Annonce
Ugeavisen Bramming

Ordblinde børn lærer nye måder at stave

Thomas Mose underviser ordblinde børn og er indehaver af den socialøkonomiske virksomhed Ordblindetræning. Foto: Martin Wilde

Først i november har udvalgte ordblinde elever fra skolerne i Bramming, Gørding og Grimstrup været på et specielt kursus, hvor de på en ny måde lærer at stave bedre. Undervisningen foregik på Bramming Bibliotek.

Bramming / Grimstrup / Gørding: Ordblindhed er et handicap, som der kan gøres noget ved. Derfor har 50 ordblinde elever fra skolerne i Grimstrup, Gørding og Bramming i de første uger i november været på et en ugelangt kursus, hvor de lærer at blive bedre til at stave og dermed også læse.

- Det handler om at give børnene selvtillid, og at ordblindhed ikke skal være en hindring for at tage en videregående uddannelse. Det er et handicap, som kræver lange strukturerede forløb, forklarer Thomas Mose, som er uddannet cand. pæd., er ordblindelærer og sammen med Mikael Højbjerg indehaver af firmaet Ordblindetræning, som er en socialøkonomisk virksomhed.

Lærer at lydstave

- På dette kursus lærer børnene at lydstave. Vi har selv udviklet programmet, hvor vi arbejder med lyde og med fingrene for at stave. Når de kan lydstave, hjælper computeren med at finde det rigtige ord. I det her forløb har forældre og lærere fået et kursus, så lærerne har større viden om ordblindebørn og forældrene undervises i de strategier, vi underviser i, forklarer Thomas Mose.

Firmaet ligger i Esbjerg og blev grundlagt i 2012. Udover de to ejere er der ansat en grafiker og læsevejleder på fuld tid samt en række løstansatte undervisere - fortrinsvis lærerstuderende. Takket være støtte fra både store fonde og virksomheder har det ind til videre været gratis for kommunerne. Ind til videre operer Ordblindetræning mest i Esbjerg, Odense og København men Thomas Mose håber, at firmaet kan blive landsdækkende i løbet af næste år.

Læs også: Det hjælper

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Annonce
Ugeavisen Bramming

Fjernvarme: Lokalråd opfordrer byens beboere til lige at se tiden an

Annonce
Ugeavisen Bramming

Mikkel laver prisbelønnede videoer for lokal ejendomsmægler

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kim fra Esbjerg kører hver uge til Bramming for at dyrke sin hobby

Ugeavisen Bramming

Modelbaneklub fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus

Ugeavisen Bramming

Landsby vil starte eget fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Landbrugsskole vil være med på fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Slow motion is better than no motion

Ugeavisen Bramming

Ændringer, du ikke tænker over: Stor kirkegård retter ind efter tidens trend

Ugeavisen Bramming

Politi efterlyser vidner til indbrud i biler i Bramming

Ugeavisen Bramming

To tredjedele af finansieringen er på plads, men: Grundejerforening mangler små 150.000 til ny lege- og fællesplads - og nu haster det

Annonce