står uge der år efter år JBUs fodboldskole på uge 27. Den er så godt som hellig i Bramming, hvor både klubhuset ved Skjern Bank Arena og fodboldbanerne summer af liv og børn i røde klubdragter. Familieferien afstemmes da også i mange tilfælde efter fodboldskole-ugen, og selv om vejret kan drille, så fejler hverken humør eller boldglæde det mindste. Således heller ikke i år, hvor 91 børn er tilmeldt skolen.

Lederen, Bill Schmidt fra Endrup, kan i år kan markere 10 års jubilæum som leder af JBU-fodboldskolen i Bramming, og siden sidste sommer har Bill skiftet civilt job. Han arbejder nu hos Runi A/S i Tarm, der er et komprimeringsfirma, der i årevis har udviklet specialløsninger til afffaldshåndterings- og genanvendelses-maskiner:

-Jeg er rigtig glad for at arbejde her, og da jeg for et lille års tid siden var til jobsamtale sikrede jeg mig, at jeg kunne holde fri i uge 27. Det var og er et ufravigeligt krav i min kalender, for her skal jeg altså over til de fodboldglade børn i Bramming, siger en storsmilende Bill, der i år har fået tilføjet titlen ”corona-ansvarlig”.

Annonce

15 A4-ark med regler

Og det er et område, der kræver både plads, planlægning, logistik og konsekvens. 15 A4-ark fra JBU fylder de bestemmelser, der skal håndteres og overholdes. Der skal sprittes af på hænder, vandhaner, drikkedunke o.s.v., og der skal holdes afstand mellem grupperne. Børnene kan ikke drøne rundt overalt imellem hinanden. Sektions-træning er suspenderet, og det ellers traditionsrige besøg af den store brandbil på sidstedagen, fredag, måtte børnene undvære i år.

Ganske vist blev der sluttet af med vandpistoler og en omgang vandkamp, men det var under corona-regler:

Annonce

Forståelse fra børnene

-Sådan har det nu været, og det er gået fint. Børnene har vist stor forståelse, og vi har haft en dejlig uge, fortæller Bill, der dog måtte skrue bissen på over for hundeluftere, der ”glemmer” at tage ”hømmerne” med sig, når deres hunde har besørget på stadion under morgen- eller aftenturen.

Måske en ny Schmeichel? Foto: Kirsten Enevoldsen

-Det er jo træls, når en spiller glider i en lort, og måske er det bare en tanketorsk hos ejerne, men jeg skal love for, at det hjalp, da jeg på facebook skrev et bette alvorsord. 111 klik og 45 delinger. Det hjalp, og det er jeg glad for, siger Bill, der i år har seks trænere og seks assistenttrænere med på holdet på banerne.


Det er jo træls, når en spiller glider i en lort, og måske er det bare en tanketorsk hos hundeejerne, men jeg skal love for, at det hjalp, da jeg på facebook skrev et bette alvorsord.

Bill Schmidt


Indendørs er det klub- og forældrerepræsentanter, der hjælper med, at frokosten afvikles corona-forsvarligt. Her gælder i øvrigt, at nogle må rykke udenfor på bord- og bænkesættene for at leve op til afstandskravet. Men også det er gået fint.

Onsdag var boller i karry det store hit. Foto: Kirsten Enevoldsen

Blandt hjælperne har den socialrådgiverstuderende Sabrina Voss fra Gørding i øvrigt – ligesom Bill – også sikret sig, at uge 27 kunne holdes fri på hendes praktiksted. Svigte fodboldskolen – det vil hun ikke:

-Uge 27 fri var en betingelse for ansættelse, og så længe min søn, Tobias, er på fodboldskole, er jeg også, forsikrer hun.

Vanen tro var det indeholdt i JBU-reglerne, at børnene for deltagergebyret fik en spillerdragt, en drikkedunk, en fodbold og et flot diplom som bevis for fodboldugen.

Uden mad og drikke

Det var igen i år Lena Thestrup fra Jernbanegadecafeen i Bramming, der sørgede for den varme mad med børnenes livretter. I ugens løb stod den på:

* ·Pasta med kødsovs

* Frikadeller med kartoffelsalat

* Boller i karry

* Tarteletter med høns i asparges

*  Kyllingespyd

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Ny hos Skjern Bank

Ugeavisen Bramming

Opstart

Annonce