Annonce
Ugeavisen Bramming

Mogens Jessing modtog kulturpris 2019

En glad, lidt alvorlig og lettere rørt Mogens Jessing viser det fine fad frem, som var gaven til årets kulturpris-modtager. Foto: Kirsten Enevoldsen
Brammings lokale kunstner var et populært – og kendt – valg. Ikke mindst på grund af hans finurlige udsmykning af Viadukten.

BRAMMING: Først stod han pænt sammen med sin hustru, Marianne, og lyttede til priskomiteens formands ord om, at nogle holder deres tanker for sig selv, mens andre lader dem komme til udtryk i form af kunst – som teater, ballet eller som malerier, grafik og tegninger.

- Fælles for alle kunstnere er et lokalt udgangspunkt, og så er det talent. Uanset hvad, så er det fornemt at vække andres interesse for det, der er skabt med ord, malergrej eller hammer og mejsel, sagde Poul Devignes-Willadsen.

Og så udløstes spændingen:

- Dette års modtager af Brammings kulturpris har gang i staffeli og malergrej, men på et tidspunkt fik han ideen om mere kunst i bybilledet og startede udsmykning af de kedeligste steder i byen.

SÅ lagde Mogens Jessing det, han havde i hænderne, fra sig. Nu var han klar over, at det var ham, der blev talt om og til. Ham, der skulle modtage kulturprisen 2019. Brammings helt egen kunstner, der foruden ”Stafet” i Viadukten står bag mange andre finurlige og originale udsmykninger, står bag andre unikke grafiske værker – og ham, der er kunstneren bag trilogi-plakatserien om Kulturnatten i Bramming. I år med Vandtårnet som motiv. Sidste år var det det grønne lokomotiv, og året før igen en luftgynge fra Frederiksens tivoli i Bramming.

Og Mogens Jessing var et populært valg: Det har du fortjent, lød det igen og igen, da kulturpris-gaven – et smuk fad, kreeret af kunstneren Vinni Bakkesen – samt en smuk buket blomster blev overrakt.

Det var da også en både glad og lettere rørt Mogens Jessing, der gav blomsterne videre til hustruen, og før der opstod kø for at gratulere den lokale kunstner, havde Kulturnattens Ulla Koman-Mejer fortalt, at Mogens Jessing allerede har lovet at kreere en plakat til næste års kulturnat.

Priskomiteen har i år foruden af Poul Devignes-Willadsen bestået af Bo Skjøde Knudsen og Unge Boesen Habekost, der har afløst H.C. Andersen.

Museumsinspektør Mogens Hansen sagde tak for mange års godt samarbejde om at tilrettelægge og afvikle Kulturnatten: Næste år er det anden end mig, der står her, sagde han med henvisning til, at han har annonceret sin afgang med udgangen af november. Foto: Kirsten Enevoldsen
Annonce
Ugeavisen Bramming

Kim vil sætte tanker i gang på kirkegård

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Annonce
Ugeavisen Bramming

Fjernvarme: Lokalråd opfordrer byens beboere til lige at se tiden an

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Mikkel laver prisbelønnede videoer for lokal ejendomsmægler

Ugeavisen Bramming

Kim fra Esbjerg kører hver uge til Bramming for at dyrke sin hobby

Ugeavisen Bramming

Modelbaneklub fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus

Ugeavisen Bramming

Landsby vil starte eget fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Landbrugsskole vil være med på fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Slow motion is better than no motion

Ugeavisen Bramming

Ændringer, du ikke tænker over: Stor kirkegård retter ind efter tidens trend

Ugeavisen Bramming

Politi efterlyser vidner til indbrud i biler i Bramming

Annonce