Annonce
Ugeavisen Bramming

Lokalårbogen 2020 udgivet ved to receptioner

Alle Corona-regler blev overholdt,. Max 25 måtte deltage per gang, og den traditionelle fællessang var aflyst. Alligevel blev det par hyggelige arrangementer med præsentation Lokalårbogen 2020. Her fortæller redaktør Elisabeth M. Rasmussen kort om hvert enkelt kapitel. Foto: Kirsten Enevoldsen
18 velskrevne kapitler i den nyudkomne årbog fra Lokalhistorisk Forening for Bramming-egnen.
Annonce

BRAMMING: To receptioner måtte der til, da Lokalårbogen 2020 fredag eftermiddag skulle udgives på Egnsmuseet. Corona-reglerne dekreterede max. 25 deltagere, og da Lokalhistorisk Forenings bestyrelse ikke ville snyde nogen, måtte redaktøren, Elisabeth M. Rasmussen fra St. Darum, gennemgå udgivelsen i to omgange.

Ligeledes måtte Nora Olesen, der holdt et spændende historisk foredrag om, hvordan det var at være defektriceelev på Gørding Apotek 1959-63 gå på i do omgange. Et emne, hun også har skrevet et kapitel om i Lokalårbogen.

Men alle klarede det i stiv arm og frydede sig over den gedigne udgivelse, som i tryk, udstyr og med et bredt emnemæssigt indhold lever op til tidligere års udgivelser. Det er nr. 38 i rækken. Pors Tryk A/S i Esbjerg står for repro og tryk. Farven er den velkendte mellemblå, og i år er det en gammel kending, der pryder forsiden: Tidligere museumsinspektør Mogens Hansen, som også leverer fine bidrag blandt de 18 kapitler, der indholdsmæssigt rummer alt fra Kaj Lykke til Darum Vadehavsdag.

Der er bidrag fra og om alle seks sogne i Gl. Bramming Kommune, og vanen tro leverer Brammings lokale kunstner, Mogens Jessing, der også er formand for den lokalhistoriske forening, et helt særligt tegneserie-bidrag: I år er det ”Muldvarpen”, der foregår under den kolde krig og tager udgangspunkt i atomkrigs-pjecen ”Hvis krigen kommer”.

Helt i tråd med traditionen er der bagest i bogen også i år korte bidrag fra både lokalhistoriske arkiver, sognearkiver og lokalråd på egnen, og endelig er der en billedkavalkade af året i glimt samt en opdatering af indbyggertallet i de seks respektive sogne.

Bogen koster i løssalg 160 kroner, mens medlemmer af lokalhistorisk forening får den som gave for deres kontingent. Deltagerne i receptionen ønskede i forbindelse med udgivelsen hinanden en glædelig jul over et lille glas vin, og så varslede Elisabeth M. Rasmussen og Mogens Jessing, at de her i december og i løbet af det nye år vil tage foreningens lille hjælper, Luna, med ud på gader og stræder, til markeder og messer for at øge interessen for Lokalhistorisk Forening.


Bogen koster i løssalg 160 kroner, mens medlemmer af lokalhistorisk forening får den som gave for deres kontingent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce